Iz Jožičine kuhinje: Kruhovi cmoki

Vam ostaja kruh ali žemlje? Iz njih lahko pripravite zelo okusne kruhove cmoke. Recept je enostaven.
Kruhovi cmoki (foto: Jožica Ostrožnik)
Kruhovi cmoki (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine in izdelava:
1/2 kg dan starega kruha narežem na drobne kocke, jih poparim z 2 dcl jušne osnove ali mleka, dodam na maščobi prepraženo na drobno sesekljano čebulo, nasekljan petršilj, sol, poper (po želji lahko dodate malo naribanega muškatnega oreščka in ščep vegete), 1 do 2 jajci.

Vse to zmešam z žlico in maso pustim nekaj časa stati, da se sestavine prepojijo med seboj.

Z mokrimi rokami oblikujem srednje velike cmoke, ki jih dam kuhat v vrelo oslojeno vodo. Rahlo morajo vreti 15 do 20 minut.

Odcejene zabelim s prepraženimi drobtinami (lahko jih povaljate v drobtinah).

Jutri si privoščite golaž, priloga je že tu.

Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje ,predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Kvašeni flancati

Iz Jožičine kuhinje prihaja tokrat enostaven recept za ...

Iz Jožičine kuhinje: Tatarski biftek

Razmišljate, da bi se sami lotili priprave bifteka? V p...

Praznični recept: Ajdova potica z rožiči, jabolki in hruškami

V prispecku vas čaka okusen in enostaven recept za ajdo...

Praznični recept: Mlečni vrtanek

Okusen in preprost nasvet boste našli v prispevku.

Iz Jožičine kuhinje: Enostavna tortica, ki se topi v ustih

Namig za slaščico, ki jo lahko postrežete po kosilu med...

Praznični recept: Makova potica z rozinami

V prispevku boste našli praznični recept za okusno mako...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2021 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.