Naj Fala Kruh 2024 in Pizza Masterclass

image Fala | 23.10.2024
Letošnji natečaj v peki kruha Naj Fala Kruh 2024 prinaša novost. To je Pizza Masterclass, ki ga bo vodil Aleš Rekar, vodja Sekcije picopekov Slovenije, in se ga lahko udeležijo vsi udeleženci natečaja Naj Fala Kruh 2024 in obiskovalci.   >

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

image Karmen Valant | 23.10.2024
Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske kuhinje in se pogosto pripravlja tudi v drugih delih Srednje in Vzhodne Evrope, zlasti v Srbiji in na Hrvaškem. Gre za jed na žlico, katere osnova so meso; najpogosteje piščančje, svinjsko ali goveje, čebula, paprika v prahu in druge začimbe. V prispevku recept za telečji paprikaš   >

Mesec kibervarnosti posvečen smishingu: prevari z lažnimi SMS-sporočili za krajo podatkov

image Varni na internetu | 11.10.2024
Vsako leto oktobra poteka kampanja ozaveščanja o nevarnostih na internetu. Gre za pobudo, ki nas opozarja na naraščajoče tveganje spletnih napadov in prevar ter nas uči, kako se pred njimi zaščititi. Ena najpogostejših groženj danes so prevare preko SMS-sporočil, znane kot smishing.   >

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

image Karmen Valant | 11.10.2024
Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet balkanske kulinarike in se naučili, kako pripraviti domači ajvar. Ajvar je priljubljen namaz, pripravljen iz rdeče paprike in česna, ki ga lahko uporabimo kot prilogo, dodatek k jedem ali pa ga preprosto namažemo na kruh.   >

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

image Karmen Valant | 10.10.2024
Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom, najpogosteje jed pripravljamo s svinjskim mesom, govedino ali mlado teletino. V tem receptu bomo jedi dodali sveže paradižnike in kislo smetano. V boranjo lahko po želji dodamo tudi krompir, zeleno ali rdečo papriko in seveda začimbe po okusu.   >

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

image Karmen Valant | 7.10.2024
Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo lahko kot prilogo k raguju iz mletega mesa, ali pa pripravimo samostojno jed, kjer kombiniramo polento in mleto meso. Odlična ideja za kosilo!   >

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

image Jožica Ostrožnik | 6.10.2024
Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega ovoja, je polnega okusa, po bučnih semenih, ki nadomestijo pšenično moko. Krema daje svežino in ne vsebuje dodanega sladkorja. Je odlična sladica tudi za tiste, ki ne smejo uživati glutena. In tako je dobra, da pripravite kar dve, saj ena nikoli ni dovolj.   >

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

image Karmen Valant | 4.10.2024
Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za prilogo ali glavno jed. Kislo zelje se odlično ujema s krompirjem. To pa je recept za kislo zelje z ocvirki in krompirjem.   >

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

image Jožica Ostrožnik | 3.10.2024
Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh sestavin. Recept za torto iz Jožičine kuhinje.   >

Recept: Bosanski lonec

image Karmen Valant | 2.10.2024
Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradicionalna bosanska jed, ki ima bogato zgodovino in kulturni pomen. Nastala je kot jed kmetov in rudarjev, saj so potrebovali hranljiv obrok, da so zdržali dolge delovne dni.   >
Prejšna stran
1
2
3
...
Naslednja stran
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.