5 idej za lahkotno poletno branje

Moj čas > Knjige | piše: Uredništvo | 21.6.2020
V poletnih dneh je popoldanski oddih lahko popoln. Vse, kar potrebujete je senca, osvežilna pijača in dobra knjiga. Mi vam ponujamo pet super predlogov za poletno branje. Najdete jih v prispevku.
Poletno lahkotno branje (foto: freepik.com)
Poletno lahkotno branje (foto: freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Vojvoda in dama v rdečem

V najnovejšem romanu serije se pošteno iskri, saj ljubezen svojega življenja spozna še zadnji lahkoživec. Ko Rosalind Sharpe pritegne pozornost poželjivega lahkoživca vojvode Avendalskega, je razdvojena. Po eni strani jo zloglasni ženskar močno privlači, po drugi strani pa jo privlači njegovo bogastvo, saj je, bogat kot krez, popolna tarča. Če ji ga uspe prelisičiti, ji nikoli več ne bo treba slepariti.

Toda Avendale ni neumen. Potem ko jo zaloti pri begu iz Londona – z njegovim denarjem vred – ji predlaga škandalozen dogovor: pripravljen ji je dati toliko denarja, kot želi … za en teden v njegovi postelji. Rose, ki nujno potrebuje denar, privoli v dogovor. Vendar pod enim pogojem: nikoli je ne sme spraševati o razlogih za njena dejanja.

A Avendale jo kaj hitro spregleda in ugotovi, da je polnokrvna, strastna ženska, ki zna uživati – še več, Rose je vse, kar si je od nekdaj želel. Vendar pa hkrati razkrije tudi njene skrivnosti, zaradi katerih jo lahko morda celo izgubi. Razen če za sabo pusti tudi svojo temačno preteklost in za ljubezen svojega življenja tvega vse ...

Več najdete tukaj. 

Dvorišče vrtnic

Toplo poletno sonce, prijetno ohlajeno belo vino, rogljicki ... Nic ne more pokvariti popolnega dopusta. Pa je res tako? Ko Emmy Jamieson prispe v La Cour des Roses – Dvorišče vrtnic, čudovit francoski penzion, komaj čaka na dva sproščujoča tedna, ki jih bo tam preživela s svojim fantom Nathanom. Njuna zveza je izgubila začetni žar in Emmy je prepričana, da so prav te počitnice tisto, kar potrebujeta, da znova oživita svoj ohlajeni odnos.

Toda prtljaga še ni do konca razpakirana, ko Nathan že skoči v posteljo z Glorio, ženo lastnika penziona. Rupert, lastnik, je v šoku. Emmy nič manj. Prijetno francosko podeželje, prijazni ljudje, vonj sveže skuhane kave, omamno vroč vrtnar Ryan in še kaj bo vse, kar potrebuje njeno zlomljeno srce, da znova zasije kot poletno sonce.

Več najdete tukaj. 

Hudičevka

Christi Caldwell je napisala čudovit roman! Njegova konkurentka. Njegovo trpljenje. In ženska, ki se ji ni mogel upreti. Adair Thorne je lahko samo nemo opazoval, kako so njegove sanje o igralnici izginile v požaru in pepelu, za kar je krivil svoje konkurente, Killoranovo družino. Njegova jeza in strast pa zagorita še močneje, ko spozna Cleopatro Killoran, ostrojezično ksantipo, ki ga zasmehuje na vsakem koraku. Če ne bi bila njegova sovražnica, bi v njem zanetila poželenje, ki ga ne bi mogel obvladati. 

Cleopatre ne more nihče v nič prisiliti in pripravljena je narediti vse, da bi zaščitila svoji sestri in brata. Zato privoli v to, da jo bodo njihovi konkurenti eno sezono sponzorirali, da bi si v tem času našla moža modre krvi. Vendar pa ne bo dovolila, da bi ji glavo zmešal besni in nevarno privlačni Adair Thorne.

Le ena stvar ogroža pravila igre. Cleopatrina skrivnost. Ta bi lahko omajala premirje med družinama, ki že tako ali tako stoji na trhlih nogah, in uničila nepričakovano pregrešno romanco, ki se plete med hudičevko … in podležem, ki bi zlahka nadomestil samega hudiča.

Več najdete tukaj.

Njegova za vselej

Življenje je do Melanie Barlett vse kaj drugega kot naklonjeno. Mlada mama si želi, da bi njeno življenje osvetlil vsaj en droben žarek sreče. Zahteva preveč?

