E-novice

Naroči se in prejemaj nove članke, nagradne igre in kupone.
 

Dodelitev skrbništva po razvezi zakona

Dodelitev skrbništva po razvezi zakona | 24.3.2017
Lepo pozdravljeni! Rada bi vedela, kdaj lahko v razvezi oče otrok dobi polno skrbništvo nad otroki, kako lahko mama dokaže, da je ona primernejša, čeprav ima precej manjše dohodke in živi v najemniškem stanovanju. Oče otrok si zelo prizadeva za skrbništvo, otroke pa bi rad odpeljal v tujino, kjer bo v bližnji prihodnosti dobil dobro plačano delo. Jih lahko odpelje brez privoljenja mame, če bo dobil polno skrbništvo. Lepo prosim za odgovor.  

Začetek postopka delitve premoženja

Začetek postopka delitve premoženja | 24.3.2017
Pozdravljeni! S partnerico končujeva zunajzakonsko zvezo. Ker ni pripravljena na nikakoršen dogovor, me zanima, kako začne pravdno ali nepravdno delitev premoženja. Oz kakšni so postopki. Ali je kakšna tipska vloga za delitev premoženja? p.s. gre za stanovanje, na katerem imava hipoteke. Se pravi gre za sodno prodajo stanovanja (s partnerico dogovor ni možen) Hvala za odgovor. Lp  

Boleči zob

Boleči zob | 20.3.2017
Pozdravljeni, v sredo sem bil pri dežurnem zobarju, ker me je bolel zob za ugriz in tudi pritisk v zobu je bil močan in bolečina se je širila do ušesa. Zobozdravnica mi je odprla zob in ugotovila, da imam globoki karies in gnilobo v zobu. To mi je očistila in dodala zdravilo in zob zaprla. Danes je petek in bolečine ni več, samo na ugriz me še boli, ne morem jesti ker tako boli. Pritisk pa še občasno čutim. Zanima me, po kolikšnem času naj bi bolečina ob ugrizu izginila? Naročila me je na pregled čez en mesec... Hvala za odgovor.  

Darilna pogodba

Darilna pogodba | 17.3.2017
Spoštovani. Pred 20 leti smo naredili darilno pogodbo in vknjižbo v zemljiško knjigo. Vključuje pa tudi pravico, da starši živijo v hiši do smrti, koristijo svoj del hiše in okolico. Zaveza je bila tudi, da se za starše v primeru bolezni, revščine, tudi poskrbi. Nujni delež se med ostale tri otroke ni izplačal. Ali se bo po smrti staršev izplačeval nujni delež na takratno ali na zdajšnjo vrednost hiše? Ko smo naredili pogodbo, je bila zapisana cena hiše. Danes je hiša vredna več, saj je obnovljena, nimamo pa vseh računov. Najlepša hvala za odgovor.  

Prevara

Prevara | 13.3.2017
Spoštovani, partner me je po dolgoletni zvezi prevaral. Trajalo je več mesecev. Sedaj je zvezo s to žensko končal. Pravi, da dejanje zelo obžaluje in da želi, da rešiva najino zvezo. Pripravljen je, da greva skupaj na terapijo. Vzrok za prevaro so bili problemi v zvezi, ki se jih oba zavedava in sva jih pripravljena reševati. Odločam se, ali naj ga zapustim ali naj poskusim rešiti zvezo. Pri tem bi mi pomagali odgovori na naslednja vprašanja: - ali je možno prevaro popolnoma oprostiti? - ali je možno po prevari še kdaj popolnoma zaupati (enako močno kot prej)? - ali je možno po prevari partnerja še kdaj enako močno spoštovati kot pred prevaro? - ali bolečina in žalost kdaj dokončno (100 %) mineta? - ali je po prevari možna enako močna ljubezen kot prej? Zavedam se, da je odvisno od truda obeh partnerjev. Prosim Vas le za strokovno mnenje, ali je zgoraj navedeno sploh možno ali po prevari to preprosto več ne gre? Zanimajo me tudi primeri iz prakse - ali nekaterim parom uspe popolnoma rešiti zvezo, ali pa gre le za delno izboljšanje, ki nikoli ne more doseči stopnje ljubezni, spoštovanja in zaupanja ki je bila pred prevaro? Poznate iz svojih izkušenj kakšen par, ki mu je popolnoma uspelo premagati posledice nezvestobe, ali se zveze večinoma rešijo le delno? Najlepša hvala za pomoč že vnaprej.  

Ustni higienik

Ustni higienik | 6.3.2017
Pozdravljeni. Slišala sem, da lahko enkrat letno opravimo pregled pri ustnem higieniku na račun zavarovalnice. Pa me zanima, ali je to res in takrat očisti zobni kamen in vse, kar spada zraven, ali pa je to samo osnovni pregled in posvet, kaj bi bilo potrebno storiti. Hvala. Dragica  

Nosečnost in ultrazvok

Nosečnost in ultrazvok | 3.3.2017
Spoštovani, zaradi vnetja mehurja ledvic sem dobila antibiotik Hincocil in spasmex. Sem nekje v začetku 6 tedna nosečnosti. na gin.kliniki so mi včeraj naredili uz; VUZ: uterus v AVF, v kavumu GV premera 11, z odboji RM 3 mm in nejasnimi odboji ploda,TT 3,Do bp,LO si ne prikazem.vendar posebnosti ne vidim.CD prost Urin: L 2+ ,ERCi 1+ Ko sem bila 4 dni prej isto zaradi uroinfekta je bila pa taksna prognoza: v maternici pravilno oblikovana gestacijska vrecka premera 10mm,adneksalno bp. Že vnaprej se vam iz srca zahvaljujem. Zanima me ali so izvidi uz normalni? Gin.me ni napotila nikamor naprej.  

Obračun plače

Obračun plače | 3.3.2017
Pozdravljeni Na vas se obračam z eno veliko prošnjo. Prosil bi vas za obrazložitev izračuna plače. Oziroma kakšen je pravilen obračun plač in kako in kaj mora pisati na plačilni listi.  Podatki : •Na pogodbi o zaposlitvi piše da je moja osnovna plača 947,66€ •Imam 25.2 % dodatka na delovno dobo (minulo delo) •prevoz na delo 54€ (odvisno od prisotnosti) •prehrana 102€ (odvisno od prisotnosti)  Na plačilni listi pa piše da je osnovna plača 554,36€ , dodatek za uspešnost 1000€. Dodatek na delovno dobo je potem izračunan iz seštevka 554,36 + 1000€. Ampak tale dodatek na uspešnost je variabilen. Ali je takšno obračunavanje plač pravilno ? Ali je plačilna lista ki je uraden dokument pravilno izpisan ? Ali so potem bili pravilno obračunani prispevki za penzijo ? Če se izkaže da sem prejemal premalo izplačane plače, in s tem posledično premalo plačane prispevke, kaj naj storim ? Torej nujno bi potreboval pravilen pisni obračun plače kako bi moral izgledati na plačilni listi. Gre namreč za več let takšnega obračunavanja. Zato bi vas res lepo prosil, iz podatkov, ki sem vam jih podal zgoraj za primer obračuna. Vnaprej hvala in lep dan  
Prejšna stran
1
2
3
...
Naslednja stran
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2017 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.