Ljudski zdravilci trdijo: Močnejša je od antibiotika!

image Kristina D. Zalar | 14.10.2018
Jed, pripravljena iz naravnih sestavin, je boljša od vsakega antibiotika. Ščiti pred mnogimi boleznimi, je enostavna za pripravo, preverjeno deluje. Preberite si recept.   >

Zdravje na mizi: Domači bučni kruh

image Katka Kos | 7.10.2018
Ste že slišali za bučni kruh? Poleg tega, da je izredno okusen, je tudi zelo zdrav. Priprava je enostavna, recept najdete v prispevku.   >

Recept naših babic: Jabolčna čežana

image Kristina D. Zalar | 4.10.2018
Letošnja jesen je bila radodarna. Jabolk je v izobilju in sedaj je pravi čas, da se spomnimo na stare, zdrave in okusne recepte naših babic. Mednje zagotovo sodi tudi jabolčna čežana.   >

Najbolj okusen recept za jabolčno marmelado

image Katka Kos | 1.10.2018
Letošnja jesen je podarila veliko število jabolk. Veje jablan se šibijo pod težo svojih plodov. Kako jih koristno porabiti? Naredite jabolčno marmelado.   >

Jedilnik brez kruha? Takšne bi bile posledice!

image Katka Kos | 30.9.2018
Imate radi kruh? Si zajtrka, kosila ali večerje brez njega ne znate predstavljati? V prispevku preberite, kaj bi se zgodilo, če bi kruh popolnoma črtati iz svojega jedilnika.   >

Dilema: Katero knjigo o zdravi prehrani vzeti v roke?

image Vesna Cetinski | 27.9.2018
Pred kratkim sem v knjižici prebirala različne knjige o dietah, zdravi prehrani itd. Polne police so jih. Toliko je nasprotujočih pravil in nasvetov, da je človek, ki se želi prehranjevati zdravo ali pa morda shujšati, pred resnim izzivom, kaj vzeti v roke.   >

Previdno, teh živil nikar ne jejte za zajtrk

image Kristina D. Zalar | 25.9.2018
V prispevku boste našli seznam tistih živil, ki jih strokovnjaki za prehrano odsvetujejo, da bi jih jedli za zajtrk. Preberite, katera so in zakaj niso najboljša izbira.   >

Menopavza: Počasni metabolizem, kazen ali modrost telesa

image Vesna Cetinski | 20.9.2018
Verjeli ali ne, telo ima svojo modrost in nobena stvar se ne zgodi kar tako, brez razloga. Največja težava v menopavzi (velja za moške in ženske) in kasneje je počasni metabolizem, ali počasno presnavljanje hrane. Vsako leto počasneje. Ob tem imamo vtis, da nas v menopavzi in kasneje vsaka stvar, ki jo pojemo, tudi redi. Kot bi se telo zarotilo proti nam in kot nalašč skladiščilo vse kar pojemo. V nasprotju pa se zdi, da lahko mladi pojedo kar koli, pa se bo vse pretvorilo v energijo ali pa izločilo iz telesa.   >

Več vrst sladkorja: Kateremu se moramo izogibati?

image Mojca Šimenc | 19.9.2018
Sukroza (saharoza), glukoza in fuktoza so vrste sladkorja, ki vsebujejo skoraj enako kalorij in so dnevno na naših krožnikih. Na telo pa delujejo popolnoma drugače. Kako in zakaj je to pomembno vedeti?   >

Nasveti: Pravilno shranjevanje gob

image Kristina D. Zalar | 18.9.2018
Letos gobe rastejo kot po dežju! Če ste jih tudi vi nabrali, si preberite, kako jih lahko pravilno shranite in uporabite tudi takrat, ko bo narava že pobeljena s snegom. V prispevku najdete nasvete za pravilno shranjevanje gob.   >
Prejšna stran
1
2
3
...
Naslednja stran
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2018 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.