Naj Fala Kruh 2022: Fala Slonček vabi k peki kruha

image Fala Slonček | 9.9.2022
Letos bomo ponovno izbirali najboljši kruh v treh kategorijah – pšenični kruh, mešani kruh in kruh posebnih vrst. Še je čas, da izpopolnite svoj zmagovalni recept in se potegujete za naziv Naj Fala kruh 2022.   >

To lahko storite z začimbami, ki jim je potekel rok uporabe

image M. T. | 9.9.2022
Če uživate v kuhanji in radi pripravljate bogate ter okusne jedi, imate doma zagotovo tudi veliko začimb. Pogosto začimb ne uspemo v celoti uporabiti in jim poteče rok uporabe. So te še primeren za kuhanje? Jih lahko uporabimo kako drugače? Preverite, kaj lahko storite z njimi.   >

Ali je namakanje sadja v sodo bikarbono res učinkovito pri odstranjevanju pesticidov?

image M. T. | 3.8.2022
Nekateri trdijo, da namakanje sadja v sodi bikarboni za 15 minut pomaga sprati škodljive pesticide. Pa je to res ali je le mit? Takole pravi strokovnjak agronomije.   >

Prihranite peclje češenj za zdravilen čaj

image M. T. | 20.6.2022
Koliko češenj ste letos že pojedli in pri tem zavrgli peclje? Nikar jih ne mečite stran, saj so zelo zdravilni. Preberite, kako jih uporabljajo v ljudskem zdravilstvu in kako jih lahko pripravite doma.   >

Gospodinjski nasvet: Kako pravilno zamrzniti češnje? + RECEPT

image M. T. | 18.6.2022
Kadar je češenj v izobilju, jih lahko zamrznete in se boste takolahko tudi jeseni in pozimi sladkali s češnjevimi sladicami. Preverite, kako jih pravilno shraniti, da bodo ohranile čim več slastnega okusa. Dodali smo še odličen in preprost recept za čokoladno sladico s češnjami.   >

Češnjev zavitek

image Jožica Ostrožnik | 17.6.2022
Rdeče češnje rada jem,črne še pa rajši. Bi en kos češnjevega zavitka? Ja? Potem pa na delo, češenj je še dovolj.   >

Kulinarični festival GuštFest ponovno v Laškem!

image Uredništvo Mojaleta.si | 6.6.2022
V soboto, 11. junija, od 15. ure dalje, bo v centru Laškega potekal festival GuštFest. Ulice Laškega bodo preplavile kulinarične dobrote, ki jih bodo za vse "guštne" ljudi pripravljali JRE chefi, na čelu katerih bo Marko Pavčnik, lastnik restavracije Pavus na Gradu Tabor Laško in Laščan, ki sodi med prvo deseterico naj slovenskih chefov.   >

Recept za dolgo življenje je ...

image Uredništvo Mojaleta.si | 14.5.2022
Veliko je že povedanega, zakaj se je dobro odpovedati nezdravi hrani, strokovnjaki pa so prišli še do enega pomembnega razloga. Najnovejša študija pravi, da uživanje veliko rdečega mesa in procesiranega sladkorja lahko pomeni krajše življenje.   >

7 načinov za uporabo ostankov kave

image Uredništvo Mojaleta.si | 12.5.2022
Vsi vemo, da mrzla in postana kava ni niti približno tako dobra kot sveže skuhana. Če si vedno skuhate preveč kave oziroma vam ostaja, je nikar ne zlivajte stran. Zbrali smo nekaj nasvetov, kako lahko porabite ostanke kave.   >

Mesni kaneloni po dunajsko

image Jožica Ostrožnik | 10.5.2022
Ljubitelji ocvrte hrane boste danes prišli na svoj račun, saj iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne mesne kanelone po dunajsko.   >
Prejšna stran
1
2
3
...
Naslednja stran
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2022 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.