KUHALNICA: Zamrznjeni limonin sok

V zimskem času nas pogosto zebe. Prijetno nam je, ko se stisnemo pod odejo in pogrejemo s skodelico toplega čaja z limono ali medom. Da nam limon ne bo potrebno ožemati vsakič znova, je tule opisan priročen trik.
Naredite zamrznjen limonin sok. (foto: OblizniPrste.si)
Naredite zamrznjen limonin sok. (foto: OblizniPrste.si)
Naredite zamrznjen limonin sok. (foto: OblizniPrste.si) Zamrznjen limonin sok v vrečkah (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Sestavine za zamrznjen limonin sok:
približno 1 kg limon, lahko pa tudi več

Postopek za zamrznjen limonin sok:
Limone prerežemo na pol in jih ožamemo na ožemalniku. Sok nalivamo v zbirno posodo.

Ko ožamemo vse limone, sok iz zbirne posode prelijemo v vrečko za ledene kocke. Če pogosto kuhamo čaj za več ljudi, vrečko napolnimo do vrha, če pa po navadi čaj pijemo sami, vrečko napolnimo le do polovice. Previdno jo položimo v zamrzovalnik. Če smo jo napolnili le do polovice, jo zelo previdno pogladimo, da se sok enakomerno porazdeli po vsej vrečki. Tako bomo dobili bolj ploščate kocke limoninega soka, kar bo zadostovalo za eno skodelico čaja. Ko limonin sok v zamrzovalniku zamrzne, lahko vrečko razrežemo na posamezne kocke, da bomo vsakič lahko iz zamrzovalnika vzeli natanko eno in jo spustili v skodelico vročega čaja.

Še več zanimivih receptov najdete tukaj.
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Bučna rulada

Bučna rulada je hitro narejena sladica brez moke in je ...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Iz Jožičine kuhinje: Kvašeni flancati z jogurtom

V prispevku boste našli odličen recept za kvašene flanc...

Iz Jožičine Kuhinje: Slivovi cmoki s paljenim testom

Imate radi slive? Kaj pa slivove cmoke? Pripravite jih ...

KUHALNICA: Najboljša Lojzijeva enolončnica

Danes objavljam recept enolončnice z govejim mesom, kro...

Iz Jožičine kuhinje: Zlato zapečeni sonček

Iz Jožičine kuhinje prihaja prava umetnina - hrustljavi...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Iz Jožičine kuhinje: Mlečni kruh

V prispevku boste našli recept za odličen in zelo mehak...

Iz Jožičine kuhinje: Jabolčni zavitek iz skutnega testa

Fenomenalno testo z okusom, idealna in hitra priprava!

Želite nazaj poletje? To so deli Evrope, kjer je oktobra še sončno in vroče

Ali je poletje vaš najljubši letni čas? Obožujete sonce...

KUHALNICA: Pečene hruške s kardamomom

Zelo dolgo časa sem si želela poizkusiti pečene hruške,...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.