So vam ostali jajčni beljaki? Pomembno je vedeti to!

Moje zdravje > Alternativa | piše: M. L. | 25.12.2022
Decembra veliko pečemo, zato nam pogosto ostanejo beljaki. Se sprašujete, kako hitro jih morate uporabiti in kako jih pravilno shranjevati, da se ne bodo pokvarili?
Surove beljake ali/in rumenjake porabite v dveh do najkasneje štirih dneh. (Foto: Freepik.com)
Surove beljake ali/in rumenjake porabite v dveh do najkasneje štirih dneh. (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Surova kokošja jajca so zelo delikatno živilo. Vsi dobro vemo, da se v njih lahko kaj hitro razvije salmonela, ki huda bolezen.

Zato je zelo pomembno, da sveža jajca, prav tako pa tudi beljake ali rumenjake, ki so nam ostali od peke in kuhanja, pravilno shranjujemo in uporabimo v priporočljivem času.

 

Takšna so navodila strokovnjakov:

  • Sveža jajca, rumenjake ali beljake hranite na temperaturi med 0 in 3 stopinj Celzija.
  • Če ste pekli pecivo in so vam ostali beljaki (ali rumenjaki), morate le te porabiti v dveh, najkasneje pa v štirih dneh.
  • Beljake shranjujte v stekleni posodi s pokrovom. Da ne bodo spremenili svoje strukture jim dodajte ščepec sladkorja.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.