KUHALNICA: Bučna rulada

Bučna rulada je hitro narejena sladica brez moke in je popolnega okusa.
Bučna rulada (foto: Oblizni Prste.si)
Bučna rulada (foto: Oblizni Prste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Za izdelavo bučne rulade ne potrebujete veliko časa, niti sestavin. Bučna rulada je izdelana brez moke, je sladko kislega okusa, tehta okoli 800 g in po tem receptu zadostuje za 10 oseb.

Sestavine za izdelavo bučne rulade:
bucna rulada (za cca 800 g rulade)
6 celih jajc
1 velika žlica olja
6 velikih žlic sladkorja
3 vrečke vaniljevega sladkorja
1/2 vrečke pecilnega praška
100 g očiščenih in na drobno zmletih bučnic
1/2 sveže stisnjenega limoninega soka
1 cela velika kisla smetana (500 g)

Preberite tudi: Kaj narediti za kosilo, ko zmanjka idej? To je jedilnik za enostavno in okusno kosilo

Postopek za izdelavo bučne rulade:
V večjo posodo razbijemo 6 celih jajc. Mešamo z električnim mešalnikom in postopoma dodamo 6 velikih žlic sladkorja.

Jajca in sladkor dobro stepemo tako, da dobimo gosto in bogato peno. Med stepanjem dodamo 1 vrečko vaniljevega sladkorja in 1 žlico olja.

Odložimo električni mešalnik in masi dodamo polovico pecilnega praška ter 100 g dobro zmletih bučnic.

Zadnji dve sestavini postopoma in na rahlo primešamo.

Združene sestavine zlijemo na pekač,obložen papirjem za peko. V dobro segreti pečici testo spečemo. Pečemo 12-15 minut na 180 °C (klasična pečica).

Med tem časom naredimo nadev tako, da v posodo stresemo 1 veliko kislo smetano, limonin sok in 2 vaniljeva sladkorja.

Nadev rahlo premešamo z žlico tako, da združimo sestavine.

Ko je testo pečeno, ga še vročega in v peki papirju zrolamo, nato pa zavijemo v dobro namočeno kuhinjsko brisačo in pustimo, da se ohladi.

Ko se testo ohladi, ga previdno odvijemo in namažemo z nadevom in zarolamo nazaj v rolado.

Tako zarolano bučno rulado ponovno zavijemo v peki papir in nato še v vlažno kuhinjsko brisačo ter postavimo v hladilnik za nekaj ur.

Bučna rulada je pripravljena. Narežemo jo na okoli 1 centimeter debele rezine in postrežemo.

Preberite tudi: Recept: Japonski cheesecake (božansko dobra sladica)

Recept s fotografijami postopka priprave najdete tukaj.

Še več okusnih receptov najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

KUHALNICA: Mandarinin liker

Imate radi domače, sladke in aromatične likerje? Potem ...

KUHALNICA: Hrustljavo zapečena gomoljna zelena

Ne samo krompir, ampak tudi ostali gomoljčki (zelena, k...

KUHALNICA: Bonboni za boleče grlo

Imate boleče grlo ali se vas loteva kašelj? Če prisegat...

Iz Jožičine kuhinje: Jabolčno pecivo iz moje mladosti

Velikokrat me misli ponesejo v leta moje mladosti. Ah, ...

Feng shui v kuhinji: 6 glavnih pravil

Poslovite se od romantično okrašene in naložene kuhinje...

Recept za najboljšo joto s kislo repo

Jota s kislo repo je okusna jed na žlico, skuhamo jo la...

KUHALNICA: Pica mumija za noč čarovnic

Vsako leto, ko se približuje noč čarovnic, želimo ustva...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.