Tudi gostinci morajo odslej preverjati izpolnjevanje pogoja PCT

Aktualno > Ostalo | piše: M.L. | 26.7.2021
Nov vladni odlok o začasnih omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom je bil sprejet v petek zvečer na dopisni seji vlade in bo veljal do 1. avgusta 2021. Vzrok je hiter porast števila okužb z delta različico novega koronavirusa v državah članicah EU in povečano tveganje za poslabšanje epidemiološke situacije v Sloveniji.
Tudi v gostilnah po novem preverjajo izpolnjevanje pogoja PCT.
Tudi v gostilnah po novem preverjajo izpolnjevanje pogoja PCT.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Obisk igralnic, igralnih salonov, nastanitvenih obratov, notranjih prostorov, v katerih se izvaja sejemska ali kongresna dejavnost, gostinskih obratov, ki nudijo glasbo za ples oziroma družabni program ter prostorov, v katerih se izvaja gostinska dejavnost priprave in strežbe jedi in pijač, je dovoljen le tistim, ki izpolnjujejo PCT pogoj (so preboleli, cepljeni ali testirani). 

Do danes je veljalo, da je ponudnik stranke dolžan le opozoriti na PCT pogoj, odslej pa bo moral izpolnjevanje tega pogoja tudi preverjati. Glede na to, da je mobilna aplikacija, ki so jo razvili na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, še vedno v postopku nadgradnje, bo preverjanje zaenkrat potekalo ročno.

Poleg tega morajo ponudniki blaga in storitev na vidnem mestu s pisnim obvestilom obvestiti potrošnike, da je izpolnjevanje PCT pogoja obvezno. Torej, za njih odslej velja enako kot za organizatorje kulturnih in športnih prireditev ter javnih shodov, ki so se s tem novim pogojem morali soočiti že nekaj dni nazaj. 

Dokazilo o negativnem rezultatu testa na novi koronavirus s PCR-testom ne sme biti starejše od 72 ur, dokazilo s hitrim testom pa ne sme biti starejše od 48 ur od odvzema brisa. 

V zunanjih prostorih, v katerih se izvaja gostinska dejavnost priprave in strežbe jedi in pijač, pa izpolnjevanje PCT pogoja ni potrebno, če je zagotovljena razdalja najmanj tri metre med robovi miz. 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.