Žilne spremembe in lasersko zdravljenje: Vse, kar morate vedeti

Moje finance > Raziskali smo | piše: P. L. | 4.4.2019
Še posebej moteče so lahko drobne razširjene žilice po obrazu, vratu ali na dekolteju, najdemo pa jih tudi na drugih delih telesa, npr. na nogah. Žilne spremembe lahko danes uspešno zdravimo s sodobnimi žilnimi laserji. V prispevku preberite vse o tem.
Razširjene žilice lahko odpravite z laserjem. (foto: pexels.com)
Razširjene žilice lahko odpravite z laserjem. (foto: pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Lasersko zdravljenje žilnih sprememb na koži je neinvazivna in najbolj učinkovita metoda za odpravljanje nekaterih žilnih sprememb na koži, kot so npr. razširjene žilice na predelu obraza in nog, ognjenih znamenj, starostnih hemangiomov ter nekaterih drugih žilnih obolenj.

Kako uspešno je odstranjevanje žilnih sprememb z laserjem?
Uspešnost laserskega zdravljenja je odvisna od števila, velikosti in globine razširjenih žilic. Večina pacientov potrebuje dva do tri posege, med njimi pa mora biti štiri do osem tednov premora.

Kakšne so prednosti zdravljenja razširjenih žilic s pomočjo laserja?
Lasersko odstranjevanje razširjenih žilic z visokoenergetskimi žilnimi laserji je neinvazivna metoda, saj kože ob posegu ne prebadamo, kot pri starejšem načinu elektrokoagulacije. Laserski žarek določene valovne dolžine ima to lastnost, da se selektivno absorbira v žilnih strukturah in pri tem ustvari toploto, ki uniči žilno steno. Kasneje se tako poškodovana žilica razgradi in absorbira, izgine. Ob tem ostane okolno tkivo nepoškodovano, kar predstavlja neizmerno prednost laserskega posega z visokoenergetskim žilnim laserjem, pred posegom z IPL aparati.

Posebna hladilna konica laserskega aparata med posegom ohlaja kožno površino in tako ščiti zgornje plasti kože pred poškodbo ter hkrati mili bolečino.

Je poseg možen na vseh predelih telesa?
Poseg je možen na vseh predelih telesa, razen v okolici oči, saj bi lahko povzročil poškodbo pigmenta v očesni mrežnici. Pred laserskim odstranjevanjem žilnih sprememb se je potrebno vsaj dva meseca izogibati sončnim žarkom. Prav tako se je sončnim žarkom potrebno izogibati štiri tedne po posegu in se ob morebitni izpostavljenosti ustrezno zaščititi (ustrezna oblačila, SPF +50).

V Dermatološkem, laserskem in estetskem centru ARSDERMA - DCP so pred dvajsetimi leti kot prvi v Sloveniji začeli z zdravljenjem žilnih nepravilnosti s pomočjo sodobnih žilnih laserjev, ki za seboj ne puščajo neprijetnih posledic (brazgotinjenja) in imajo na tem področju še vedno vodilno vlogo.


Za dodatna vprašanja in rezervacije terminov so dosegljivi na: 
T: +386 (0) 1 43 66 330
M: +386 (0) 40 601 206
E-mail: info@arsderma-dcp.si

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Barbara Bizovičar

Barbara Bizovičar
popotnica


"Sklenila sem, da ne bom več sanjala o življenju, ampak svoje sanje živela!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.