Enostavno, praktično in udobno: Olajšajte si čas piknikov z nakupi preko spleta

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: M. L. | 10.6.2020
Prihaja poletje in z njim tudi pikniki v naravi. Kaj pravite na to, da bi bili letošnji pikniki in poletni obroki še okusnejši in raznoliki? V veliko pomoč so vam lahko zanimivi poletni recepti in pa praktičen nakup dobrot preko spletne trgovine.
Nakup preko spletne trgovine je praktičen, hiter in enostaven.
Nakup preko spletne trgovine je praktičen, hiter in enostaven.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Piknik pri babici Ani

Naša babi Ana najbolj uživa v krogu svoje družine. Sedaj, ko ima že sedem vnukov in dva pravnuka, pa ji druženje z družino podaljšuje življenje! Ni lepšega kot, ko smo zbrani vsi pod veliko češnjo, ki stoji pred hišo naše babi. Moj oče ali pa stric Vinko vedno prevzameta vlogo žar kuharja, babi Ana pa z nami, vnuki, poskrbi za okusne priloge in solate. Vedno pa pravi, da bo svojo družino nahranila sama in zato priskrbi vse dobrote za okusen piknik.

Pa smo ji rekli, naj nam pošlje seznam in ji bomo mi iz trgovine prinesli vse potrebno. Pot je zanjo kar dolga in vračanje s težkimi vrečkami do doma prav tako! A niti slišati noče, da bi kdo drug prinesel hrano. Kaj storiti, da bomo naši babi Ani olajšali nakup?

Vnuki smo skupaj staknili glave in Tomaž je vzkliknil: »Nakup preko spleta!«

Seveda smo bili vsi takoj za to. Odpravili smo se do naše babi in ji razkrili načrt. Sprva smo menili, da bo vihala nos. Kje pa!

»Kaj bi jaz brez vas, moji zlati vnuki,« je bila takoj navdušena. Tomaž je na mizo postavil njen prenosnik, ki smo ga ji kupili pred nekaj leti za rojstni dan in že smo izbirali dobrote, ki sodijo k dobremu pikniku.
»Dodaj še črne olive, pa namaz s papriko, pa tale kis je odličen,« babi kar ni odnehala. »Sedaj bom končno lahko nakupila vse tisto, kar sem si želela, pa me je bilo vedno strah, kako bom prinesla do doma!«

Nedeljski piknik je bil potem še bolj okusen, pisan in poln raznoraznih dobrot, ki jih je pripravila naša babi. »Saj nismo naročili artičok in kumaric,« se je čudil Tomaž.

»Misliš, da znaš samo ti nakupovati preko spletne trgovine,« je odvrnila babi in vsi smo se nasmejali.

Nakupovanje preko spleta

Nakupovanje preko spleta je dandanes že nekaj povsem običajnega. Tudi vse več starejših se poslužuje te možnosti, ki ponuja udoben, hiter in praktičen nakup. V spletni trgovini Natureta so poskrbeli, da je tovrsten nakup enostaven in da ga bodo z lahkoto opravili tudi tisti, ki računalnika niso najbolj vešči.

Zakaj bi nosili težke vrečke, če to ni več potrebno?

Kliknite na Natureta spletno trgovino in v njej boste našli skoraj vse, kar potrebujete za okusen in raznolik piknik, na katerega boste povabili prijatelje, svojo družino ali pa uživali sami ali v dvoje. V spletni trgovini boste našli tudi že sestavljene košarice z najbolj priljubljenimi izdelki, dodali pa so tudi pestre, okusne in zanimive recepte, s katerimi si boste popestrili poletni jedilnik.

Nič več težkih vrečk, nič več čakanja v vrstah, nakup preko Naturetine spletne trgovine je hiter, enostaven, izdelke pa vam bodo dostavljavci prinesli pred vaša vhodna vrata, pa četudi živite v višjih nadstropjih. Odlično, kajne?

Ne podcenjujmo spretnosti starejših

»Prepričana sem, da podcenjujemo spretnost starejših in se v resnici večina zelo dobro znajde na spletu. Znajo pregledati, kateri izdelek kupujejo in primerjati cene. Če ne, imajo otroke ali vnuke, ki to zlahka naredijo zanje in za kraj dostave pač vpišejo naslov svojih staršev ali starih staršev. Prednost je v prihranku časa, predvsem pa da vam težke nakupovalne vrečke prinesejo do vrat stanovanja. To je posebej v času ozimnice velika prednost. Marsikdo bi imel paket vrhunske rdeče pese rad na zalogi, pa ne more nositi takšne teže po stopnicah,« pravi direktorica Ete Kamnik Ksenija Jankovič Banovšek in dodaja, da je zaljubljena v Natureto, Renški hram in Talis, zato se težko odloči, kaj od več kot 360 izdelkov bi posebej toplo priporočila. »Sveže solate kličejo po koruzi, čičeriki, tudi leči, omake na rdeče so imenitne za "na hitro", pa lepo ohlajeni džemi za zajtrke, zanimiva mi je zakuska, ki jo lahko pripravimo z jajci, kot zelenjavno jajčno omleto in nastane prav prijetno poletno kosilo .... Brez gorčice po kosilih "z žara" vsekakor ne gre, saj ne le da paše po okusu, ampak ji vse glasneje pripisujejo tudi učinek topljenja maščob ...«

Piknik recepti za popoln dan

Meso z žara
Potrebujemo meso po želji, 1 kom trakci sušenega paradižnika, 1 kom artičoke, 1 kom zelene olive, 1 kom črne olive.

Priprava:
Pripravimo tri dodatke. Trakce sušenega paradižnika sesekljamo še bolj drobno in damo v posodo ter dodamo olje iz kozarčka. Nasekljamo vložene artičoke in dodamo malo oljčnega olja in popra po želji, to bo drugi dodatek k mesu. Za tretjega razkoščičimo različne olive in jih nasekljamo, po želji lahko dodamo tudi kapre.

Meso spečemo na žaru do nežno rdečega približno 5 minut na vsaki strani. Začinimo s soljo in poprom, ko je meso že na žaru. Narežemo na kose, postavimo najbolje na leseno desko in okrasimo ter postrežemo z omakami.

Solata v kozarcu
Potrebujemo zeleno solato, radič, paradižniki, korenje, por, lečo Natureto, artičoke Natureta, kapre Natureta, delikatesne kumare Natureta, vinski kis Natureta.

Priprava:
Naturetine kozarce lahko izkoristimo tudi za sestavo solat. Kozarce začnemo polniti s svojo najljubšo kombinacijo zelenjave in jo dodajamo izmenično. Dodamo lahko Naturetine artičoke, kapre in lečo. Za ljubitelje mesa še na žaru spečene koščke piščanca. Za hrustljavost pa popečene kocke kruha. Začinimo s soljo, poprom, oljem in vinskim kisom Natureta.

Še več okusnih receptov najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.