Kako prostata vpliva na spolnost?

Moji odnosi > Partnerstvo | piše: farmedica | 21.11.2016
November oz. movember je mesec, ko bolj poudarjamo moškost in s tem povezano prostato. Ker gre za moško spolno žlezo, povezano tudi z aktivno spolnostjo, je to za mnoge moške tabu tema.
Težave s prostato lahko vplivajo na spolno življenje. (foto: www.123rf.com)
Težave s prostato lahko vplivajo na spolno življenje. (foto: www.123rf.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Mnogokrat se težave s prostato, kot so pogosto uriniranje, tudi ponoči, daljše kapljanje po opravljani mali potrebi itd., šibak curek, nenadna mala potreba ipd., lahko pojavljajo sočasno s težavami v spolnosti. Nekatera zdravila za zdravljenje težav z uriniranjem zaradi povečane prostate dodatno motijo spolno funkcijo, predvsem v smislu zmanjšanja libida in težav z erekcijo. Če ima moški težave z uriniranjem zaradi prostate in sočasno tudi težave s spolnostjo, to pomembo vpliva na njegovo zaznavno kvaliteto življenja in samopodobo.
Tega se je potrebno zavedati, se odkrito pogovoriti z zdravnikom, ki bo lahko svetoval kako naprej.

Tudi vnetja prostate (prostatitis) lahko povzročajo težave s spolnostjo. Zaradi vnetja je uriniranje pekoče oz. boleče, kar v izrazitejših primerih lahko neposredno vpliva na slabšo oz. odsotnost erekcije. V milejših oblikah vnetja je lahko izlitje semena boleče, kar preprečuje užitek in vodi posredno k slabši erekciji.

Pomembno je predvsem sledeče: moški so lahko spolno aktivni pozno v starost. Če se pojavijo težave s prostato in to posredno vpliva na spolno funkcijo, naj se ne zaprejo vase. Pogovor s partnerjem in z zdravnikom je pomemben za lažje sprejemanje in reševanje težav. Možnosti je veliko.
Nasvet švicarskega pionirja naravnega zdravljenja Alfreda Vogla:
Malo potrebo opravljajte temeljito, izpraznite mehur do konca in ne na silo.


Narava nam v obliki Voglovih farmacevtskih kapsul Prostasan zagotavlja preverjeno učinkovino za zdravljenje težav s prostato, ki ne moti spolne funkcije. Čeprav je naravno, ni prehransko dopolnilo, temveč registrirano zdravilo, ki ga je potrdila slovenska Javna Agencija za zdravila in medicinske pripomočke. Zakaj je to pomembno? Na isti polici v lekarni boste našli prehranska dopolnila (morda celo iz enakih rastlin), ki nimajo dokazane kakovosti, učinkovitosti in varnosti, kot to velja za zdravila. Pomembno je torej ločiti, kdaj želimo kupiti hrano in kdaj potrebujemo učinkovit pristop.

Pred kratkim so bili objavljeni izsledki klinične študije, ki so jo s tem zdravilom izvajali v treh uroloških klinikah v Sloveniji. Ključne ugotovitve slovenskih urologov so bile: zdravilo je izboljšalo pretok urina in uspešno zdravilo težave s prostato, izboljša kakovost življenja moških s težavami s prostato, rezultati so bili po 12 mesecih še boljši po 6 mesecih, pacienti so zdravilo dobro prenašali in brez resnih neželenih učinkov. Pomembno: zdravilo Prostasan ni pokazalo negativnih učinkov na spolnost, spolne funkcije ni motilo.
Več o študiji boste našli tukaj.

Organizem tako terapijo zelo dobro prenaša in urološke raziskave kažejo, da po učinkovitosti lajšanja težav ne zaostaja za kemično sinteznimi zdravili.

Ko se težave pojavijo, jih ne zanikajmo, temveč obiščimo zdravnika. V redkih primerih gre lahko za raka, ki zahteva drugačno zdravljenje.

Redno, daljše jemanje 1 kapsule dnevno zmanjšuje pogosto opravljanje male potrebe, s tem nemoten spanec ponoči, lažje opravljanje male potrebe in odpravlja občutek neizpraznjenega mehurja.


 
Promocijsko sporočilo

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.