Grozljivo boleče menstruacije

Pozdravljeni, na vas se obračam, ker ne vem več kaj naj naredim. Stara sem 22 let in že od nekdaj sem imela težave z bolečimi menstruacijami ali odsotnost le te (po mononukleozi več kot 1 leto). Po tem sem jo imela recimo tam na 35 dni. Ugotovili so mi policistične jajčnike in predpisali Sibilo. Ker sem imela še druge zdravstvene težave (kronična utrujenost, nekaj nevroloških problemov, posledica mononukleoze, izgorelost, gastritis, slabo počutje, utrujenost, kronično vneta ščitnica, zaenkrat še brez zdravil, je pa na spodnji meji delovanja itd.) so mi tabletke Sibilla stanje poslabšale. Dejansko sem obležala za pol leta brez vsake moči, očitno je bil prevelik šok za telo, ker je bil že tako na koncu z močmi (večkrat sem padala skupaj, 1x v nezavest, bila sem neodzivna). Sprva so sumili na multiplo, a so bili k sreči ovrženi. Sedaj pa sumijo na fibromialgijo. Skratka. Tabletke Sibilla sem nehala jemati po 3 mesecih. Potem menstruacije nekaj časa ni bilo, zatem je bila, sicer obilna in boleča, ampak sem zdržala. Vzela kakšen Lekadol in zdržala. Menstruacije nato 3 mesece nisem imela. Potem se je pojavila s hudo bolečino - padla sem skupaj, dobila drisko, bruhala in komaj prestala bolečine. Prvih nekaj ur. Mislila sem, da se je to zgodilo, ker je toliko časa nisem imela... Potem pa se je iz meseca v mesec začelo poslabševati. Bili smo vsakič na urgenci. Tokrat sem na urgenci dobila Tramal, da mi je končno popustilo. Ne znam opisati grozljive bolečine, je pa prisotna takoj ob prihodu menstruacije, potem pa kar naenkrat grozljivi krči v desnem spodnjem delu. Vedno v desnem. Kot da bi me nekdo, po vnetem in razbolenem, tolkel s kladivom... Skratka neznosno. Zgubila sem zavest. Klicali smo 112, ko se prišla k sebi sem od napenjanja dobila drisko in napad tresavice.. Šok.. Vse v desnem spodnjem delu. Tam me boli občasno tudi med spolnimi odnosi. Bila sem na kliniki za endometriozo, kjer so mi dali samo Yasminele po protokolu za endo čeprav ni bila potrjena. Zadeva ne pomaga. Niti ne želim več jemati hormonskih tablet, ker mi poslabšajo pridružene zadeve in ne zdravijo vzroka. Mislim, da je prišlo do neke pregrade ali pa nekaj je tam desno spodaj, da kri ne more ven. Potem se mi kot čep odpre in lije iz mene. Prvih nekaj dni je potem zelo bolečih. Ampak takoj ob prihodu menstruacije je grozljivo. Ne predstavljam si naslednjega meseca. Kaj naj naredim? Ali lahko pridem k vam na pregled? Prosim... Obupana sem. Bolečine so neznosne. Ne vem kaj naj naredim. Spasmex, Lekadoli, Analgini, Nalgesini ne primejo nič. Ostalega, Ibrufen, ne smem, saj sem imela alergijo v preteklosti. Pa se vnet želodec, potem se 100x bolj boli. Prosim pomagajte. Ne vem več kaj naj. Hormonskih tabletk ne bom jedla, sem jih in mi je pomagajo, samo druge stvari mi izrecno poslabšajo. Prosim, sem obupana... Ne vem kako bom prestala naslednjo menstruacijo, pa me nihče ne posluša. Doma so obupani ker je grozljivo. Hvala za pomoč. Lp Ajda
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Pozdravljeni,

endometrioza boli pred menstruacijo, ko krvavitev začne, bolečina popusti. Tudi če ni histološke diagnoze, zdravimo ex juvantibus. Če bolečine prenehajo, je diagnoza s tem postavljena. 

Policistični jajčniki so povezani z nerednimi menstruacijami. Jajčnikov ne moremo zamenjati, torej bo treba živeti z njimi. 

Menstruacije so pri mladih dekletih pred prvim porodom pogosto boleče. Vzrok so delno prostaglandini, ki se kopičijo v mali medenici. Da se izplavijo od tam, se svetuje gibanje. Stari ginekologi, tam leta 1960, so svetovali plesat tvist. Danes svetujemo zdrav življenski slog z veliko športanja, tek, vadbe itd. Ženske, ki tako živijo, imajo  malo težav z menstruacijami. 

Žal ginekologi ne znamo čarat, polagat rok in zdravit na tak način. Damo tablete ali operiramo. 

Če tablete niso za vas, poskusite s spremembo življenskega sloga. Osebno sem povsem prepričana, da bi se to obneslo. Poskusite se nekoliko dvignit nad svoje probleme. Verjemite, obstojajo večji od vaših. Ljudje zbolevajo za neozdravljivimi stanji, pa ohranijo voljo in moč za premagovanje bolezni. 

Tudi vam bo uspelo, če se boste za to odločili. 
Le poskusite, želim vam, da zberete voljo in prenehate z obupovanjem, ki tu res ni nujno. 

Lep pozdrav

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.