Prihaja Odprta kuhna!

Aktualno > Dogodki | piše: Odprta kuhna | 21.3.2018
V petek, 23. marca, se bo ob 10. uri pričela težko pričakovana 6. sezona najbolj priljubljene kulinarične tržnice pri nas.
Odpnite pasove, ta petek se začne 6. sezona Odprte kuhne. (foto: Odprta kuhna)
Odpnite pasove, ta petek se začne 6. sezona Odprte kuhne. (foto: Odprta kuhna)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Odprta kuhna bo na Pogačarjevem trgu v Ljubljani vsak sončni petek do jeseni širila kulinarična obzorja domačih in tujih obiskovalcev, ki vedo, kje in kdaj se v prestolnici najboljše je in pije.

»Na novo sezono smo se dobro pripravili in zimo posvetili bogatenju že tako izjemno pestre ponudbe. Pridružilo se nam je več kot 15 novih ponudnikov, še več poudarka pa načrtujemo na predstavitvi domače kulinarike. Bogastvo slovenskih gastronomskih regij me vedno znova osupne in navduši, zato ga z ekipo želimo predstaviti najširši javnosti, domači in tuji. A vsega, kar imamo v načrtu na tem področju, še ne moremo izdati, saj bomo to področje razvijali tudi med potekom sezone,« je pred otvoritvijo dejal Lior Kochavy, ustanovitelj in direktor projekta.

Ekipi Odprte kuhne je pred otvoritvijo 6. sezone čestitala tudi mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije: »Čestitke celotni ekipi za novo sezono Odprte kuhne in njeno širitev po Sloveniji. Taki projekti pomagajo pri utrjevanju Slovenije na zemljevidu priljubljenih gastronomskih destinacij in pridobivanju nazivov, kot je Evropska gastronomska regija 2021, za katerega si trenutno prizadevamo,« je dejala.

Poleg pristnih domačih dobrot bodo na Odprti kuhni tudi letos na voljo kulinarike z vseh koncev sveta. Uživali bomo lahko ob izvrstnih jedeh, ki so doma pri naših sosedih, in ob tistih, ki dišijo po eksotičnih začimbah in nas vabijo k raziskovanju novih okusov. »Naše osnovno vodilo ostaja kakovost, zato krepimo tudi sodelovanja z najboljšimi slovenskimi chefi,« je poudarila Alma Kochavy, vodja projekta in dodala, da se sama zelo veseli tudi obogatene ponudbe butičnih slaščic in sladoleda. Kreativne grižljaje starih znancev in novih ponudnikov bo seveda spremljala tudi ponudba vrhunskih slovenskih in tujih vin, penin, koktejlov in kraft piva ter drugih zanimivih napitkov, s katerimi bomo lahko ta petek nazdravili pomladi.
Odprta kuhna bo spomladi in jeseni na Pogačarjevem trgu potekala vsak petek ob lepem vremenu od 10. do 21. ure, poleti pa bo okusno druženje trajalo še nekoliko dlje, in sicer do 22. ure. »Ob zaključku vsakega dogodka bomo tudi letos zbrali preostalo hrano in jo s pomočjo Slovenske filantropije podarili ljudem v stiski,« je dodala Alma Kochavy.

Odprta kuhna bo po otvoritvi v Ljubljani že v soboto, 31. marca otvorila tudi sezono gostovanj po Sloveniji in obiskala mestno tržnico v Celju, kjer se bo kulinarična karavana ustavila še 19. maja, 9. junija, 15. septembra in 20. oktobra. Aprila bodo na svoj račun prišli na Primorskem, kjer bo Odprta kuhna gostovala na dveh lokacijah. V Kopru na Carpacciovem trgu se bo odlično jedlo in pilo 21. aprila, 16. junija, 1. septembra in 13. oktobra, na Bevkovem trgu v Novi Gorici pa 25. aprila, 23. maja, 20. junija in 5. septembra. Nova lokacija v letošnjem rednem programu je Ptuj, kamor se Odprta kuhna po lanskem izjemno uspešnem prvem obisku vrača 12. maja, 28. julija in 8. septembra.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kako varno nakupovati na spletu?

Spet je tu november, mesec nakupovalne mrzlice, velikih...

Iščete spletno romanco? Kako varno na spletni zmenek?

Varni na internetu so pripravili nekaj navodil, kako va...

Intervju s trenerko spomina: "Ukrepati, ko so že nastopile težave, je malo pozno"

Z Jasmino Lambergar, certificirano trenerko spomina, ki...

Izšla je aprilska revija Vzajemnost 2025

Med prebivalci Slovenije se močno povečuje delež posame...

Pojmovnik spletne varnosti: Kaj je URL naslov in kaj je domena spletne strani?

Ko uporabljate internet, pogosto vtipkate spletne naslo...

Neuroth predstavil lastno blagovno znamko slušnih aparatov Viennatone

Podjetje Neuroth, ki v Sloveniji v 17. Neurothovih sluš...

Kdo prejme Mojaleta darila?

Tudi v marcu se vas je veliko prijavilo v program Mojal...

Dan soseda: Skodelica kave, nasmeh in pogovor – danes je pravi dan za to

Vsako leto 7. aprila praznujemo Dan soseda – dan, namen...

Pomoč na domu se spreminja: manj javnih, več zasebnih izvajalcev

V Sloveniji vse več starejših potrebuje pomoč na domu, ...

Sprostitev in ravnovesje v zrelih letih: Kako najti notranji mir v podjetništvu

Podjetništvo v zrelih letih prinaša številne prednosti ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.