Želite okrevati hitreje? Preberite, kako!

Moje zdravje > Alternativa | piše: S. M. | 30.1.2018
Terapija s pulzirajočim magnetnim poljem pospeši okrevanje po poškodbah in operacijah. Redno jo uporabljajo v bolnišnicah in rehabilitacijskih centrih.
I-Life TESS blazina pomaga pri celjenju po zlomih in operacijah. (foto: Center revitalizacije)
I-Life TESS blazina pomaga pri celjenju po zlomih in operacijah. (foto: Center revitalizacije)
I-Life TESS blazina pomaga pri celjenju po zlomih in operacijah. (foto: Center revitalizacije) Mag. Peter Černe, direktor Centra revitalizacije (foto:  Center revitalizacije)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Znanstveniki ameriške Nase so prvi ugotovili, kako pozitivne učinke na poškodbe kosti, sklepov, vezi in mišic ima pulzirajoče magnetno polje. Po zaslugi njihovih raziskav si je zdravljenje s pulzirajočim magnetnim poljem utrlo po v medicino in kmalu zatem tudi v naše domove. Zadnje študije pa nakazujejo tudi obetajoče rezultate za uporabo pulzirajoči magnetnih polj pri kroničnih boleznih. O tem smo se pogovarjali z mag. Petrom Černetom, vodjem Centra revitalizacije v Novi Gorici.

Kaj je homogeno pulzirajoče magnetno polje v tehničnem smislu?
Pulzirajoče magnetno polje nastane, ko skozi »napeljavo - blazino« spustimo pulzirajoči električni tok. Jakost polja je odvisna od jakosti električnega toka in njegove napetosti. Homogeno polje je polje, ki ima v vsaki točki enako vrednost. Se pravi, da ima po celi površini blazine v določenem trenutku konstantno vrednost.

Zakaj je homogeno pulzirajoče magnetno polje pomembno za človeka? Kako vpliva na njegovo zdravje?
Živimo v obdobju, ko človeka žene predvsem pohlep in ne glede na vse žrtve in škode izumlja sisteme, ki so za človeka škodljivi. Tako imamo zaradi različnih zračnih in zemeljskih signalov in umetnih magnetnih polj močno moteno naravno Zemeljsko magnetno polje. Ti moteči magnetizmi in druge vibracije onemogočajo človeku pravilno regeneracijo, zaradi česar je veliko manj odporen in so njegovi časi okrevanja znatno daljši, kot če bi živel v zdravem (naravnem) magnetnem polju Zemlje. To je še posebej izrazito v velikih urbanih središčih, ko poleg zdravilnega magnetizma zemlje močno primanjkuje tudi eterične ali »bio« energije, s katero se človek preko dihanja in tudi drugače napaja.

Katera oblika terapije je najbolj optimalna?
Najobičajnejša uporaba terapije s pulzirajočim homogenim magnetnim poljem je v obliki velike in male blazine. Mala blazina naj bo taka, da se jo lahko ovije okoli poškodovanega dela. Čeprav magnetno polje deluje skozi telo, se jakost polja z oddaljenostjo manjša, zaradi česar je priporočljivo, da je polje čim bližje in čim bolj »okoli« poškodovanega mesta. Uporaba velike blazine je omejena na največ dve uri na dan. Mala blazina se lahko lokalno uporablja tudi več.

Kaj so prednosti terapije s pulzirajočim magnetnim poljem? Ali ima neželene učinke?
Največja prednost je v tem, da pripravi pogoje za delovanje imunskega sistema telesa, ki nato poskrbi za zdravljenje telesa. Neželenih učinkov ob pravilni uporabi in z izbiro kvalitetne preizkušene naprave ni. Primer take najdete tukaj.

So pa omejitve uporabe za nosečnice (čeprav jim ne škodi), zaradi zahtevnosti postopka odobritve dovoljenja za uporabo. Previdnost oziroma obvezna odobritev zdravnika je pri ljudeh s srčnimi spodbujevalniki ter prisotnost zdravnika pri uporabi na pacientu z epilepsijo.

