KUHALNICA: Pečene hruške s kardamomom

KUHALNICA: Pečene hruške s kardamomom OblizniPrste.si | 6.10.2025
Zelo dolgo časa sem si želela poizkusiti pečene hruške, zato sem se odločila, da jih naredim malo drugače in po svojem okusu.  

KUHALNICA: Sočne jabolčne rezine

KUHALNICA: Sočne jabolčne rezine OblizniPrste.si | 29.9.2025
Sočne jabolčne rezine so rezine, ki vas bodo z okusom in svežino v trenutku prevzele. Sladica je primerna za vse letne čase. Naravnost fantastična je!  

KUHALNICA: Veganski polpeti iz bučk

KUHALNICA: Veganski polpeti iz bučk OblizniPrste.si | 28.9.2025
Odločila sem se, da z vami delim recept za polpete iz bučk, v katerih ni jajc. So zelo hitro pripravljene, saj lahko maso naredite vnaprej. K bučkam se lepo prileže pire krompir iz sladkega krompirja.  

RECEPT: ideja za noč čarovnic - strašni pajkci

RECEPT: ideja za noč čarovnic - strašni pajkci OblizniPrste.si | 27.9.2025
Ste že kdaj pojedli pajka? Strašni pajkci so majhni prigrizki, ki jih običajno postrežemo ob noči čarovnic. Pripravite jih in presenetite z njimi svoje vnuke. Navdušeni bodo!  

KUHALNICA: Polenta s šampinjoni

KUHALNICA: Polenta s šampinjoni OblizniPrste.si | 27.9.2025
Polenta s praženimi šampinjoni je kot nalašč za hitra kosila oz. že bolj večerje med dinamičnim delovnim tednom. Vse sestavine v receptu za polento s praženimi šampinjoni so brez glutena.  

KUHALNICA: Drugačen jesenski zavitek

KUHALNICA: Drugačen jesenski zavitek OblizniPrste.si | 18.9.2025
Jesenski 'štrudelj' je malce drugačen od običajnega. V njem sta se poleg jabolk znašla tudi buča in korenje.  

Humus - namaz iz čičerike

Humus - namaz iz čičerike OblizniPrste.si | 11.9.2025
Humus lahko postrežete kot predjed ali kot glavno jed. Najboljši je pripravljen iz sveže kuhane čičerike, namesto iz konzervirane. Nekateri prisegajo, da stročnice, med njimi tudi čičerika, izredno dobro vplivajo na možgane in koncentracijo.  

KUHALNICA: Kremna juha iz buče

KUHALNICA: Kremna juha iz buče OblizniPrste.si | 7.9.2025
Kraljica med juhami, ki preseneti vsakogar. Kremno juho iz buče bodo pojedli celo tisti, ki ne marajo juh. Uporabite lahko hokaido ali muškatno bučo, lahko pa tudi masleno.  
Prejšna stran
1
2
3
...
Naslednja stran
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.