KUHALNICA: Linške oči

Linške oči prav vsi dobro poznamo. Res, da nas ob peki spremlja kar nekaj packanja, ampak okus vsekakor poplača vso delo. K ustvarjanju lahko povabite še otroke in si delo razdelite.
Linške oči (foto: OblizniPrste.si)
Linške oči (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Linške oči – sestavine:
300 g moke
50 g sladkorja v prahu
200 g masla sobne temperature
1 limonina lupina bio limone ali žlička cimeta (odvisno od želenega okusa)
dve žlici marmelade za mazanje (marelična je klasična)
sladkor v prahu za posip

Linške oči – postopek:
Iz ene mase pridobimo 2 pekača linških oči, vendar moramo vedeti, da se količina razpolovi, ko združimo spodnji in zgornji del. Sama sem naredila dve masi. V eno sem dala limonino lupimo v drugo pa cimet, tako, da sem pridobila dva različna okusa.

Suhe sestavine damo v posodo in z roko malo premešamo. Temu dodamo maslo in mesimo z roko.

Maslo gnetemo najprej v posodi. Ko se prične sprijemat skupaj z moko in nastaja kepa, jo preložimo na delovno površino (ker lažje mesimo) in gnetemo dalje. Gnetemo toliko časa, dokler se testo ne sprime v gladko kepo.

Testo ne rabi počivati. Pekač obložimo s peki papirjem, delovno površino pa dobro pomokamo, da se testo ne bi sprijelo. Testo razvaljamo na tanko, debeline 2-3 mm. Model pritisnemo ob testo, da dobimo izrezano obliko rožice. Zgornji del rožice mora na sredini imeti luknjico. V kolikor se testo malo prilepi ob delovno površino si pomagamo s topim nožem in ga odlepimo.

Rožice previdno polagamo na pekač in pri tem pazimo, da bo število spodnjega in zgornjega dna linških oči enako, da nam ne bi ostajali odvečni prazni deli.

Postavimo v ogreto pečico na 180°C in pečemo 10 minut. Bodite previdni, saj se hitro spečejo. Najbolje, da si nastavite štoparico. Zapeči se morajo do zlato rjave barve. Še tople odstavite iz pekača in sredino spodnjega dela namažite z marmelado (ki jo predhodno spasirate z vilico), čez pa postavite zgornji del.

Na koncu jih posipajte s sladkorjem v prahu in poskusite še tople, saj se jim zagotovo ne boste mogli upreti.

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.