Dobri nasveti za najlepše pobarvane pirhe

Vsi poznamo barvanje jajc v čebulnih olupkih, a obstaja mnogo načinov, kako jih pobarvati še drugače in naravno. Preberite nasvete, ki jih še ne poznate!
Močno rdečo barvo lahko dobite z rdečo peso. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Močno rdečo barvo lahko dobite z rdečo peso. (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Mnogi ne marajo barvati z naravnimi barvili, saj dobijo blede barve, pirhi niso lepi, niso sijoči, barve niso polne. Ampak, to je lahko tudi zato, ker se ne držite navodil. Za močne barve, za čudovite naravne pirhe, upoštevajte sledeče:

Rdeča ali pink barva
Rdeča pesa je idealna za obe barvi. Potrebovali boste dve rdeči pesi, olupite ju in narežite na kocke. Dodajte pol skodelice vode eno žlico kisa in eno žlico soli. Kuhajte, nato pa pustite, da rahlo vre pol ure. Precedite in kuhana ter še vroča jajca pustite v tem barvilu, vse dokler ne postanejo pink ali rdeče barve.

Modra
Za modro barvo boste potrebovali borovnice. Kuhajte tri pesti borovnic v skodelici vode. Nato precedite in tekočini dodajte žlico limoninega soka. V to barvilo potopite še vroča kuhana jajca in jih valjajte po njej, vse dokler ne postanejo lepo modra. Borovnic ne zavrzite, lahko jih pojeste.

Modro barvo pa boste dobili tudi, če skuhate rdeče zelje. Majhno glavico zelja razrežite, nalijte skodelico vode, vanj potopite še surova jajca, dodajte žlico kisa in žlico soli. Kuhajte 15 minut na zmernem ognju, nato odstavite. Če jajca še niso lepo pobarvana, pokrijte in pustite še 15 minut.

Rumena
Za rumeno obarvana jajca segrejte četrt litra vode, dodajte žlico kisa, žlico soli in šest žlic kurkume v prahu, dobro premešajte in pustite, da vre nekaj minut. V tem soku pustite kuhana jajca kar čez noč.

 
Tudi vi barvate jajca z naravnimi barvili? Zapišite svoj način v komentar!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Sivka - dišeča lepotica, ki lajša stres, depresijo, nespečnost, glavobole ...

Spoznajte sivko in njene izjemne pozitivne učinke na zd...

Proti prehladom: 4 najmočnejši naravni antibiotiki in dokazi, zakaj delujejo

Spoznajte 4 najmočnejše naravne antibiotike, ki nam jih...

Kako se znebiti znojnih madežev na oblačilih?

Predstavljamo vam pet učinkovitih trikov, s katerimi se...

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Iz Jožičine kuhinje: Pijana nevesta

Tokrat iz Jožičine kuhinje:Pijana nevesta. Za izdelavo ...

7 pravil zdravega in srečnega staranja

Tudi starost je lahko čudovit in nezamenljiv del življe...

Razkritje: Oblika penisa je pomembnejša od velikosti!

Po daoistični filozofiji za najboljšo obliko penisa vel...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Trik, s katerim bo perilo spet snežne belo!

Pozabite na kemikalije in na belilo za perilo. Popolnom...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

10 znakov, ki kažejo, da vas oseba izkorišča

Nihče ne želi biti v odnosu izkoriščen – izkoriščanje n...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.