Feng shui: Čudovita energija vodnega vrta

Ste že kdaj pomislili, da pravzaprav energija okolice podpira tudi energijo doma? Zato je tako pomembno, da imamo urejen vrt tudi po načelih, ki izhajajo iz naravnih ciklusov.
foto: arhiv Vecronia
foto: arhiv Vecronia
foto: arhiv Vecronia foto: arhiv Vecronia foto: www.sxc.hu foto: www.sxc.hu foto: www.sxc.hu foto: www.sxc.hu
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Pomladni in zgodnji poletni čas je obdobje, ko so naši vrtovi pobarvani v dehtečo zeleno svežino. Svetlo in sočno zelenje se bohoti v naravi, še dodatno pa ga podpirajo vonji cvetov. Vedno raje preživljamo prosti čas zunaj, v naravi ali če imamo to srečo, tudi v lastnem vrtu. Pomladi, ko naravo preplavlja rastoča energija, prevladuje element lesa. Letos je element lesa tudi dodobra podprt z elementom vode, saj naše vrtove dež kar obilno zaliva.

Element vode je v vrtu tisti element, ki dodatno podpira energijo tega zelenega prostora. S svojim tokom in pretokom vnaša v vrt vedno aktivno energijo. Ste morda vedeli, da vodna površina tudi vizualno poveča vrt? Že manjša fontana, ptičji napajalnik ali pa vodomet poskrbijo, da še tako temen ali skrit kotiček vrta zaživi, pa čeprav je to mali mestni vrt. Na večjih vrtnih površinah si lahko omislimo tudi ribnik ali pa celo bazen. Prav pri slednjem moramo biti še najbolj pozorni, za kakšno obliko, barvo in material se bomo odločili. Svetlo moder pravokotnik s klorirano vodo bo prej deloval kot tujek med travniki in polji, kot pa energetizator vrta.

Lahko pa želimo v vrtu doseči harmonijo določenega področja z mirno vodo. Takrat se bomo odločili za manjše jezerce z lokvanji, branili se pa ne bomo niti obvodnih živalic, ki bodo poiskale zavetje in hrano v »naši cvetoči mlaki«.

Včasih so hiše imele vsaka svoj vodnjak ali pa vsaj enega velikega vaškega, ki je imel tudi pomen druženja. V enakem smislu lahko oživimo naše družabno življenje tudi ob ribniku ali podobnem vodnem elementu. Še vedno pa se lahko družimo le z naravo.

Kot feng shui strokovnjak pa naj vam namignem, da ni vseeno kam in kakšen tip vodnega objekta postavimo, saj pomeni voda pretok bogastva in blagostanje za družino. Če malo pobrskamo po zgodovini, bomo kmalu odkrili, da so mesta najprej zrasla ob vodnih poteh – rečnih, morskih. In na teh področjih se je tudi najprej razvila trgovina. In kje se danes najraje zbirajo ljudje? Ob vodi. Tudi v trgovskih centrih, kjer postavijo fontano, je vedno najbolj živahno.


Več o meni boste našli TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.