Ali je metoda uporabna tudi pri zvinih, zlomih, po operacijah? Kaj je tisto, kar pospeši okrevanje?
Metoda je zelo priporočljiva pri vseh vrstah poškodb in za potrebe kakršnih koli regeneracij tako na kosteh, sklepih, vezivih, mišicah, organih, žlezah… Praktično deluje na celoten sistem telesa in uma.
Telo je sestavljeno iz celic. Če so celice »obolele« in nefunkcionalne, potem se to odraža kot bolezen ali omejena sposobnost tistega dela telesa. Če uspemo povrniti celicam »živost« in njihovo življenjsko moč in energijo, bo ta del telesa oživel in zopet v polni funkciji delovanja. Ravno to je odziv celic na delovanje pulzirajočega homogenega magnetnega polja.

Kako v praksi poteka terapija za regeneracijo pri vas?
Terapija za sanacijo poškodb poteka vedno tako, da naredimo najprej terapijo z veliko blazino I-Life TESS, da se »očistijo in usposobijo» transportne poti celega telesa (običajno to traja 16 minut). Nato sledi terapija z malo blazino, ki se jo lokalno položi na poškodovano mesto. Ta terapija se izvaja v odvisnosti od vrste poškodbe in lahko traja tudi do dve uri zaporedoma. Terapijo naj bi se izvajalo vsaj trikrat dnevno. Učinki celjenja so nekajkrat večji, kot če bi terapije ne uporabljali.
Imamo primere iz prakse. Naj navedem enega. Najstnik, star 16 let, si je zlomil gleženj. Potrebna je bila operacija in fiksiranje kosti. Ocena kirurga je bila 6 mesecev okrevanja. Z redno uporabo blazine I-Life TESS je fant po dveh mesecih nogo popolnoma normalno uporabljal v normalni gibljivosti. Če bi blazine ne uporabljal, bi bil čas celjenja daljši, čas mirovanja daljši, sklep bi veliko bolj otrdel in njegova gibljivost bi zelo verjetno niti po šestih mesecih ne bila normalna.

Ali je terapija s pulzirajočim magnetnim poljem uporabna tudi kot preventiva?
Terapija s pulzirajočim magnetnim poljem se uporablja za kurativne namene, tudi v zelo zgodnjem stanju, ko še ni očitnih znakov, da je nekaj narobe. Žal se večina ljudi odloči nabaviti napravo šele, ko so težave že zelo izrazite. V kakšnem stanju ste sami, preverite tukaj.
Da telo pokaže simptome (znake bolezni) pomeni, da je ta organ ali del telesa že izgubil veliko energije ali zdravih celic za njegovo delovanje. V takem primeru potrebujemo veliko več časa za regeneracijo. Zmotno pa je misliti, da blazina direktno zdravi. Blazina samo vzpostavi ugodne pogoje za delovanje imunskega sistema.

Kako ravnati, če želimo napravo uporabljati doma?
V primeru odločanja o nabavi naprave za domov, ali za zaposlene v podjetju, priporočamo, da se dobro prepričate o kvaliteti in učinkovitosti delovanja naprave. Oblika signala, čistost signala, pravilna regulacija signala (jakost polja, frekvenca, homogenost polja...) določajo kvaliteto naprave.
Naprava naj ima veliko in malo blazino. Obe sta potrebni in se dopolnjujeta. Zmotno je misliti, da lahko ena blazina nadomesti učinke obeh. Delovanje male blazine je drugačno od delovanja velike blazine, zato se generalno uporablja velika, lokalno pa mala in to za večino težav, ki jih človek lahko ima.

I-Life TESS lahko preizkusite tukaj.
Na testiranje se lahko naročite tukaj.
Več o Centru revitalizacije si preberite tukaj.

 

 Promocijsko sporočilo

 

Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2019 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.