Kako se rešiti alergije?

Moj strokovnjak > Moj terapevt > Psihologija | piše: | 17.4.2015
Sem 64 letna babica in bi prosila za nasvet za mojo 7 mesečno vnukinjo. Že od rojstva naprej se borimo proti dermatitisu. Na začetku smo mislili, da se vnukinji čisti koža, potem, da ima alergijo na mehčalec, mogoče pralni prašek, ali kaj podobnega. Skozi te mesece je hčerka nehala uporabljati mehčalec, perilo spira dvakrat, vse stvari, ki so v stiku s kožo vnukinje tudi lika. Seveda je hčerka poiskala pomoč zdravnika, vendar kljub vsemu trudu ter zdravilom s kortikosteroidi se težave ne umirjajo. Vnukinjo koža tako srbi, da so po telesu zaradi praskanja nastopile tudi manjše ranice in koža se prav solzi. Prosim vas za nasvet, saj smo že vsi obupani.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Draga babica, zelo veliko otrok, predvsem v zadnjih letih, trpi za različne vrste dermatitisi. Znanstveniki so to povezali s preobčutljivostjo na določene materiale, vendar je rešitev precej preprostejša. Kadar govorimo o energijah moramo vedeti, da je otrok sto odstotno povezan s svojo mamo. Devet mesecev je bival v maminem trebuhu in se razvijal, ter do potankosti skopiral njene programe. Kaj vam hočem povedati je, da kadar ima otrok težave, jih ima pravzaprav mama, in ne otrok, vendar so po navadi otroci energetsko šibkejši, in se pri njih bolezen prej pokaže. Skoraj z zagotovostjo lahko napovem, da so dermatitisi pri dojenčkih povezani s tem, da otrokova mama ne prenaša oziroma je »alergična« ali na bivšo partnerko svojega moža, ali svojo mamo, ali taščo, ali pač nekoga v njenem življenju. Hitro lahko povežemo s čim je povezana bolezen, če le dobro poslušamo sami sebe in če smo odkriti do svojih občutkov.

» Joj, kar alergijo dobim....«, ali » Kar osip dobim, ko....« So stavki s katerimi izražamo te naše občutke.

Če vemo, da je vse energija, potem vemo, da je pot do izbruha bolezni zelo kratka, otroci pa so s svojimi starši vedno solidarni. So tudi naše ogledalo in v veliki meri naši »mali«učitelji, ki nam pomagajo, da premagamo svoje predsodke. Oni samo želijo, da bi se vsi mi imeli radi in s takšnimi obolenji pravzaprav kažejo na tiste stvari, ki bi jih mi še naj postorili, da bi lahko mi sami zadihali s polnimi pljuči in užili srečo ter radost. S tem kažejo tudi na to, da so starši še vedno otroci.

Žal ne babice in ne dedki ne morejo pri tem nič narediti, temveč lahko samo zaupajo, da bodo otroci kos svojim starševskim nalogam. Tako kot ne moremo hoditi namesto svojih otrok, ne moremo reševati njihovih težav in se namesto njih soočati z izzivi. Z zaupanjem jim dajemo moč, da bodo zmogli.

Zato babica samo zaupajte, da bosta vaša hčerka in vnukinja kos nalogi. Vsekakor pa me lahko, če le želi, vaša hčerka osebno kontaktira.

Tatjana Frumen,
mojstrica reikija

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.