KUHALNICA: Presne kroglice za sladkosnede

V prispevku najdete odličen recept za okusne presne kroglice. Naredite jih lahko za velikonočne praznike in popestrite svojo velikonočno ponudbo, ali pa kar tako!
Presne kroglice za sladkosnede (foto: Tina Teršek)
Presne kroglice za sladkosnede (foto: Tina Teršek)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za pripravo presnih kroglic boste potrebovali:
100 g presnih mehkih datljev brez koščic* (če so datljii preveč suhi jih namočite v toplo vodo za 30 minut)
50 g presnih lešnikov ali mandljev ali indijskih oreščkov ali orehov*
2 žlici presnega kakava*(dodajajte postopoma, do željenega okusa)
10g presnih chia semen*
20g presnega kokosovega olja*
voda po žličkah po potrebi*
Presni čokoladni preliv:
45g presnega kakavovega masla*
35g presnega kakava v prahu*
15ml presnega agavinega sirupa*
7g presne algarrobe v prahu
* sestavine iz ekološke pridelave


Datlje, kokos, oreščke, kakav in chia semena zmeljite v sesekljalniku dokler ni masa toliko gladka, da iz nje lahko oblikujete kroglice. Oblikujete jih z rokami in tako pripravljene povaljajte v presni kokosovi moki, presnih zmletih oreščkih, presnem zamrznjenem dehidriranem sadju v prahu ali v čokoladi. Čokolado pripravimo tako, da nad paro stopimo kakavovo maslo, nato dodamo agavin sirup, kakav v prahu in algarrobo in mešamo dokler ni masa popolnoma gladka in brez grudic. Kroglice namakamo v preliv in jih z vilico vzamemo iz preliva, malo odcedimo in postavimo na desko obloženo s peki papirjem. Vse skupaj postavimo v zamrzovalnik za 5 minut oziroma dokler se čokolada ne strdi. Postopek lahko nekajkrat ponovimo.

Nato jih v dobro zaprti posodi hladimo v hladilniku dokler jih ne postrežemo. V hladilniku počakajo približno teden dni, v zamrzovalniku pa do 30 dni.

Tina Teršek po izobrazbi ni slaščičarka, vendar jo je izdelava presnih sladic prevzela do te mere, da je hobi preusmerila v svoj poklic. Zelo jo zanima zdrava prehrana in zdrav način življenja, zato se je odločila, da bo svoje znanje delila. V svoje delo prenaša domišljijo in kreativnost, ki jo je vedno vodila in ji dajala navdih. Sladice nastajajo po trenutnem navdihu in so zato unikatne in narejene s posebnim občutkom.

Še več o njej, njenih sladicah boste našli tukaj.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2021 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.