Naredite sami: Recept za najbolj enostaven in okusen jagodni sok

Sezona jagod je tukaj. Če jih imate preveč, pripravite iz njih zelo zdrav in osvežujoč sok.
Domači jagodni sok vas bo zagotovo navdušil. (foto: Freepik.com)
Domači jagodni sok vas bo zagotovo navdušil. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Ali ste vedeli, da so jagode zelo bogate z vitaminom C in folno kislino? Zelo zdravilne so, vsebujejo veliko kalija in tudi mangana. Pomagajo odvajati odvečno vodo iz telesa, odlične so za vse tisti, ki želijo shujšati, uravnavajo krvni tlak, krepijo živčni sistem, krepijo možgane in izboljšujejo spomin, poleg tega so tudi odlična hrana za našo ščitnico in za bolj trdne kosti. Jagode so zares super sadje.

Iz njih pa lahko pripravite tudi okusen sok.
Ta stari recept, ki prihaja še iz rok naših babic, ne vsebuje nobenih škodljivih konzervansov, zato ga lahko pijejo vsi.

Potrebujete kilogram očiščenih jagod, dva litra vode, eno citronsko kislino in 250 gramov sladkorja.

Če imate več jagod, lahko recept podvojite ali potrojite. Po želji.
 
 
Jagode zmešajte v mešalniku, dodajte jim vodo, citronsko kislino in sladkor in premešajte. Nato zmes dajte na štedilnik in kuhajte na zmerni temperaturi toliko časa, da se sladkor stopi. Ves čas mešajte. Takoj, ko zmes zavre, odstavite in še vroč sok nalijte v čiste in temne steklenice. Te dobro zaprite in počasi ohladite. Hranite v hladilniku.

Ta naravni sok ima krajši rok trajanja. Če boste delali večje količine, ga nekaj lahko tudi zamrznete. Tako mu boste rok trajanja podaljšali.
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusn...

KUHALNICA: Bučna rulada

Bučna rulada je hitro narejena sladica brez moke in je ...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Iz Jožičine kuhinje: Kvašeni flancati z jogurtom

V prispevku boste našli odličen recept za kvašene flanc...

Iz Jožičine Kuhinje: Slivovi cmoki s paljenim testom

Imate radi slive? Kaj pa slivove cmoke? Pripravite jih ...

KUHALNICA: Najboljša Lojzijeva enolončnica

Danes objavljam recept enolončnice z govejim mesom, kro...

Iz Jožičine kuhinje: Zlato zapečeni sonček

Iz Jožičine kuhinje prihaja prava umetnina - hrustljavi...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Iz Jožičine kuhinje: Mlečni kruh

V prispevku boste našli recept za odličen in zelo mehak...

Iz Jožičine kuhinje: Jabolčni zavitek iz skutnega testa

Fenomenalno testo z okusom, idealna in hitra priprava!

Želite nazaj poletje? To so deli Evrope, kjer je oktobra še sončno in vroče

Ali je poletje vaš najljubši letni čas? Obožujete sonce...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.