Horoskop: Kaj prinaša teden?

Moj čas > Dogodki | piše: Urška Kozmus | 25.1.2016
Astrologinja Urška Kozmus je za bralce portala MojaLeta.si pripravila kratko tedensko astrološko napoved. Preberite, kaj vam prinašajo Luna, Sonce in ostali planeti od danes do naslednjega ponedeljka.
Kaj bo prinesel teden? (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Kaj bo prinesel teden? (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Kaj je priporočljivo početi v času, ko Luna prehaja posamezna astrološka znamenja

Luna upada v znamenju Leva – PONEDELJEK in TOREK do 4:45.
Luna v praznem teku* v ponedeljek od 3:52 do torka 4:45.

Čas za: zabave, igre, adrenalinske pustolovščine, pogumna in drzna dejanja, piknike, praznovanja in proslave, slavnostne in svečane prireditve, nastope, predstavitve, promocije, trženje, razstave, obisk gledališča, ustvarjalne dejavnosti, šport, ples, izkazovanje ljubezni, konzerviranje sadja

Luna upada v znamenju Device – TOREK od 4:46, SREDA in ČETRTEK do 15:59.
Luna v praznem teku* v četrtek od 1:11 do 15:59.

Čas za: rutinska in natančna dela v službi in doma, ustvarjalne dejavnosti in ročna dela, sortiranje drobnega materiala in pospravljanje predalov, čiščenje in druga gospodinjska dela, delo na vrtu, pomoč drugim pri delu, natančno branje, učenje, podpisovanje pogodb, ukvarjanje z zdravjem in zdravo prehrano, telesno nego, ukvarjanje s hišnimi ljubljenčki

Luna upada v znamenju Tehtnice – ČETRTEK od 16:00, PETEK, SOBOTA in NEDELJA do 3:59.
V soboto je luna v apogeju (v položaju, največje oddaljenosti od Zemlje).
Luna v praznem teku* v soboto od 2:34 do nedelje 3:59.
Čas za: vzpostavljanje harmonije in ravnovesja, usklajevanje, sodelovanje, pogovore, druženje, ohranjanje dobrih odnosov, krepitev prijateljstva, iskanje pravice, dajanje pohval in komplimentov, umetnost, ustvarjalne dejavnosti, polepšanje in opremljanje stanovanja, nego cvetja in cvetličnih gred, modo, kozmetiko, negovanje telesa in duha, romantiko, druženje v dvoje, ples

Luna upada v znamenju Škorpijona – NEDELJA od 4:00.
Čas za: intenzivno sproščanje, jogo in meditacijo, izpoved močnih in globokih čustev, strastno ljubezen, vztrajnost in odločnost, urejanje finančnih zadev, obisk zdravnika in terapevta, revitalizacijo telesa in duha, masaže, kopeli, čiščenje in pospravljanje, sajenje rastlin

Ponedeljek in torek bosta bolj kritična in stresna dneva, ker se bo Merkur obračal na svoji poti v direktno smer. Točka njegove postaje oz. obrata je kritična za področja, ki jih Merkur predstavlja – promet, komunikacije, dokumenti, podatki, naprave, internet, ključi, učenje, pisanje, govor, pošta, mediji, tudi naše misli ne tečejo tekoče, kot sicer.

Previdno stopajte v nov začetek tedna predvsem tisti, ki vam Merkur vlada. Zagotovo se je marsikdo, ki ima ta planet med osebnimi planeti, spopadal s slabšim počutjem ali bolezenskim stanjem. Zdaj bo bolje. V sredo se bo že pomikal naprej in »merkurjanske« zadeve bodo lažje stekle. Zdaj se bomo lahko posvečali novostim in pomembnim odločitvam. Vendar vam vseeno svetujem, da še malo počakate, da planet preide pot, ki jo je ubiral že dvakrat (prvič naprej, nato je šel nazaj in zdaj gre zopet naprej). Zdaj bomo poželi tisto, kar smo posejali v času Merkurjevega obrata. Brez zadržkov in uspešneje se boste dogovarjali, podpisovali pogodbe, kupovali novo tehnologijo, itd. šele od 15. februarja. Do tega dne pravimo v astrologiji, da bo Merkur potoval v svoji senci. Vendar to velja le za tista opravila, sklepanja in nakupe, ki lahko počakajo. Kar pa je nujno in potrebno postoriti že zdaj, pa to storite po 1. februarju. V soboto in naslednji ponedeljek bo namreč Merkur v težkem aspektu s planetoma Plutonom in Uranom, ki nam lahko popolnoma spremenita zastavljene načrte. Potrpežljivo in vse se bo zgodilo ob pravem času. Nekatere zadeve lahko planiramo in si pomagamo z znanjem o planetih, druge pa se zgodijo, ker nanje ne moremo imeti vpliva. Vesolje je mogočno in mi smo drobne pikice, ki mu težko konkuriramo.
Želim vam lep in uspešen teden.

V ponedeljek bo luna ves dan tekla v prazno*, zato se osredotočite na vsakodnevna opravila, ki od nas ne zahtevajo večjih naporov. Ker pa bo planet Merkur stacionaren, se nikar ne jezimo, če se zadeve nikamor ne bodo premaknile. Ta dan ne moremo pričakovati večjih rezultatov. Dan je ugoden za sproščena druženja s prijatelji, obisk že utečenih predstav in razstav ter za ukvarjanje s športom.

