Izkušnja gospodinje: Brez njega nikamor več!

Moj dom in vrt > Dom in oprema | piše: P. L. | 1.4.2018
Če ga imate doma tudi vi, boste med branjem prispevka kimali. Če pa ga še nimate, boste ob koncu prispevka zagotovo razmislili o nakupu.
iRobot Roomba 966 (foto: osebni arhiv)
iRobot Roomba 966 (foto: osebni arhiv)
iRobot Roomba 966 (foto: osebni arhiv) Čiščenje ni preglasno ter zelo temeljito. Roomba 966 opravi svoje delo tudi med ovirami. Čiščenje koška je enostavno. V košku boste našli ves prah in ostale smeti, ki so prej ležale po stanovanju. Tudi stransko krtačko brez težav očistite. Gumijaste krtače se preprosto snamejo in očistijo. Ko je stanovanje brezhibno čisto, se Roomba 966 vrne na svoje mesto.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Tako kot vsaka gospodinja, tudi jaz rada nakupujem razne gospodinjske pripomočke. Včasih se nakup izkaže za nepremišljen in nepotreben, včasih pa po nakupu razmišljam, le kako sem lahko bila brez toliko časa. In slednje zagotovo drži za robotski sesalnik iRobot Roomba 966.

Premišljen nakup
V ta nakup pa nisem šla nepremišljeno, saj je kar konkreten zalogaj za mojo denarnico. Izkoristila sem ugodnost in ga kupila na obroke. Preden sem izbrala model, ki mi ustreza, sem prečesala njihovo spletno stran, kjer je vse nazorno razloženo, po dolgem in počez. Pri modelu, ki sem ga izbrala, me je pritegnila to, da obstaja aplikacija iRobot Home za pametni telefon. Aplikacijo enostavno naložimo na telefon in preko nje lahko sesalnik vključimo ter spremljamo njegovo delovanje. Potreben je seveda brezžični internet. Zame zelo odlično, saj se iz službe vozim eno uro. V tem času, ko se peljem domov, pa sesalnik počisti stanovanje. Ni boljšega!

Poleg tega me je za nakup točno tega modela prepričala tudi nova 1.800mAh Litij-Ionska baterija, ki podaljšuje življenjsko dobo. Niti ni zanemarljivo dejstvo, da ima sesalnik večji košek za smeti ter možnost, da se med čiščenjem vrne na polnilno postajo, napolni in nadaljuje s čiščenjem. Mene so te funkcije prepričale in nakup je bil opravljen.

Velika družina
V našem gospodinjstvu živi šest oseb, pa še kuža in zajček. Od tega smo tri ženske, vse tri dolgolaske. Lahko si predstavljate, koliko las je to! In to je bila tudi moja skrb. Kako bo iRobot počistil vse lase, se bodo ti zapletali med kolesca, čistilne valje, krtačko? Že po prvem čiščenju sem bila prijetno presenečena. Večina las se je ujelo v košek za smeti. Pa pasje in zajčke dlake? Niti sledi, da imamo domače živali. Zares neverjetno. Preden smo imeli robotski sesalnik, so pasje dlake dobesedno frčale po zraku. Tisti, ki imate svoje kosmatince v stanovanju, veste o čem govorim. Čiščenje dlak je vsakodnevno in nujno opravilo, pa še jih je polno. No, če imate robotski sesalnik, teh težav ni več. Je edini pripomoček, ki zares popolnoma očisti.

Čiščenje, prah in še kaj
Naš iRobot Roomba 966 je dobil svoje častno mesto v dnevni sobi. Postaja z napajalnikom je ves čas priključena, iRobot pa čaka, da pritisnemo na gumb. In to se pri nas zgodi vsak dan. Izdam vam skrivnost: pred nakupom sem bila prepričana, da so naša tla snažno čista. No, niso bila. To sem videla, ko sem prvič odprla košek za smeti. Koliko smeti! Koliko prahu! Nisem mogla verjeti, pa po stanovanju nimamo ne preprog, ne tapisona.

Navadni sesalnik posesa, da, to je dejstvo, ampak, ne prahu. Ta se dvigne po stanovanju in nato poleže nazaj. iRobot pa opravi tudi s prahom. Če imate težave z alergijami, astmo – ne odlašajte z nakupom. Po sesanju so tla tako čista, da ni potrebno vsakodnevno pomivanje, s katerim smo pri nas še dodatno odstranili prah.

In kaj se ugotovila? iRobot privarčuje moj čas. Počisti stanovanje, pomijem ga le že enkrat do dvakrat tedensko in tla so ves čas zares popolnoma čista. Le katera gospodinja si tega ne želi?

Čiščenje in vzdrževanje
Košek za smeti se enostavno sname, odpre in smeti preprosto stresete v koš. V našem stanovanju imamo kavč, ki je zelo nehvaležne barve (upam, da bo iRobot kmalu iznašel tudi nekaj za čiščenje kavča ;)), zato vsakodnevno uporabim navadni sesalnik, da ga očistim. Takrat pa z njim očistim tudi iRobota. Čiščenje je hitro in enostavno, vzelo vam bo minutko časa.

Glasnost in premikanje po stanovanju
Najbolj me je skrbelo, da bo preglasen, da ne bomo mogli biti v sobi, ko bo iRobot opravljal svoje delo. Tudi ta strah je bil nepotreben. Ni preglasen, lahko ste v isti sobi, gledate televizijo, se pogovarjate, berete knjigo, ne bo vas motil. Njegovo čiščenje pa je temeljito in zelo hitro. Za približno 60 kvadratov potrebuje malce več kot pol ure. Preden ga priklopim, odstranim pasje igrače, dvignem kuhinjske stole na mizo (to sicer ni potrebno, iRobot 966 namreč obvlada tudi kompaktne dimenzije), postavim navidezni zid, da ne zaide v kopalnico in čiščenje se lahko prične.

Nakup, vreden svojega denarja
Mnogokrat je tako, da – predvsem ženske, kupimo določeno stvar, nad njo smo izjemno navdušene, nato pa po nekaj tednih leži v kotu in na njej se nabira prah. Verjemite mi, če se boste odločili za nakup iRobota, zagotovo ne bo tako. Vedno znova boste nad njegovim čiščenjem navdušeni in vedno znova boste z veseljem pritisnili na gumb, s katerim mu boste dali ukaz, da čisti. In zelo kmalu bodo nad njim navdušeni tudi ostali člani družine. Naša Roomba 966 je osvojila vse. Celo do te mere, da včasih izgine v kakšno otroško sobo in tudi tam opravi svoje delo.

Nikakor pa ne bo ostal doma, ko se bomo odpravili na dopust. Brez iRobota nikamor več!

Razmišljate o nakupu iRobota? Na naslednji strani boste našli vse odgovore na najbolj pogosta vprašanja!

Ta članek se nadaljuje na naslednji strani - KLIKNI TUKAJ >
Stran: 1 2

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.