Recept za krompirjev zavitek s špinačo in mletim mesom

Krompirjev zavitek lahko pripravimo tudi brez špinače, ki jo lahko nadomestimo s kakšno drugo zelenjavo. V receptu lahko uporabimo svež paradižnik in svežo špinačo, prav tako dobra pa bo zamrznjena špinača.
Recept za krompirjev zavitek s špinačo in mletim mesom (Foto: Karmen Valant)
Recept za krompirjev zavitek s špinačo in mletim mesom (Foto: Karmen Valant)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine za krompirjev zavitek:

6 krompirjev
400 g mletega mesa
300 g naribanega sira (najboljši je parmezan)
sol in poper
olivno olje
1 čebula
2 zrela paradižnika ali paradižnik v pločevinki ( lahko tudi samo paradižnikova mezga)
1 žlička rdeče mlete paprike
250 g sveže špinače (ali že blanširane in zamrznjene)
2 stroka česna
1 lonček ricotte ali kisle smetane
1 lonček naribane mozzarelle
svež peteršilj

PREBERITE TUDI: Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Krompir olupimo, operemo in narežemo na 3 mm debele rezine. Pekač obložimo s papirjem za peko in po njem na debelo razporedimo nariban sir.

Čez nariban sir polagamo narezan krompir, tako da vsak krompir prekriva prejšnjega, tako navpično kot vodoravno. Ko napolnimo cel pekač, krompir rahlo posolimo in potresemo s sirom. Pečico ogrejemo na 180 stopinj C, krompir pečemo 30 minut, da se lepo hrustljavo zapeče.

Medtem ko se krompir peče, v ponvi segrejemo tri žlice olivnega olja in na njem popražimo na manjše kocke narezano čebulo. Čebulo pražimo približno 15 minut, nato dodamo mleto meso. Dobro premešamo in dodamo sol, poper, paradižnik ali paradižnikovo mezgo, mleto sladko papriko in drobno sesekljan peteršilj. Mleto meso počasi dušimo približno 15 minut.

V drugi ponvi segrejemo 3 žlice olivnega olja, dodamo svežo špinačo in dušimo toliko časa, da listi ovenejo. Uporabimo lahko tudi zamrznjeno špinačo, ki jo odtajamo in podušimo na olivnem olju. Dodamo strt česen in sol, premešamo in odstavimo z ognja. Ko se špinača nekoliko ohladi, ji primešamo sir rikota ali kislo smetano. Jaz sem špinači dodala lonček kisle smetane.

Kako zavijemo krompirjev zavitek?
V tem času je krompir že lepo zapečen, zato pladenj vzamemo iz pečice. Čez krompir najprej enakomerno porazdelimo špinačo s kislo smetano. Čez špinačo nanesemo mleto meso in vse skupaj bogato potresemo z naribanim sirom.

Sedaj primemo en konec papirja za peko in krompir previdno zavijemo v zvitek. Pazimo, da nam ob straneh ne uhaja preveč nadeva. Zavitek nato previdno položimo na isti papir za peko, s katerim smo zavijali zavitek in ga še za 20 minut postavimo v pečic.

Ko je zavitek pečen, ga potresemo s svežim sesekljanim peteršiljem, narežemo in takoj ponudimo.

PREBERITE TUDI: Ideje za kosilo: Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Recept za krompirjev zavitek s špinačo in mletim m Kosilo Recept
Morda te zanima tudi:

Naj Fala Kruh 2024 in Pizza Masterclass

Letošnji natečaj v peki kruha Naj Fala Kruh 2024 prinaš...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Šape z orehi

Prepričana sem, da vam je poznan ta okus iz otroštva - ...

Recepti za slastne božične napitke

Cimet, ingver, klinčki, pomaranča, medenjaki … Omamno. ...

Ustvarjajte z vnuki: božično-novoletni okraski, venček, umetnine iz slanega testa ...

Ustvarjajte sami. Se vam zdi izdelava okrasnega venčka ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Kifeljčki s svinjsko mastjo

Vonj in okus po stari babičini kuhinji na mizi. Kot bi ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.