Dobri nasveti za najlepše pobarvane pirhe

Vsi poznamo barvanje jajc v čebulnih olupkih, a obstaja mnogo načinov, kako jih pobarvati še drugače in naravno. Preberite nasvete, ki jih še ne poznate!
Močno rdečo barvo lahko dobite z rdečo peso. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Močno rdečo barvo lahko dobite z rdečo peso. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Mnogi ne marajo barvati z naravnimi barvili, saj dobijo blede barve, pirhi niso lepi, niso sijoči, barve niso polne. Ampak, to je lahko tudi zato, ker se ne držite navodil. Za močne barve, za čudovite naravne pirhe, upoštevajte sledeče:

Rdeča ali pink barva
Rdeča pesa je idealna za obe barvi. Potrebovali boste dve rdeči pesi, olupite ju in narežite na kocke. Dodajte pol skodelice vode eno žlico kisa in eno žlico soli. Kuhajte, nato pa pustite, da rahlo vre pol ure. Precedite in kuhana ter še vroča jajca pustite v tem barvilu, vse dokler ne postanejo pink ali rdeče barve.

Modra
Za modro barvo boste potrebovali borovnice. Kuhajte tri pesti borovnic v skodelici vode. Nato precedite in tekočini dodajte žlico limoninega soka. V to barvilo potopite še vroča kuhana jajca in jih valjajte po njej, vse dokler ne postanejo lepo modra. Borovnic ne zavrzite, lahko jih pojeste.

Modro barvo pa boste dobili tudi, če skuhate rdeče zelje. Majhno glavico zelja razrežite, nalijte skodelico vode, vanj potopite še surova jajca, dodajte žlico kisa in žlico soli. Kuhajte 15 minut na zmernem ognju, nato odstavite. Če jajca še niso lepo pobarvana, pokrijte in pustite še 15 minut.

Rumena
Za rumeno obarvana jajca segrejte četrt litra vode, dodajte žlico kisa, žlico soli in šest žlic kurkume v prahu, dobro premešajte in pustite, da vre nekaj minut. V tem soku pustite kuhana jajca kar čez noč.

 
Tudi vi barvate jajca z naravnimi barvili? Zapišite svoj način v komentar!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Samo ta organ okrepite in razstrupite, pa bodo bolezni izginile!

Če so vaše ledvice zdrave, če delujejo dobro, potem je ...

Praznični zeliščni napitki: kako pripraviti zeliščni koktajl in moktajl?

Prazniki so čas topline, dišečih začimb in nepozabnih o...

Recepti za slastne božične napitke

Cimet, ingver, klinčki, pomaranča, medenjaki … Omamno. ...

Praznično obdarovanje: Podarite čas, ne denarja!

December je zaživel. V otroških glavah je polno želja, ...

Naredite sami: Šampon za lase

Sami lahko naredite zelo učinkovit šampon za lase, ki j...

Božična peka: Preprosti masleni božični piškoti

Piškote lahko spečemo po preprostem receptu, lotijo se ...

Pomivalni stroj: Vzroki, zaradi katerih posoda ni dobro pomita

Vzrokov, da pomivalni stroj ne pomije dobro posode, je ...

Recept za božično jed: Svinjska mrežna pečenka (+recept za omako in pražen krompir)

December je tudi čas, ko je pri nas na praznični mizi p...

Naravni pripravek, ki zares odpravlja madeže in starostne pege!

Poznali in znali so ga uporabljati že stari Rimljani in...

Božično - novoletni recepti: Najbolj okusne predjedi

Predjed postrežemo v času, ko naši gostje prispejo in s...

Božična zvezda: Kako izbrati kakovostno in zdravo rastlino?

Upoštevajte teh nekaj nasvetov, pa boste letos zagotovo...

5 nasvetov, kako odmašiti nos in očistiti sinuse

Imate težave z zamašenimi sinusi in nosom? Kako si lahk...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.