Čemaževa zvezda s porom in siri

Moj čas > Kulinarika in recepti | piše: Fala | 16.3.2018
Sezona čemaža se bliža, zato priporočamo ta zares odličen in okusen recept.
Čemaževa zvezda s porom in siri (foto: Fala)
Čemaževa zvezda s porom in siri (foto: Fala)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Testo:
1 kocke kvasa Fala
3 dl mleka
400 g bele moke
90 g kisle smetane
40 g masla
40 g sladkorja
2 rumenjaka
2,5 male žličke soli

Nadev:
majhen šopek čemaža
pol manjšega stebla pora
2 žlici mascarpone
1 žlica kisle smetane
5 dag trdega sira
5 dag parmezana
1 beljak
zeliščna sol (ali zelišča po okusu)
ščepec soli

1 jajce za premaz

 

Kvas Fala raztopimo v toplem mleku in ga prilijemo k moki. Dodamo vse ostale sestavine brez masla in zamesimo kvašeno testo. Najprej mešamo počasi, med mešanjem dodajamo zmehčano maslo, na koncu na najvišji hitrosti, da se sestavine dobro povežejo in postane testo gladko. Posodo pokrijemo in pustimo testo na toplem vzhajati.
Med vzhajanjem pripravimo nadev. Čemaž (lahko uporabimo tudi zmrznjenega) in por zmešamo s paličnim mešalnikom, da dobimo enotno gladko zmes. Primešamo mascarpone, kislo smetano, beljak, zeliščno sol in sol. Sir in parmezan naribamo.

Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo, razdelimo na tri kose in damo počivati za deset minut. Vse kose spočitega testa razvaljamo in izrežemo enako velike kroge. Prvega položimo na pekač, ga premažemo s polovico nadeva in posujemo nariban sir in parmezan. Preko nadeva položimo drugo plast testa, namažemo z nadevom in posujemo nariban sir in parmezan, tega pa prekrijemo z zadnjo plastjo testa. Na sredino kroga položimo kozarec in od kozarca proti robu razrežemo na 16 delov. Vsak izrezan del trikrat zavrtimo okrog osi; v parih: en del v levo, drugega v desno. Zaključimo z oblikovanjem konice, tako da zunanje dele krakov stisnemo skupaj v špico.

Oblikovano zvezdo premažemo s stepenim jajcem in jo damo še enkrat vzhajati. Vzhajano zvezdo prestavimo v vročo pečico in pečemo dobre pol ure na 190 °C.

Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2019 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.