Voda - vir zdravja za starejše

Voda - vir zdravja za starejše Mreža MATIjA | 19.8.2014
Redno in zadostno pitje zdrave vode, je eden od temeljev človekovega zdravja. Starejši so v poletnem času pogosto podvrženi dehidraciji, saj se z leti zmanjša občutek žeje, kar je lahko zelo nevarno. Pomanjkanje vode je za telo bolj kritično kot pomanjkanje drugih hranil, saj je izguba vode za več kot 15 odstotkov telesne teže lahko že smrtno nevarna. V okviru številnih aktivnosti, ki jih izvajajo v mreži MATIjA, namenjajo posebno pozornost osveščanju starejših o nujnosti zadostnega vnosa tekočin v telo.  

Nas bodo v prihodnosti zdravili na daljavo?

Nas bodo v prihodnosti zdravili na daljavo? Mreža MATIjA | 4.4.2014
V Bruslju je potekala zaključna konferenca velikega evropskega projekta AALIANCE2, ki se je ukvarjal z uporabo tehnologije na področju zdravja, dolgotrajne oskrbe in preventive. Sodelovala je vrsta največjih evropskih korporacij, Evropska komisija ter številne raziskovalne ustanove. Na konferenci je bil predstavljen tudi koncept projekta MATIjA, ki je v Evropi vse bolj prepoznan kot odgovor na vprašanje, kako zgraditi osnovo za široko uporabnost tehnologije v vsakdanjem življenju na področju zdravja.  

Lokalne skupnosti za podporo starejšim

Lokalne skupnosti za podporo starejšim Mreža MATIjA | 29.3.2014
Aktivna podpora starejšim pri nas in vključevanje lokalnih skupnosti predstavlja mreža MATIjA, ki je obojestransko izjemno koristna, saj lahko podpora lokalnih skupnosti pripomore k pospešeni širitvi mreže, podpira promocijo storitev lokalnih izvajalcev in odpira nova delovna mesta, hkrati pa lokalnim skupnostim omogoča pregled nad ponudbo v njihovem okolju, povezovanje različnih storitev preko občinskih meja in razbremenitev javnih izvajalcev ter občinskih proračunov.  

Delo na vrtu vas ohranja aktivne

Delo na vrtu vas ohranja aktivne Mreža MATIjA | 25.3.2014
Vrtičkarstvo in urejanje okolice svojega doma je mnogim starejšim v veliko veselje. Delo na vrtu jih motivira, da del dneva preživijo v stiku z naravo in se ne zapirajo med štiri stene.  

Prijazne MATIjEVE TAČKE

Prijazne MATIjEVE TAČKE Mreža MATIjA | 12.3.2014
Na mreži MATIjA so skozi številne klice starejših zaznali, da je večje breme v jeseni življenja, prav osamljenost in kot eno izmed rešitev teh težav pripravili projekt MATIjEVE TAČKE.  
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Barbara Bizovičar

Barbara Bizovičar
popotnica


"Sklenila sem, da ne bom več sanjala o življenju, ampak svoje sanje živela!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2020 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.