KUHALNICA: Presne kroglice za sladkosnede

V prispevku najdete odličen recept za okusne presne kroglice. Naredite jih lahko za praznike in popestrite svojo praznično ponudbo, ali pa kar tako!
Presne kroglice za sladkosnede (Foto: Tina Teršek)
Presne kroglice za sladkosnede (Foto: Tina Teršek)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za pripravo presnih kroglic boste potrebovali:
 
  • 100 g presnih mehkih datljev brez koščic (če so datljii preveč suhi jih za pol ure namakajte v topli vodi)
  • 50 g presnih lešnikov, mandljev, indijskih oreščkov ali orehov
  • 2 žlici presnega kakava (dodajajte postopoma, do željenega okusa)
  • 10g presnih chia semen
  • 20g presnega kokosovega olja
  • voda po žličkah po potrebi

 

Za presni čokoladni preliv boste potrebovali:

  • 45g presnega kakavovega masla
  • 35g presnega kakava v prahu
  • 15ml presnega agavinega sirupa
  • 7g presne algarrobe v prahu

Opozorilo: Bodite pozorni, da so zares vse sestavine iz ekološke pridelave!


Postopek priprave:

1) Datlje, kokos, oreščke, kakav in chia semena zmeljite v sesekljalniku, dokler ni masa toliko gladka, da iz nje lahko oblikujete kroglice.

2) Kroglice oblikujete z rokami in jih nato povaljajte v presni kokosovi moki, presnih zmletih oreščkih, presnem zamrznjenem dehidriranem sadju v prahu ali čokoladi.

3) Čokolado pripravimo tako, da nad paro stopimo kakavovo maslo, nato dodamo agavin sirup, kakav v prahu in algarrobo ter mešamo tako dolgo, dokler ni masa popolnoma gladka in brez grudic.

4) Kroglice namočite v preliv in jih z vilico vzamite iz preliva, malo odcedite in postavite na desko, obloženo s peki papirjem.

5) Čokoladne kroglice postavite v zamrzovalnik za pet minut oziroma dokler se čokolada ne strdi.

6) Postopek lahko nekajkrat ponovite.

7) Kroglice imejte shranjene v dobro zaprti posodi v hladilniku dokler jih ne postrežete. V hladilniku lahko počakajo približno teden dni, v zamrzovalniku pa tudi do 30 dni.

Tina Teršek po izobrazbi ni slaščičarka, vendar jo je izdelava presnih sladic prevzela do te mere, da je hobi preusmerila v svoj poklic. Zelo jo zanima zdrava prehrana in zdrav način življenja, zato se je odločila, da bo svoje znanje delila. V svoje delo prenaša domišljijo in kreativnost, ki jo je vedno vodila in ji dajala navdih. Sladice nastajajo po trenutnem navdihu in so zato unikatne in narejene s posebnim občutkom.

Še več o njej in njenih sladicah boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.