Sestavine:
½ kocke kvasa Fala
15 g kislega testa Fala
1,25 dl mleka
450 g bele moke
120 g kisle smetane
90 g masla
30 g sladkorja
2 rumenjaka
1 jajce
1,5 male žličke soli
Priprava:
Kvas Fala raztopimo v toplem mleku in ga prilijemo k moki. Dodamo vse ostale sestavine brez masla in zamesimo kvašeno testo. Najprej mešamo počasi, med mešanjem dodajamo zmehčano maslo, na koncu na najvišji hitrosti, da se sestavine dobro povežejo in postane testo gladko ter odstopa od posode. Posodo pokrijemo in pustimo testo na toplem vzhajati.
Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo, razdelimo na 100 - 120 g težke kose in pustimo počivati nekaj minut, nato pa vsak kos pregnetemo in v dlaneh oblikujemo v kroglice.
Te zložimo na pekač in pazimo, da niso preveč skupaj. Premažemo jih s stepenim jajcem in pustimo na toplem vzhajati. V vzhajane pince zarežemo tri črte in jih prestavimo v vročo pečico. Pečemo jih dobre pol ure pri 175 °C, da se lepo obarvajo.