Po koncu srednje šole je odšla iz River Benda, majhnega domačega kraja, kamor se zdaj vrača na obletnico mature. Čeprav so jo neusahljiva razočaranja dodobra oropala upanja na lepo prihodnost, ji domačnost starih prijateljic Jo in Zoe in prijaznost gospe Gine, ki ji ponudi streho nad glavo, dasta tisto oporo, zaradi katere si bo morda upala odškrniti vrata v boljše življenje.

Wyatt Gibson, čeden gradbenik, nikoli ni maral velikih mest. River Bend je kot ustvarjen po njegovih merilih, čeprav je za številne zaspano mesto, katerega družabno življenje je tako rekoč nično. Kar je zanj idila, bi njej utegnilo predstavljati dolgčas. Bo Wyattova umirjena predanost – kljub prihajajoči nevihti – dovolj, da bo z njo prepričal Mel, da je to nemara kraj, ki bi mu lahko rekla dom, kjer bi si ustvarila družino, ki te nikoli ne pusti na cedilu, in našla resnično ljubezen, ki traja vse življenje?

Več najdete tukaj.

Večni spomin

Tudi če mislite, da veste, kaj vse je moški sposoben narediti za svojo ljubezen, preberite to knjigo, ker bo premaknila meje mogočega v vaši domišljiji in čustvih. Clayton ni želel prijeti za orožje in se boriti za konfederacijo, zato so mu v rodnem kraju vsi obrnili hrbet. Ne samo to, označili so ga za dezerterja in ga zaprli. Sovraštvo je prestopilo vse meje in nevzdržen stud, ki se je budil v meščanih v njegovi prisotnosti, je bil tako vseprisoten, da je dan za dnem rezal globoke rane v nežno dušo tega izjemnega moškega.

Meg, ki je v vojni izgubila moža in brate, mu je kot kazen naložila delo. Rekla mu je, naj izkleše spomenik vojnim junakom mesta. Da bo lahko čutil krivdo, ko bo vanj vklesoval imena padlih borcev. Tako sta nekaj mesecev, hočeš nočeš, dan za dnem preživljala skupaj in Meg je nanj začela gledati drugače. V njem je začenjala videti neomajno moč, neupogljivo hrbtenico.

Odkrila je, da se junak lahko skriva tudi v na videz strahopetnem moškem. Da je lahko zelo strastno tudi srce, ki je zaradi grenkobe okamnelo. In da prava ljubezen – enako kot pogum – raje šepeta kot vpije. Pogum ni širokoustenje in razkazovanje mišic, pogum je zvesto sledenje svojemu srcu in neomajni veri v dobroto.

Več najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Vlada krči javna sredstva za pisano slovensko besedo

Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev pri Gospod...

Izšla je aprilska revija Vzajemnost 2024

V aprilski Vzajemnosti pišemo tudi o tem, kako živijo u...

Slovenija, častna gostja na knjižnem sejmu v Bologni – predstavitev programa

Slovenija se bo prihodnji mesec kot častna gostja preds...

Pri katerih letih smo ljudje najbolj nesrečni in nezadovoljni?

Znanstveniki so odkrili, pri kateri starosti smo ljudje...

Izšla je februarska revija Vzajemnost 2024

V kakšni kondiciji je pokojninska blagajna, koliko znaš...

HPV povzroča tudi raka anusa. Sranje!

Še vedno premalo vemo o samih HPV virusih in njihovem p...

STROKOVNJAKINJA ODGOVARJA: Kako zaščititi pridelke pred točo, pozebo, sušo …

Vse bolj smo priča ekstremnim vremenskim pojavom, ki na...

Klopov nadpovprečno veliko, predvsem v prestolnici

Neuradni rezultati monitoringa klopov kažejo, da je let...

Metka Klevišar: Kako sem se znašla sama?

Včeraj mi je nekdo postavil to vprašanje. Ali pogrešam ...

Živahni prvomajski prazniki v Portorožu in Piranu

V Portorožu in Piranu so turistično leto začeli v pozit...

Revmatoidni artritis: kako se znebiti prvih znakov?

Revmatoidni artritis je avtoimuna bolezen brez pojasnje...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Mito Trefalt

Mito Trefalt
igralec, TV voditelj, urednik (1939 - 2016)


"Če imaš to srečo, da v življenju delaš, kar imaš rad - moraš biti zadovoljen."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.