5 trikov za uporabo parfuma

Moj čas > Nega in lepota | piše: M. L. | 12.10.2022
Vonj ženske je vsekakor eno najmočnejših orožij pri osvajanju moškega. Okras na koži, ki je star že več kot 5 tisoč let, so najprej uporabljali Perzijci, da bi ublažili neprijeten telesni vonj.
S preprostimi triki bo vaš parfum nanešen pravilno in bo dlje obstojen.
S preprostimi triki bo vaš parfum nanešen pravilno in bo dlje obstojen.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Kasneje so ga z dodatkom alkohola prevzeli Arabci. Prve večje parfumske hiše so se pojavile po drugi svetovni vojni. Danes, ko govorimo o čudežnem vonju kot je Prodigieux le Parfum, govorimo o Franciji, državi, od koder prihajajo najlepše dišeče note.

Parfum je sestavljen iz mešanic aromatskih vonjev, ki so zaradi razlik v moči in koncentraciji razredčene z alkoholom. Parfum, ki vsebuje več eteričnih olj, bo dlje obstojen, hkrati pa tudi dražji.

Obstaja široka paleta parfumov na različnih osnovah:
- Cvetlični parfumi
- Orientalski ali eksotični parfumi
- Citrusni parfumi
- Zeliščni parfumi.

Najpogostejši so cvetlični parfumi, ki bazirajo na cvetlicah. Obstaja več podkategorij, glavna nota lahko bazira le na eni cvetlici, ostale pa so podrejene, ali pa gre za šopek vonjav različnih cvetlic. Cvetlično noto pa lahko spremljajo tudi drugi, sadni, vodni … vonji.

Obstojnost parfuma je odvisna od razmerja eteričnih olj in alkohola, ki ga parfum vsebuje. Glede na intenzivnost vonja, parfume razdelimo na 4 tipe:

Kolonjska voda (Eau de Cologne) – Vonj je zelo kratkotrajen, saj se razmerje med eteričnim oljem in alkoholom giblje med 2-5 %.
• Toaletna voda (Eau de Toilette) – Obstojnost na žalost ni daljša od 1 ure, razmerje med eteričnim oljem in alkoholom pa je 4-8 %.
• Parfumska voda (Eau de parfum) – Zelo obstojen vonj, vsaj 12 ur oziroma cel dan, razmerje med eteričnim oljem in alkoholom je 15-18 %.
• Parfum (Perfume) – Vonj parfuma zdrži zelo dolgo in je posledično tudi najdražji, razmerje med eteričnim oljem in alkoholom je 20 %.


Človek ima na nosu okoli 10 milijonov celic, katerih funkcija je sprejemanje vonjav, te pa nato preidejo v možgane. Izbira parfuma torej ni tako lahka naloga.

Parfum je potrebno pravilno nanašati, zato vam NUXE odkriva 5 trikov:
#1 Ni vseeno, kje shranjujete parfum
Če želite, da bo vaš parfum obstojen čim dlje, ga ne shranjujte v kopalnici ali kakšnem drugem vlažnem, toplem prostoru. Vročina, svetloba in vlaga bosta zmanjšali kakovost parfuma, kar pa lahko vpliva tudi na spremembo dišave. Hranite ga raje v hladnem, suhem in prijetnem prostoru, kjer ni izpostavljen sončni svetlobi in mu tako podaljšajte njegovo življenjsko dobo.

#2 Zapeljivo dišeči lasje
Poleg notranjih strani zapestja, vratu, med prsmi in pregibi kolen, bo imel parfum dolgotrajni vonj tudi, če ga nanesemo na lase. Najbolj praktičen način je, da popršite svojo krtačo za lase, nato z nekaj potegi le te odenete v čaroben vonj. Še enostavneje pa je, da stopimo v oblak dišave.

#3 Olje podaljšuje trajanje vonja
Ženske, ki imajo mastno kožo, dlje zadržijo vonj parfuma. Če imate suho kožo, najprej nanesite olje, ki bo vašo kožo nahranil. Izberite suho olje Huile Prodigieuse in kožo navlažite ter nahranite, nato pa nanesite najzapeljivejšo dišavo, NUXE Čudežni parfum.

#4 Parfum nanesite na tople dele telesa
Ko nanašate parfum, izberite dele telesa s srčnim utripom (vrat, nad popkom, pod komolci, zapestja). To so najbolj topli deli telesa, kar omogoča, da se bo vonj razširil po celem telesu in obstal ves dan.

#5 Dišeče palčke
Če vam ni všeč, da vseskozi nosite parfum s seboj, je idealen trik, da napršite bombažne palčke za ušesa, jih zapakirate v vakuumske vrečke, ter se z njimi dotaknite mesta kože, ko želite osvežiti vaš vonj. To lahko ponovite nekajkrat na dan.

Parfum predstavlja našo osebno noto. Nekatere lahko uporabljamo leta in leta, pa se jih nikakor ne naveličamo. Nekateri v nas prebudijo déjà vu efekt. Dišeče note nas v mislih odpeljejo daleč stran in nam pričarajo najlepše spomine.

Še več najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.