Izraelski strokovnjaki ugotavljajo, da zamaščena jetra najbolj ogrožajo tiste ljudi, ki jim teknejo dobro pečeno rdeče meso. Od zamaščenih jeter pa je le kratka pot do ciroze in s tem do raka jeter ali pa njihove odpovedi. Pretekle preiskave so sicer že razkrile povezavo med rdečim mesom in rakom, srčnimi obolenji in sladkorno boleznijo.
Za potrebe raziskave so strokovnjaki 789 odraslih oseb izprašali o njihovih prehranjevalnih navadah ter pregledali njihova jetra in jih testirali za odpornost proti inzulinu. Ugotovili so, da so ljudje, ki jedo predelano in rdeče meso, za 47 odstotkov bolj dovzetni za obolenja jeter in da obstaja 55-odstotna verjetnost, da so odporni proti inzulinu. Še posebej ogroženi pa so tisti, ki uživajo rdeče meso, dalj časa obdelano pri visokih temperaturah. Ribe, puran in piščanec so zato po njihovem mnenju boljši vir beljakovin živalskega izvora.
Zamaščenost jeter je bolezensko stanje, pri katerem se maščoba prekomerno nalaga v jetrih in je običajno povezano s prekomerno težo in sladkorno boleznijo. Zamaščena jetra ima že vsaka četrta odrasla oseba.