Dobro je vedeti: Ali res pijemo čisto in kvalitetno vodo?

Moje finance > Raziskali smo | piše: M. L. | 11.9.2017
Ali pijete zares čisto vodo? Zakaj je dobro uporabljati vodne filtre? Kakšna voda je najbolj zdrava in zakaj? Vse to in še več si preberite v nadaljevanju.
Vse več gospodinjstev se odloča za namestitev filtrirnega sistema, za namestitev vodnih filtrov.  (foto: pexels.com)
Vse več gospodinjstev se odloča za namestitev filtrirnega sistema, za namestitev vodnih filtrov. (foto: pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Strokovnjaki opozarjajo, da dnevno popijemo premalo vode, kar škoduje zdravju. Pitna voda je za naše telo nujna, z njeno pomočjo vsi organi veliko lažje opravljajo svojo funkcijo, krepi se imunski sistem, telo je bolj zdravo in manj možnosti je, da bi zboleli. Toda, ali je voda, ki jo pijemo zares čista?

Industrija, naseljenost, gnojenje tal, čistila, vse to in še več drugih dejavnikov vpliva tudi na vodo, ki jo pijemo. Zato se v sodobnem času povsem povsem upravičeno sprašujemo, ali je voda, ki priteče iz naše pipe zares čista in neoporečna, ali z njo organizem res dobi le zdravje?

Vse več gospodinjstev se prav zaradi tega razloga odloča za namestitev filtrirnega sistema, za namestitev vodnih filtrov. Ti zagotavljajo, da bo iz pipe kuhinje pritekla zares čista in kvalitetna, neoporečna voda, ki jo naše telo potrebuje. Takšna voda je primerna za pitje, za pripravo napitkov, za čiščenje sadja in zelenjave in za druge namene.

Sistemi nameščeni na posamezne pipe obdelujejo majhne pretoke in količine vode, zato je stopnja filtracije na najvišjem možnem nivoju. Takšni sistemi iz vode odstranijo težke kovine, pesticide, bakterije, viruse in še celo paleto ostalih škodljivih snovi.

Če se odločate za nakup vodnega filtra, potem se o tem posvetujte s strokovnjakom. Taka investicija se bo obrestovala le, če boste izbrali pravi filter, če bo ta pravilno vgrajen in redno vzdrževan.

Težave in bolezni povezane z slabo hidracijo

Naše telo zaužite snovi pretvarja v energijo, del teh snovi pa se pretvori v odpadne snovi, ki jih mora telo izločiti. Zaradi današnjega hitrega ritma življenja, nezdrave hrane in onesnaženja okolja, naše telo ni več sposobno izločiti vseh odpadnih snovi, kar pomeni da se odpadne snovi v telesu odlagajo kot holesterol, maščobe, ledvični kamni… Vse to pospešuje razpadanje celic, tkiv in na splošno celega telesa, kar pa pomeni tudi hitrejše staranje in razvoj bolezni. 

Vse te težave lahko povzamemo kot ACIDOZO – zakisanost telesa, ki je osnova vseh bolezni. Potrebno se je zavedati pomena bazične uravnoteženosti telesa in vlogo bazičnosti telesa pri našem zdravju, saj naši organi pravilno delujejo ob primernem razmerju bazičnosti in kislosti v našem telesu, ki jo lahko uravnavamo tudi z uživanjem kvalitetne čiste vode. 

Vpliv ACIDOZE na človeške organe:

  • Srce: Eden alkalno najbolj občutljivih organov v telesu. Pravilni srčni utrip je odvisen od količine kislih odpadkov v telesu.
  • Želodec: Dehidracija in posledično zastajanje kislih snovi v telesu vodi do številnih prebavnih težav, kot so bruhanje, napenjanje, bolečine, slabost, spahovanje, kolcanje, pomankanje apetita, driska in zaprtje.
  • Jetra: Opravljajo ogromno izredno pomembno funkcijo v telesu in so ob slabi hidraciji in zakisanosti močno obremenjena, kar oslabi njihovo delovanje.
  • Trebušna slinavka: Njeni temeljni nalogi sta odstranjevanje presežnih kislih snovi iz telesa, ter uravnavanje količine sladkorja v krvi. Pravilno delovanje je močno odvisno od bazičnosti organizma.
  • Ledvice: Njihova temeljna naloga je čiščenje krvi, ob njihovi preobremenitvi se pojavljajo bolečine in ledvični kamni, ki so posledica odloženih odpadnih snovi.
  • Prebavila: Dobra hidracija vpliva na kvaliteto encimskega cikla in preprečuje odlaganje odpadnih snovi na stene prebavil.

Pitje zadostnih količin kvalitetne in čiste vode zelo olajša izločanje odpadnih snovi in tako ohranja zdravo telo in duha.

Ugodnosti pitja kvalitetne vode :

  • Čiščenje telesa od znotraj
  • Odpravljanje zakisanosti telesa/razstrupljanje
  • Boljša in hitrejša hidracija telesa
  • Preprečevanje bolezni
  • Odstranjevanje škodljivih snovi iz vode
  • Kristalno čista pitna voda
  • Zniževanje ravni holesterola
  • Preprečevanje bolezni srca in ožilja
  • Boljše počutje
  • Preprečevanje poškodb in ohranjanje aktivnosti

Velik del telesa predstavlja voda, zato je hidracija telesa ključnega pomena. Z zaužito zadostno količino vode si izboljšate počutje, povrnete energijo in prispevate k zdravju.

Izbira je vaša!

Do 30.9. vam pri Mesec d.o.o. nudijo 15% popust in brezplačno montažo!

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.