KUHALNICA: Presne kroglice za sladkosnede

V prispevku najdete odličen recept za okusne presne kroglice. Naredite jih lahko za praznike in popestrite svojo praznično ponudbo, ali pa kar tako!
Presne kroglice za sladkosnede (Foto: Tina Teršek)
Presne kroglice za sladkosnede (Foto: Tina Teršek)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za pripravo presnih kroglic boste potrebovali:
 
  • 100 g presnih mehkih datljev brez koščic (če so datljii preveč suhi jih za pol ure namakajte v topli vodi)
  • 50 g presnih lešnikov, mandljev, indijskih oreščkov ali orehov
  • 2 žlici presnega kakava (dodajajte postopoma, do željenega okusa)
  • 10g presnih chia semen
  • 20g presnega kokosovega olja
  • voda po žličkah po potrebi

 

Za presni čokoladni preliv boste potrebovali:

  • 45g presnega kakavovega masla
  • 35g presnega kakava v prahu
  • 15ml presnega agavinega sirupa
  • 7g presne algarrobe v prahu

Opozorilo: Bodite pozorni, da so zares vse sestavine iz ekološke pridelave!


Postopek priprave:

1) Datlje, kokos, oreščke, kakav in chia semena zmeljite v sesekljalniku, dokler ni masa toliko gladka, da iz nje lahko oblikujete kroglice.

2) Kroglice oblikujete z rokami in jih nato povaljajte v presni kokosovi moki, presnih zmletih oreščkih, presnem zamrznjenem dehidriranem sadju v prahu ali čokoladi.

3) Čokolado pripravimo tako, da nad paro stopimo kakavovo maslo, nato dodamo agavin sirup, kakav v prahu in algarrobo ter mešamo tako dolgo, dokler ni masa popolnoma gladka in brez grudic.

4) Kroglice namočite v preliv in jih z vilico vzamite iz preliva, malo odcedite in postavite na desko, obloženo s peki papirjem.

5) Čokoladne kroglice postavite v zamrzovalnik za pet minut oziroma dokler se čokolada ne strdi.

6) Postopek lahko nekajkrat ponovite.

7) Kroglice imejte shranjene v dobro zaprti posodi v hladilniku dokler jih ne postrežete. V hladilniku lahko počakajo približno teden dni, v zamrzovalniku pa tudi do 30 dni.

Tina Teršek po izobrazbi ni slaščičarka, vendar jo je izdelava presnih sladic prevzela do te mere, da je hobi preusmerila v svoj poklic. Zelo jo zanima zdrava prehrana in zdrav način življenja, zato se je odločila, da bo svoje znanje delila. V svoje delo prenaša domišljijo in kreativnost, ki jo je vedno vodila in ji dajala navdih. Sladice nastajajo po trenutnem navdihu in so zato unikatne in narejene s posebnim občutkom.

Še več o njej in njenih sladicah boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.