4. Salon Traminec z rekordnim obiskom

Aktualno > Dogodki | piše: Salon Traminec | 28.8.2013
Muhastemu vremenu navkljub se je v ponedeljek, 26. avgusta 2013, na gradu Negova zbrala množica ljubiteljev vina, kulinarike, poezije in glasbe. Salon Traminec je potekal že četrtič, bogat zabavni program in izbrani traminci ter kulinarika pa so tokrat pritegnili rekordno število obiskovalcev, na gradu se jih je družilo okoli 1500. Organizatorji Salona Traminec, Zavod za kulturo, turizem in promocijo Gornja Radgona (Kultprotur), Steyer vina in Mediaspeed, tudi letos niso pozabili na dobrodelni prispevek lokalni skupnosti. Letos so se čeka v višini 500 evrov razveselili na OŠ Dr. Antona Trstenjaka Negova.
Grad Negova je znova obiskala množica ljubiteljev vina, kulinarike, poezije in glasbe. (foto: Mediaspeed.net)
Grad Negova je znova obiskala množica ljubiteljev vina, kulinarike, poezije in glasbe. (foto: Mediaspeed.net)
Grad Negova je znova obiskala množica ljubiteljev vina, kulinarike, poezije in glasbe. (foto: Mediaspeed.net) Jerneja Jančar, vinska kraljica Radgonsko - Kapelskih goric in Lipko, maskota Eurobasketa. (foto: Mediaspeed. net) Norma Bale, Kultprotur so ravnateljici OŠ Negova predali ček v višini 500 evrov. (foto: Mediaspeed.net) Jernej Dirnbek, avtor himne Salona Traminec, je himno letos tudi uglasbil. (foto: Mediaspeed.net) foto: Mediaspeed.net foto: Mediaspeed.net
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Ljubitelji izbrane vinske kapljice so med grajskimi zidovi lahko izbirali med 111 različnimi traminci. Vse od suhih do sladkih, penin, bio in arhivskih vin iz Slovenije in tujine je bilo na voljo, zato je zagotovo prav vsak našel traminec po svojem okusu. Ob vrsti uglednih vinarjev iz Slovenije, je bila na letošnjem na Salonu Traminec tudi okrepljena zasedba iz tujine. Vinom iz Avstrije, Nemčije, Francije, Italije in Hrvaške, ki so se predstavljali že pretekla leta, so se pridružili še traminci iz Češke, Švice, Srbije in Madžarske.

Novost na letošnjem dogodku je bila Mala šola vinskih okusov, kjer je enolog Danilo Steyer z izbranimi gosti iz tujine pojasnjeval osnove okušanja in poznavanja vin ter obiskovalcem odgovoril na vprašanja, kot so zakaj je traminec posebnež, ali je traminec vino za ženske, kako se izbere pravi kozarec za pravo vino, kako pokušamo vino, kako izbrati svoje vino in še kaj.

Za spremljavo žlahtnosti tramincu so obiskovalce na dogodku pričakale izbrane kulinarične dobrote, ki so jih pripravili vrhunski kuharji. S svojimi jedmi so se predstavili Hotel City Maribor, Thermana Laško, Hotel Livada Prestige, Terme Ptuj, Hotel Golte, JGZ Brdo, Miyabi – Japonska restavracija, Turistično društvo Lindau, Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor, Šunkarna Kodila, Domačija Firbas, Gostilna VID, Turistična kmetija »Pri Alenki«.

Zvesti obiskovalci že vedo, da k vinom in kulinariki spada tudi glasba. Osrednji glasbeni gost je bil Andrej Šifrer, nastopili pa so še Vasko Atanasovski Trio in Jernej Dirnbek, ki je lani spisano himno Salona Traminec letos še uglasbil in premierno predstavil. Poezijo je prebiral Milan Vincetič.

S svojim obiskom je zbrane razveselila tudi Apolonija, rdečelasa potomka čarovnice iz Gornje Radgone ter s svojim dotikom delila zdravje in ljubezen. Za spektakularni zaključek večera so poskrbele umetnice Neža Cigler, Maja Črešnik in Polona Moličnik, ki so pričarale ognjeno predstavo, ki je obiskovalcem jemala dih.

V duhu prihajajočega Evropskega prvenstva v košarki se je pred samim dogodkom odvijala še košarkarska tekma med ekipo Salon Traminec in ekipo EuroBasketa, ki se ji je na igrišču pridružil tudi legendarni Ivo Daneu. Športna sreča je bila tokrat bolj naklonjena ekipi EuroBasketa, ki je gostitelje premagala s končnim rezultatom 2:1.
Glede na izjemen uspeh 4. Salona Traminec organizatorji obljubljajo, da bo jubilejni 5. Salon Traminec, ki se bo zgodil 25. avgusta 2014, zagotovo nekaj posebnega!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.