IzBrana OSHO ZEN TAROT karta: USTVARJALNOST

Moji odnosi > Psihologija | piše: M. Z. | 5.4.2018
Izkušnja ustvarjalnosti je resnično vstop v skrivnostnost. Tehnika, strokovnost in znanje so zgolj orodja. Ključno je, da človek pozabi nase za dobro energije, ki poganja rojstvo vseh stvari. Ta energija ne pozna oblike ali sestave, pa vendar iz nje izhajajo vse oblike in sestave.
OSHO ZEN TAROT (foto: Primus)
OSHO ZEN TAROT (foto: Primus)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Vseeno je, kakšno posamično obliko privzame vaša ustvarjalnost. Lahko gre za slikanje ali petje, vrtnarjenje ali kuhanje. Pomembno je, da ste odprti za tisto, ker se želi izraziti skozi vas. Zapomnite si, da si svojih stvaritev ne moremo lastiti, saj nam ne pripadajo. Resnična ustvarjalnost izhaja iz zlitja z božanskim, z mističnim in nespoznatnim. Tedaj je v radost ustvarjalcu in v blagoslov drugim hkrati.

Ustvarjalnost je lastnost, ki jo vnašate v svojo dejavnost. Gre za odnos, za notranji pristop, za način gledanja na stvari … Ne more biti vsakdo slikar – niti ni nikakršne potrebe po tem.

Če bi bil vsakdo slikar, bi bil svet zelo grd in zelo težko bi bilo živeti. In ne more biti vsakdo plesalec, niti ni nikakršne potrebe po tem. Vsakdo pa je lahko ustvarjalen. Ne glede na to, kaj počnete, počnite to ljubeče, radostno.

Če vaše dejanje ni popolnoma pridobitno, potem je ustvarjalno. Če iz njega v vas nekaj zraste, če vam omogoča rast, potem je to duhovno dejanje, ustvarjalno dejanje, božansko dejanje. Ko ste vse bolj ustvarjalni, postajate vse bolj božanski.

Vsa verstva sveta so rekla, da je Bog stvarnik. Ne vem, ali je stvarnik ali ne, ampak nekaj pa le vem: bolj ko ste ustvarjalni, bolj ste mu podobni. Ko je vaša ustvarjalnost na vrhuncu, ko vse vaše življenje postane ustvarjalno, tedaj zaživite v Bogu. Tako torej mora biti stvarnik, saj so mu bili doslej najbližji ljudje, ki so bili ustvarjalni. Ljubite, kar počnete. Bodite meditativni, medtem ko to počnete – pa naj gre za kar koli!

Navdih tedna: OSHO ZEN TAROT: TUKAJ
Zbirka Primula - Zakladnica brezčasnih modrosti: TUKAJ
Spletna knjigarna izBranih knjig: TUKAJ

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.