Če boste rezanemu cvetju dodali kovanec v vodo, se bo zgodilo to ...

Nekateri triki so precej nenavadni, a zelo pomagajo, ohranjajo svežino rezanemu cvetju. Poskusite!
	Rezanemu cvetju dodajte kovanec. (foto: Freepik.com)
Rezanemu cvetju dodajte kovanec. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Imejte ga na hladnem mestu
Ali ste vedeli, da imajo cvetličarji rezano cvetje v posebnih hladilnicah? Če je cvetje na nižji temperaturi, dlje časa ostane sveže. Zato ga čez noč dajte na hladno mesto.

Dodajte v vodo kis
Da, res je. Dve žlici kisa zmešajte v vodo, ki jo boste nalili v vazo. Dodajte še dve žlički sladkorja, dobro pomešajte. Takšno vodo menjajte vsak dan, cvetje bo dolgo časa sveže.

Režite stebla
Zelo pomembno je tudi, da vsak dan cvetju odrežete približno centimeter stebla. Rez naj bo poševen, tako bo cvetje dobila več vode.

V vazo dajte kovanec
Če boste vodi v vazi dodali kovanec, voda ne bo postala kisla, v njej se ne bodo množile bakterije in glivice, voda ne bo imela neprijetnega vonja. Cvetje pa bo dlje časa sveže.

Dodajte malce vodke
Če imate doma alkoholno pijačo vodko, jo nekaj kapljic zmešajte z žličko sladkorja in takšno zmes dodajte vodi v vazi. Cvetje, ki je že pričelo veneti, bo spet postalo sveže.

PREBERITE TUDI: S tem naravnim sredstvom se boste za vedno znebili nadležnega plevela

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Metka Klevišar: PRIKRIVAL JE SVOJO BOLEZEN

Navadno ljudje zelo radi govorijo o svoji bolezni, včas...

TELOVADBA: Vaje za sprostitev limfe in meč (tudi krčne žile)

Krčne žile nastanejo zaradi popuščanja žilnih zaklopk a...

Odlična sladica: Slivov štrudelj (recept)

Namesto jabolčnega zavitka, lahko pripravimo tudi slivo...

Pridružite se velikanom vožnje

Se spomnite, kako ste opravljali vozniški izpit in svoj...

Recepti za zdrava kosila: Vegetarijanski burger z lečo

Tokrat si privoščite za prebavila in organizem lažjo in...

Iz Jožičine kuhinje: "Škropivo" proti ušem

Iz Jožičine kuhinje prihaja malce drugačen recept, in s...

Astrološka napoved po znamenjih: Kaj vas čaka ta teden (15.7. - 21.7. 2024)?

Teden, v katerem energija Sonca v znamenju raka počasi ...

Recept: Stročji fižol v slanici

Jožica tokrat z nami deli recept za stročji fižol v sla...

Povečanje odločnosti za gibanje pri odraslih: vpliv na mikrobioto in možgane

Vprašanje, kako spodbuditi odrasle k gibanju, ni prepro...

Recepti za zdrava kosila: Polnjene paprike z rjavim rižem

Tokrat recept za odlično, okusno zdravo kosilo. Polnjen...

Demenca je v porastu. Kako ukrepati, da ne doleti tudi vas (svetuje trenerka spomina)?

Glede na porast demence je izrazito pomembna preventiva...

Ta vikend na obali: Praznik vina in česna

Konec tedna bo zaživelo dogajanje v Novi vasi. Vaščani ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Barbara Bizovičar

Barbara Bizovičar
popotnica


"Sklenila sem, da ne bom več sanjala o življenju, ampak svoje sanje živela!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.