Piknik po ptujsko

Danes se kljub hitremu življenjskemu tempu, ali ravno zaradi tega, prehranjujemo vse bolj ozaveščeno in vse več časa namenjamo temu, kaj damo na krožnik. Kaj pa vreči na žar, da nas bo ohranilo zdrave in fit?
Novinarji smo si perutnino spekli kar sami, na webrih. (foto: arhiv PP)
Novinarji smo si perutnino spekli kar sami, na webrih. (foto: arhiv PP)
Novinarji smo si perutnino spekli kar sami, na webrih. (foto: arhiv PP) Žlahtna kapljica Ptujske kleti. Pullus in Pinky sta na trgu že deset let. (foto: Andreja Kočar Pečnik) Pred dobro hrano se je treba dobro razmigati. Perutnina Ptuj veliko vlaga v kolesarstvo, 3. junija pripravljajo že 15. Poli maraton. Brigita Selinšek, vodja marketinga in Barbara Stopinšek, vodja odnosov z javnostmi Perutnine Ptuj predstavljata novo piknik linijo. (foto: Andreja Kočar Pečnik) Preddverje Ptujske kleti kot odlično prizorišče piknika po ptujsko. (arhiv PP) Edvard Stropnik, direktor družinskega podjetja RÖSLER s 25-letno uspešno tradicijo na slovenskem trgu in njegov sin Matic predstavljata peko na žarih Weber. (foto: arhiv PP) Prižiganje žara s pomočjo kamina za prižiganje. Briketi rabijo 20 do 30 min, da pridobijo delovno temperaturo … (foto: arhiv PP) … in ta čas lahko odlično izkoristite za skok v klet. (foto: arhiv PP) Nato brikete le še stresemo pod rešetko in peka se lahko prične. (foto: arhiv PP)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Čeprav si mlade generacije vse manj hrane pridelajo same, se dandanes vedno več govori o prednostih lokalne, slovenske hrane, prav tako nas kot kupce vedno bolj zanima tudi to, kako je naša hrana pridelana in predelana, kdo in na kakšen način se ukvarja z njo.

Ptujski perutninarji so nas na vroč majski dopoldan gostili pred Ptujsko kletjo, saj predstavljajo novost v Sloveniji, to je piknik linija brez E-jev in aditivov. Novo piknik linijo, ki so jo razvili pri Perutnini Ptuj, sestavljajo sveži in najbolj kakovostni ter iskani deli piščančjega in puranjega mesa iz lastne vzreje in v sodelovanju z 240 rejci iz cele Slovenije. S skrbno nadzorovanimi tehnološkimi postopki so željeno obstojnost in kakovost izdelkov dosegli z naravnimi začimbami in aromami. Pri razvoju nove piknik linije so, kot navajajo, sodelovali strokovnjaki različnih področij, od živilske tehnologije, nutricionistike in trženja.

Dobrote za žar brez e-jev in aditivov: »za staro in mlado«
Ste med tistimi, ki svoje meso za piknik najraje vzredite sami, ali pa ga vsaj kupite pri zaupanja vrednem mesarju in si ga začinite sami? Če vam to časovno vedno ne gre skozi ali pa iz kakšnega drugega razloga ni izvedljivo, dobite pri Perutnini Ptuj naslednje mesne dobrote za žar tudi povsem brez e-jev in aditivov:: sveži piščančji ražnjiči, fit in pikantna piščančja nabodalca, BBQ krilca, grill in ognjene perutničke, BBQ piščančji in puranji steak, marinirana piščančja stegna s pikantno texas marinado, piščančji ali puranji čevapčiči, piščančje in puranje pleskavice in za gurmane še gurmanska pleskavica iz puranjega mesa s sirom.

Mi smo jih degustirali kar vse in potrdimo lahko, da so, pripravljene v lastni režiji, na »mercedezih žara« Webrih in v spremljavi vrhunske kapljice Pullus, ki, mimogrede, slavi že svoj 10. rojstni dan, odlične. Nabor gre vse od blagih okusov, ki pustijo dominacijo piščancu, pa do bolj začinjenih kosov, za tiste, ki imajo raje pikantnejše okuse. Pripravite si tudi vi kdaj piknik s perutninskim mesom nove piknik linije Perutnine Ptuj z obilo zelenjave in okusite razliko. Morda se je včasih slišalo nenavadno, »piščančji čevapi«, ampak kaj hitro boste ugotovili, da se ob uživanju lažje prebavljive hrane po pikniku bolje počutite.

Nasveti za shranjevanje in higieno ali kako organizirati piknik brez nezaželenih posledic
- Meso naj bo do peke na žaru čim dlje na hladnem (hladilni torbi, hladilni vrečki).
- Meso dobro prepecite, ne samo na površini, temveč v globini.
- Za peko na žaru so primernejši kosi mesa, ki niso preveliki.
- Na pikniku je higiena nadvse pomembna. Na deski oz. krožniku in s priborom, s katerim ste rezali surovo meso ali zelenjavo, ne režite drugih živil. Nikakor jih ne smete ponovno uporabiti za pečeno meso.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.