Brezskrbno z vnuki na morju

Moje zdravje > Varna starost | piše: M.L. | 22.6.2021
Vsako leto se z vnuki odpravimo za nekaj dni na morje. Ure in ure smo lahko brez skrbi na plaži, uživamo in se igramo. Inkontinenca ni več težava in ne sme biti več tabu tema.
Nič več skrbi, nič več strahu, le zabava, ki se je neizmerno veselim.
Nič več skrbi, nič več strahu, le zabava, ki se je neizmerno veselim.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Veselje z vnuki je nepopisno. Imava dva, Tino in Erazma in vsako poletje se skupaj odpravimo na morje, kjer ustvarjamo nepozabne spomine. Tudi sam imam težave z inkontinenco in skrbelo me je, ali bom letos lahko brezskrbno užival v družbi vnukov. Predvsem me je skrbela dolga vožnja do našega apartmaja. V poletni gneči tudi na cesti se ni mogoče vedno ustaviti točno takrat, ko bi bilo to potrebno. Z ženo sva zato raziskala vse možnosti, ki lajšajo inkontinenco pri moških in našla spletno stran abena-helpi.si. Prebrala sva koristne napotke in naročila vzorce zame. Odlični so bili, olajšali so mi vsakdan, zato sva jih naročila in na morje z vnuki letos odhajava opremljena.

Nič več skrbi, nič več strahu, le zabava, ki se je neizmerno veselim.

 

Nehoteno uhajanje urina v poletnih dneh

Ko pomislimo na poletne vroče dni, pomislimo na preživljanje prostega časa v naravi ali na potovanjih ter na lahka poletna oblačila. Hkrati pa je to čas, ki nekaterim, če se srečujejo s težavo oslabljenega mehurja oz. nehotenim uhajanjem urina (inkontinenca), prinese kar nekaj sitnosti.

»Kje je najbližje javno stranišče?« je pogosto vprašanje oseb z inkontinenco. Največkrat je dostopnih javnih stranišč malo. Dokler se ne srečujemo s težavami z nehotenim uhajanjem urina ali/in blata, največkrat na to sploh ne pomislimo. Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen je že l. 2016 izdalo aplikacijo »Najbližji WC«, ki pomaga hitro in enostavno najti pot do najbližjega javnega stranišča. Uporaba aplikacije lahko pripomore k bolj sproščenemu vsakdanjiku.

Abena Light predloge za srednjo inkontinenco so namenjene ženskam, ki se srečujejo s težavami zaradi nehotenega uhajanja urina. Predloge so tanke in diskretne, nudijo dobro zaščito proti iztekanju urina. Nova generacija predlog Abena Light je izredno mehka, z dodatnimi stranskimi zaščitami ter še hitrejšo zmožnostjo vpijanja tekočine.

Prav tako kot ženske, pa se tudi moški srečujejo s težavami zaradi nehotenega uhajanja urina. Simptomi, kot so pogosto tiščanje na vodo, močno in nenadno uriniranje ponoči, kažejo na prekomerno aktiven mehur. Prekomerno aktiven mehur lahko močno vpliva na kakovost življenja, saj je to težava, o kateri moški le stežka spregovorijo. Za manjše težave uhajanja urina pri moških je na voljo linija anatomsko prilagojenih predlog za moške, Abena Man Formula, različnih vpojnosti.

V nekaterih primerih, kot so športne aktivnosti, daljša odsotnost od doma, boljši občutek pri nošenju, pa so odlična izbira vpojne hlačke za enkratno uporabo Abena Pants. Uporabljajo se kot klasično spodnje perilo, pri aktivnostih pa zagotavljajo, da pripomoček zaradi širokega pasu, elastičnih niti in posebne prilagojene oblike ostane na mestu in je vsaka skrb za kakšno morebitno iztekanje odveč.

Težave zaradi oslabljenega mehurja naj ne zmanjšajo želje po novih dogodivščinah in potovanjih. Ne pozabite pa tudi na vlažne čistilne krpice in kakšen dodaten kos spodnjega perila. Zunanja poletna vročina in vlaga sta dva dejavnika, ki močno vplivata na našo kožo, zato moramo pri izbiri pripomočkov paziti, da se odločimo za take, ki omogočajo dobro zračenje kože, hitro vpijajo urin in s tem preprečijo morebitno vzdraženje kože zaradi prisotnosti urina.

Visokokakovostni pripomočki za inkontinenco danskega proizvajalca Abena omogočajo diskretno zaščito vsem, ki se srečujejo z različnimi oblikami nehotenega izločanja urina in/ali blata.

V kolikor niste prepričani, kateri pripomoček za inkontinenco uporabiti ali vas zanima več, lahko pokličete na brezplačno številko 080 22 53, kjer vam bodo svetovalci Abena-Helpi pomagali izbrati pripomočke ter vam poslali brezplačne vzorce. Prav tako se za nasvet lahko obrnete tudi preko e-pošte info@abena-helpi.si.

 

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.