Težave v menopavzi, adijo

Ste utrujeni, razdraženi ali imate težave s ščitnico? Morda se srečujete z znaki menopavze. Za vas smo našli naravno rešitev. Preverite.
V zrelih letih je dobro vedeti, kaj sta nadledvični žlezi in kakšna je njuna funkcija, saj imata v ženskem telesu zelo pomembno vlogo.
V zrelih letih je dobro vedeti, kaj sta nadledvični žlezi in kakšna je njuna funkcija, saj imata v ženskem telesu zelo pomembno vlogo.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

V zrelih letih je dobro vedeti, kaj sta nadledvični žlezi in kakšna je njuna funkcija, saj imata v ženskem telesu zelo pomembno vlogo. Nahajata se tik nad našimi ledvicami in prav v času menopavze morata proizvajata zadostno količino estrogenov, progesterona in ostalih hormonov, potrebnih za ravnovesje.

Zakaj prekomerna utrujenost vpliva na obdobje menopavze?

Nadledvične žleze so primarni blažilci stresa v telesu. Ti dve mali žlezi, velikosti nožnega palca, poleg spolnih hormonov proizvajata tudi hormone, kot so norepinefrin, kortizol  in DHEA (dehydroepiandrosteron). Te nam pomagajo obvladati stresne situacije (lahko jim rečemo tudi adrenalinski pospeški). Prav bitke modernega časa pa so tiste, ki naše telo vzdržujejo v nenehnem pogonu. Tudi kadar smo že izčrpani in bi potrebovali počitek, ga telesu ne privoščimo.

Predstavljajmo si, da so te adrenalinski pospeški v naši telesni »banki« neke vrste prihranki, ki nam pomagajo prebroditi krizna obdobja. Če prihranke pogosto trošimo, jih preprosto zmanjka. Ravno to se zgodi z delovanjem naših nadledvičnih žlez: se utrudijo, zmanjka rezerve in račun je prazen. Izčrpanost nadledvičnih žlez najprej občutimo kot nihanje razpoloženja, motnje spanja, razdraženost, depresijo, pogoste prehlade in infekcije ter nabiranje kilogramov. To so znaki, da smo že predolgo časa pod stresom in je napočil čas za spremembo.

Danes pa se prav zaradi omenjenih dejstev vedno več žensk srečuje s hudimi posledicami menopavze. Nadledvični žlezi sta namreč »utrujeni«, ker je bilo v času pred menopavzo že dovolj stresa in ko napoči čas menopavze, nadledvični žlezi ne moreta zagotoviti dovolj hormonov za zdravo ravnotežje.

Kako si lahko pomagamo na naraven in celosten način?

Izločimo sladkor, rafiniran škrob, kofein in industrijsko predelano hrano. Organizirajmo se, postavimo prioritete in tako zmanjšajmo stres. Pomagajmo si z naravnim pripomočkom, in sicer Divjim jamom, ta podpira delovanje nadledvične žleze.

Izvleček divjega jama (Dioscorea villosa L) s prisotnostjo molekule diosgenin učinkovito uravnava hormonska neravnovesja ter pomirja, sprošča in na mišice rodil deluje antispazmično.

V zeliščarstvu in kitajski medicini se ekstrakst divjega jama uporablja že desetletja za blaženje krčev ter avtoimunih obolenjih, z dodanim vitaminom B6 pa ima ključno vlogo pri uravnavanju delovanja hormonov in imunskega sistema ter prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Naroči zdaj in pridobi 50 % popusta >>

  

Pripravila: Simone Godina v sodelovanju s Hišo zdravja (www.hisa-zdravja.si)
Certificirani integrativni zdravstveni trener za hormonsko ravnovesje

Promocijsko sporočilo

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Barbara Bizovičar

Barbara Bizovičar
popotnica


"Sklenila sem, da ne bom več sanjala o življenju, ampak svoje sanje živela!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.