Urejanje okolice

Urejanje okolice | 15.3.2024
Pozdravljeni Zanimajo me stroški "urejanje okolice-obrezovanja dreves" a) a stroški obremenijo podnajemnike neprofitnih stanovanj, od mestne občine (MOL) kot "obratovalni strošek", b) a lahko ena oseba kot "nadzorni svet" (oziroma trije osebe, ker blok ima tri vhodov) odloča sam, skupaj z upravnikom zgradbe o tem, ali je potrebno kakšno soglasje lastnikov ali podnajemnikom (če že oni dobijo račun za to), c) kako se določi okolica, pri nas sta dva parka, en večji en manjši, ki po mojem spada pod občino MOL, d) kje lahko oddam pritožbe glede tega..(upravnik razlaga po svoje, "zaradi varnosti pešcev so se odločili za ta projekt" in podobno). Najlepša hvala.  

Odstranitev jajčnikov

Odstranitev jajčnikov | 13.3.2024
Pozdravljeni, pred šestimi leti mi je začela zaostajati menstruacije. Ker se zdravim za epilepsijo so se začeli dva do tri dni pred menstruacijo pojavljati napadi, imela sem močne krvavitve in dobila sem migrene. Ker se je to stopnjevalo sva se z ginekologinjo odločili, da mi vstavi materični vsadek Mirina. Menstruacija ni bila več tako močni ostali pa so napadi. To se dogaja vsak mesec dva do tri dni pred menstruacijo. Z ginekologinjo sem se pogovarjala o odstranitvi jajčnikov, kar pa nevrolog ne vidi povezave med napadi in hormonskimi težavami. Zanima me vaše mnenje o odstranitvi jajčnikov? Kakšne bi bile posledice, če ne bi imela dovolj hormonov? Je res, da pride lahko do osteoporoze? Hvala za odgovor in vas lepo pozdravljam Petra  

Krvavitev v menopavzi

Krvavitev v menopavzi | 3.3.2024
Pozdravljeni, stara sem 51 let in že leto in pol brez menstruacije. Pojavila se mi je rahla krvavitev, ki me zelo spominja na menstruacijo. Pred tem me je zbadalo v maternici, pojavili so se mi mozolji na obrazu in opazila sem nihanje razpoloženja. Ali je možno, da sem po tolikem času dobila menstruacijo? Ali lahko gre za kaj resnejšega? Ginekološke preglede redno opravljam- na 3 leta, oz. po potrebi. Do sedaj nisem imela nobenih težav. Naslednji PAP test imam julija 2024. Hvala za odgovor.  

Invalidnina

Invalidnina | 21.2.2024
Pozdravljeni, zanima me, če je invalidska pokojnina višja ali nižja od invalidskega nadomestila? Hvala za odgovor.  

Vročanje daril

Vročanje daril | 3.2.2024
Pozdravljeni. Leta 1995 sta starša, da bi pomagala sestri pri nakupu stanovanja, hotela prodati vikend v Červarju. Cene, še posebej v Červarju, so bile zaradi vojne in številnih vsakodnevnih vlomov smešno nizke, zato sem se odločil, da preprečim prodajo in sem sestri dal 20.000 DEM, kolikor je potrebovala (stanovanja so se takrat prodajala po 30.000 DEM). Ravnal sem prav, saj sta oba starša do očetove smrti leta 2007, mati pa do leta 2016, ko je zbolela od zgodnje pomladi do pozne jeseni, tam zares uživala. Leta 2017 sem tudi sam zbolel in sem se znašel v hudi finančni stiski, zato sem se v soglasju z mamo in sestro odločil, da stanovanje prodam, potrebno pa je bilo urediti papirje, saj jih do takrat nismo uredili. Glede na mamina leta in njeno zdravstveno stanje mi je odvetnik Ivo Pranjić iz Poreča, s katerim sem urejal vse zadeve svetoval, da z mamo vse v zvezi z vikendom urediva prek darilne pogodbe, ker je to najhitrejša, najlažja in zanjo najmanj obremenjujoča pot. Nisem pravnik, nisem poznal pasti, ki jih lahko za seboj potegne taka oblika darovanja, zaupal sem odvetniku in sem pristal. Mama je leta 2022 umrla, prišlo je do dedovanja, kjer sta dediča poleg naju s sestro, še otroka mamine nezakonske sestre, ki zdaj zahtevata vračunanje darila, ki sem ga, kot je razvidno, praktično kupil (sestra se je svojemu deležu odpovedala). Preostala dediščina je takšna, da zlahka pokrije njun nujni delež. Kaj lahko storim, saj sem s svojim prispevkom, ki sem ga v zapuščino vložil iz svojih lastnih in osebnih sredstev in ne iz maminih sredstev ali sredstev družine poskrbel, da se je ohranilo družinsko premoženje. Hvala. Lp.  

Dedovanje

Dedovanje | 1.2.2024
Spoštovani, moj oče je s tremi strici solastnik nepremičnine. S sklepom so bili razglašeni za mrtve. Znana dediča sta nečaka, moj oče in njegov brat, morebitni potomci stricev niso znani, zato bo oklic neznanim dedičem. V kolikor se nihče drug ne javi, podedujeta vse oče in njegov brat ali gre na državo? Brat se je odločil da se bo v svojem imenu in v imenu svojih potomcev odpovedal dediščini v korist mojega očeta. Zanima me, kdaj najprej lahko poda izjavo, glede na to, da bo postopek kar trajal? Upam da sem bila razumljiva. Vnaprej hvala za odgovor in lep pozdrav, Tanja  

Ovadba

Ovadba | 24.1.2024
Pozdravljeni, zanima me sledeče: ali lahko delodajalka kazensko ovadi moža, ker naj bi škodoval poslovnim interesom podjetja. Dal je odpoved z 31.1.24, imela sta spor zaradi trganja denarja pri plači brez pobota 2 x. Zaradi tega je bila 1 x že kaznovana s strani inšpekcije. Denarja mu noče vrniti, zato je dal odpoved. Poslala mu je sporazum, v katerem je navedla, da naj se odpove, da jo bo ovadil sodišču ali drugim inštitucijam. Mož tega sporazuma ni podpisal. Zato je dobil po pošti opomin, da krši in škoduje podjetju ter da lahko dobi odpoved iz krivdnega razloga. Ima že novo službo in si ne želi nazaj v to podjetje. Ali mu lahko pri plači trga po njenih besedah škoda, ki naj bi nastala zaradi njega, ker ga ni bilo v službo. Upam, da je razumljivo, ker sem probala čim bolj opisati zadevo, je pa zadeva zelo dolga in tukaj tega ni moč vsega napisati. Hvala  

Vaginalno vnetje

Vaginalno vnetje | 23.1.2024
Spoštovani! Zadnja leta se mi pojavi vaginalno vnetje vedno, ko se vrnem iz toplic, lahko različnih. Kljub temu, da se po plavanju v bazenu vedno umijem, preoblečem . Potem najprej poskušam sama rešit težavo, če ne gre pa moram h ginekologu po zdravila. Sem že mislila, da pač ne bom več hodila v toplice, pa saj veste, rada plavam . Stara sem 62 let. Drugih težav nimam. Hvala lepa za odgovor. Ali se lahko pred plavanje nekako zaščitim. Kaj svetujete?  
Prejšna stran
1
2
3
...
Naslednja stran
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.