Seniorji, gremo na potep v Laško?

Pridružite se nam na oddihu v Laškem in spoznajte, da je to malo mestece mnogo več kot le mesto piva ...
Obiščite Laško! (foto: Thermana Laško)
Obiščite Laško! (foto: Thermana Laško)
Obiščite Laško! (foto: Thermana Laško) Foto: Thermana Laško Energijske točke (Foto: Thermana Laško) Foto: Thermana Laško Foto: Thermana Laško Foto: Thermana Laško Foto: Thermana Laško Foto: Thermana Laško Foto: Thermana Laško Foto: Thermana Laško
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Zdravnik zdravi, narava ozdravi, pravi star latinski pregovor. Narava je bila v Laškem izjemno darežljiva. Skrivnostni izvirki tople vode, ki so jih domačini stoletja spremljali, so se namreč izkazali za vrelce termalne vode, kar je botrovalo odločitvi, da se v Laškem 160 let nazaj zgradi kopališče. Skozi vsa ta leta je laška termalna voda pomagala mnogim. S svojo blagodejno toploto tudi danes blaži bolečino in omogoča lažje gibanje.

Za oddih in sprostitev sta v Thermani Laško na voljo dva hotela. Hotel Thermana Park Laško, zgrajen leta 2012, in hotel Zdravilišče Laško, ki je brez arhitektonskih ovir, prilagojen gibalno oviranim osebam. K popolni razbremenitvi na oddihu v Laškem pripomore tudi širok nabor Thermaninih wellness storitev, med katerimi velja izpostaviti masaže z lokalnim pridihom. Pivovske ali medene masaže so prav gotovo nekaj posebnega in edinstvenega ter ju lahko izkusite le v Laškem.

Široka je tudi ponudba prostočasnih aktivnosti, kar je kot nalašč za seniorje, ki jo radi mahnejo naokrog. Naj v nadaljevanju izpostavimo nekaj znamenitosti, ki jih ponuja destinacija Laško - Sotočje dobrega, Evropska destinacija odličnostii EDEN za dostopni turizem.

Podajmo se na svež zrak in raziščimo bližnjo okolico Laškega

Cvetoč in zelen Zdraviliški park, od hotela Zdravilišče Laško oddaljen le nekaj metrov, je pravšnji za ležerne sprehode. Svoje počutje in raven energije lahko okrepite na urejenih energijskih točkah.

Radi osvajate bližnje vrhove, do katerih vodijo lepo urejene, ne preveč zahtevne poti? Priporočamo obisk Huma - našega "laškega Triglava", ki se s 584 metri dviga nad Laškim. Dobri dve uri zmerne hoje je oddaljen Šmohor - priljubljena izletniška točka, kjer se nahaja tudi planinska koča z domačimi dobrotami. Za povprečne pohodnike je primeren pohod Po poti treh cerkva, kjer vas pot vodi od vasic Krištof (v cerkvi se nahajajo najstarejše orgle na Slovenskem), preko Kuretnega do Šmihela, kjer se nahaja ena najlepših cerkva v Sloveniji.

Na kolo za zdravo telo
Neokrnjena in razgibana pokrajina okolice Laškega je odlično izhodišče za izlete ter aktivno preživljanje časa v naravi. Na pot se lahko odpravite s kolesom, urejene poti pa vas vodijo mimo bogate naravne, kulturno-zgodovinske in etnološke dediščine. Priporočamo npr. kolesarski izlet na dobrih 25 kilometrov oddaljeno pot na Celjsko kočo, kjer lahko v poletnem času preizkusite vožnjo z bobkartom ali se podate v njihov gozdni adrenalinski park. Med kolesarji zelo priljubljeno je kolesarjenje na Šmohor. Izkušeni kolesarji, ki si želijo venomer novih kolesarskih dosežkov, vabljeni, da preizkusite Laški krog - 94 kilometrov dolgo traso, ki jo odlikujejo vzponi na vse bližnje vrhove v Laškem. Pot namreč odlikuje kar 2650 višinskih metrov. V letošnjem poletju odpirmo tudi kolesarska povezava z urejenimi kolesarskimi stezami med Laškim in Celjem. Na www.lasko.info preverite še ostale kolesarske namige.

Ljubitelji ribolova lahko svoje ribolovne sposobnosti preverite ob reki Savinji, na ribniku Marof, kjer si lahko pripravite pravi piknik, ali v idilični okolici potoka Gračnica.

Kaj še priporočamo?
Destinacija Laškega je pestra in zanimiva. Tako boste lahko v okolici hotelov Thermane Laško odkrili številne pohodniške in sprehajalne poti, primerne za vse družinske člane. Ogledne in turistične kmetije v bližini ponujajo spoznavanje ekološkega kmetovanja, domačih živali, lahko se podate na konjski hrbet ali pa spoznate opuščen rudniški rov, v katerem še danes prebiva rudarski škrat Perkmandeljc. Do t.i. Polhove jame vodi kratka, a poučna gozdna pot, ki je polna skrivnosti narave! V bližnjem Zdraviliškem parku preverite svoje znanje v prepoznavanju zelišč v Vrtu medovitih rastlin, svet čebelic pa lahko "v živo" spoznate tudi pri nekaterih laških čebelarjih, ki vrata svojega panja odpro tudi za obiskovalce.

Želite zgodovino mesta spoznati na malce drugačen način? Potem odigrajte igro na prostem Odkleni Laško, ki vas vodi preko najpomembnejših mestnih znamenitosti. Tukaj je tudi soba pobega - escape room, v kateri iščete pivovarjevo zlato!

Po vseh aktivnostih in ogledih pa se velja vrniti tja, kjer se je vaše počitniško doživetje začelo. K termalni vodi Laško, ki je primerna tudi za pitje, saj poživlja, razstruplja in vaše telo še dodatno napolni z energijo.

V Thermani Laško ponujamo posebne programe za upokojence. Preverite jih na www.thermana.si ali na brezplačni telefonski številki 080 81 19.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.