Čudežni encimi: Kako jih pripraviti in za kaj uporabljati?

Ste že slišali za čudežne encime, ki vam spremenijo življenje? Nekateri mogoče ste, vsem ostalim pa sporočam, da jih lahko pripravite na čisto enostaven način doma iz ostankov zelenjave in sadja iz vašega vrta.
Naravni izdelki varujejo okolje in naše zdravje. (foto: freeimages.com)
Naravni izdelki varujejo okolje in naše zdravje. (foto: freeimages.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Sedaj se bliža čas, ko bomo po vrtu začeli, prekopavati, redčiti zelenjavo, itd. in vse kar boste imeli namen vreči na kompost, boste lahko uporabili za izdelavo encimov.

Pripravijo se takole:
- 3 deli kuhinjski odpadki (zelenjava, sadje)
- 10 delov vode
- 1 del rjavi sladkor
- plastična posoda s pokrovom

Prvih 30 dni vsak dan odkrijte pokrov in premešajte, da se sprostijo plini. Potem dva meseca pustite pri miru, dobro pokrito. Po preteku treh mesecev precedite v čisto posodo, lahko steklenice in shranite. Rok trajanja ni omejen. Dlje ko stoji, bolj se molekule razgradijo in manjše ko so, bolj so učinkovite.

Kako uporabljamo čudežne encime?
Čudežni encimi čistijo zrak elektromagnetnega sevanja, uporabite jih lahko tudi za dezinfekcijo stranišča, umivalnika, kadi, idealni so za čiščenje tal, ploščic, saj površine dezinficirajo in razkužijo, čistijo obleko vseh škodljivih snovi v materialih – namakanje, nevtralizirajo kemikalije v čistilih, čistijo kemikalije iz sadja in zelenjave, za zdravljenje kože in lasišča (1:10), za nego hišnih ljubljenčkov (spalne površine, hišice itd.), za hlajenje avtomobilskega motorja (dodajte v tekočino), naravno gnojilo (ena čajna žlička na en liter vode).

Pripravite si čudežne encime, ne bo vam žal, saj boste z njimi lahko naredili ogromno dobrega tako za sebe, za družino kot tudi za samo okolje.

Še več koristnih informacij boste našli tukaj.
Morda te zanima tudi:

Varno na kolesu nekoč in danes

Program Varno na kolesu, ki poteka na pobudo družbe But...

Intervju z dr. Katjo Rebolj: Divje rastline - učinkovitost, uporaba in hranilna vrednost

Tokrat smo se z dr. Katjo Rebolj, doktorico biokemije, ...

Iz Jožičine kuhinje: Zrezki v omaki (namig za hitro kosilo)

Tokrat vas Jožica želi spomniti na slastno, enostavno, ...

S pravim robotskim sesalnikom ne poskrbite le za dom, ampak tudi za okolje

Robotski sesalniki hitro postajajo prva izbira za ljudi...

Temna soba? To je 5 sobnih rastlin, ki dobro uspevajo v temnejših prostorih

Nekatere sobne rastline so tako nezahtevne, da dobro us...

Iz Jožičine kuhinje: Žlikrofi - mesni žepki z različnimi nadevi

Ste ljubitelj žlikrofov? Jožica ima odličen recept za m...

Tukaj se v vaši kuhinji nabira največ umazanije. Očistite še danes!

Spoznajte 6 najbolj umazanih površin v kuhinji. Na neka...

Iz Jožičine kuhinje: Mesne miške

Jožica je z nami delila recept za lahko in hitro pripra...

Tedenski numeroskop: Stopimo korak naprej (piše priznana numerologinja)

Veliko se ubadamo z notranjim otrokom in svojim otroštv...

Recepti: 3 spomladanske jedi z lososom

Predstavljamo vam tri recepte za okusne, zdrave in prep...

Metka Klevišar: "Bolnik naj odloča o sebi sam"

Velikokrat se zgodi, da bi svojci, največkrat so to žen...

Iz Jožičine kuhinje: Regratov med

Jožica razkriva svoj recept za regratov med.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.