E-novice

Naroči se in prejemaj nove članke, nagradne igre in kupone.
 

Neverjetno: juha, ki je stokrat močnejša od antibiotikov!

Moje zdravje > Prehrana | piše: Kristina D. Zalar | 11.1.2017
Recept za zelo zdravilno in učinkovito juho, vsebuje najmočnejše naravne sestavine, ki so skupaj močnejše od antibiotikov. Pripravite jo in se zaščitite pred boleznimi.
Juha iz česna, čebule in materine dušice je izredno zdravilna. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Juha iz česna, čebule in materine dušice je izredno zdravilna. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Nazaj Naprej
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Juha je sestavljena iz česna, rdeče čebule in materine dušice. To so tri zelo učinkovite sestavine, ki vas bodo branile pred prehladi, gripo in raznimi virusi.

Ljudje se vse pogosteje spet zatekamo po pomoč nazaj k naravi, ugotovili smo, da ni dobro jemati prepogosto antibiotike, pomagamo si lahko na naraven in telesu bolj prijazen način. Zato je ta juha več kot dobrodošla. Z njo boste okrepili imunski sistem in pripomogli, da bo vaše telo zdravo. Glavna sestavina juhe je česen. Ta vsebuje najmočnejši naravni antibiotik. Raziskava, ki so jo opravili na univerzi v Washingtonu, je pokazala, da je česen stokrat bolj učinkovit od dveh najbolj pogostih antibiotikov.

Za zdravilno juho potrebujete pet glavic česna, dve žlički masla, dve žlički oljčnega olja, dve večji rdeči čebuli, žličko materine dušice, šest skodelic bistre kokošje juhe, šopek svežih začimb (peteršilj, lovorov list, zelena).

Segrejte pečico na 180 stopinj C, očistite česen in mu odrežite vrhove glavic, dajte ga v aluminijasto folijo in pecite v pečici 90 minut. Nato pustite, da se ohladi.

Medtem segrejte dve žlički oljčnega olja in maslo. Na tem pražite deset minut sesekljano rdečo čebulo. Pazite, da se vam ne zažge. Nato dodajte pretlačen česen, premešajte, dodajte še sesekljano materino dušico, zalijte z juho in dodajte še ostale začimbe.

Juho kuhajte na zmerni temperaturi, da narahlo vre, še pet minut. Nato odstavite, poberite iz juhe sveže začimbe (peteršilj, lovor, zeleno), ostalo juho pa pretlačite s paličnim mešalnikom. Solite po okusu in jejte!
Morda te zanima tudi:

Zdravje iz narave: Nad raka z brusnicami in čebulo

Kvercetin je ena od najmočnejših protirakavih snovi, ka...

Odličen nasvet, ki takoj odpravi kašelj in vneto grlo

V prispevku boste našli zares uporaben naravni nasvet, ...

400 razlogov za pitje zelenega čaja

Zeleni čaj, ki ga danes poznamo kot okusno in osvežiln...

Pozor, ne kupujte živil, ki jim je dodan še sladkor!

Mnoga živila že sama po sebi vsebujejo sladkor, mnogokr...

Pozabljena rastlina, ki zdravi vse: od srca, do pljuč in raka!

Skoraj pozabljena je, malokdo jo pozna, kljub temu, da ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Ti je članek všeč? Klikni "Všeč mi je" in podaj svoj komentar.

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo uredniške politike portala MojaLeta.si. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila sodelovanja na portalu.
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2017 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.