V torek bo Merkur še stacionaren, a želeli si bomo zopet več reda in discipline, kar v zadnjih dneh ni bilo najbolj običajno. Tisti, ki imamo radi red, smo lahko opazili, da je marsikje deloval kaos in zmeda v odnosih. V dopoldanskem času bomo uspešno uredili rutinska opravila. Uspešni bomo zlasti pri domačih opravilih, morda se lotimo kakšnega ročnega dela, kuhanja in drugih opravil, ki od nas zahtevajo natančnost. Čeprav ni rečeno, da bo teklo vse kot namazano. Lahko se zgodi, da bomo v receptu preskočili kakšno sestavino. Zvečer pa previdno, saj bomo manj zbrani in osredotočeni na delo. Je pa čas ugoden za ogled dobrega filma in za kakšno masažo.

V sredo bomo hitro in polni energije skočili v nov dan, če smo si le privoščili dolg spanec in smo včerajšnji zasanjani večerni aspekt izkoristili za sanjarjenje v postelji. Ob prihodu v službo je lahko malo napeto. Morda opazimo kakšen dolgi nos ali pa mrki pogled. Pazimo le, da ne bomo tudi sami vstali z levo nogo. Od sredine dopoldneva bo že bolje. Ogromno si bomo imeli za povedati. Zaradi težav s podatki in iskanjem kakšnih reči v preteklih dneh, nam bodo zadeve sedaj stekle ali pa se bodo vsak pričele premikati naprej. Dopoldan bo ugoden da postorimo veliko. Doma pa uredite stanovanje, skuhajte dobro kosilo, poskrbite za svoje ljubljenčke in jim nameniti malo več pozornosti kot sicer.

Noč na četrtek bo blagodejna, delovale bodo prijetne energije. Čez dan bo luna tekla v prazno*. Kar pa je fino za pospravljanje in urejanje delovnih površin v službi ali doma. Sredi popoldneva pa nas bo luna spodbudila, da se družimo, iščemo prijetne kontakte, poskrbimo za svoj videz, oblačila, uredimo in okrasimo stanovanje ter poskrbimo za dobre odnose.

V petek zjutraj imamo lahko težavo, kaj obleči, kako se urediti ali naj raje nadenem to ali ono. Sladke težave. Dan bo prijeten za vsakršna sodelovanja, izmenjavo idej, novosti, za modne dogodke, predstavitve izdelkov. Če si želite malo spremeniti videz, se odločite v dopoldanskem času. Navdušeni boste. Popoldan bomo izbirali trajne in resne odločitve. Dan je primeren tudi za nakupe modnih izdelkov in oblačil ter stvari, ki nam polepšajo dom. Privlačile nas bodo drugačne stvari, inovacije, nekaj kar ni običajno.

Noč na soboto in sobotno jutro bo stresno. Če se odpravljate iz zabav, bodite previdni na cesti. Ta dan bo povečana nevarnost nesreč, težav v komunikaciji in drugih neprijetnosti. Sicer bo čez dan deloval blagodejni vpliv, ki bo v nas vzbujal prijetna čustva do drugih, romantičnost in čarobnost. Obiščite kino ali pojdite na ples. Čeprav boste verjetno raje ostali doma in si ogledali film iz domačega fotelja.

V nedeljo bomo bolj zaprti vase in kar naenkrat bomo manj pripravljeni komunicirati z drugimi. S tistimi, s katerimi smo si blizu in med katerimi velja pozitivna naravnanost in iskrenost, se bomo razumeli brez besed. Občutimo lahko moč intuicije in sočutja. Romantičen vpliv včerajšnjega dne bo še deloval, vendar boste sedaj raje ostajali doma. Je pa dan ugoden tudi za regeneracijo, intenzivno sproščanje, jogo, meditacijo, masaže, obisk kopališča ali savne. Prepustite se čarobnosti in umirjenosti večera.

*Da Luna teče v prazno pravimo takrat, ko v znamenju, v katerem se nahaja in preden vstopi v novo znamenje, ne naredi nobenega tradicionalnega aspekta več z drugimi planeti. To ni primeren čas za uvajanje novosti in za pomembne odločitve.
Tradicionalni aspekti v astrologiji so konjunkcija, sekstil, kvadrat, trigon in opozicija.

Opomba: Zgoraj navedeni vplivi so splošni in ponazarjajo ritem narave in vseh ljudi. Vsak posameznik pa doživlja vplive Lune, Sonca in planetov tudi drugače, v skladu s svojo natalno karto.

Urška Kozmus je astrologinja, ki se je izobraževala na Astrološki akademiji Stella in je soustanoviteljica društva Astro klub Luna, ki se zavzema za ozaveščanje širše javnosti o astrologiji kot uporabni vedi v vsakdanjem življenju. Ljudem svetuje pri načrtovanju prihodnosti in jim pomaga razumeti tok življenja s pomočjo Lune, Sonca in ostalih planetov.

Urška Kozmus, DAstrolAS
Astro klub LUNA
www.facebook.com/AstroKlubLUNA

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Živahni prvomajski prazniki v Portorožu in Piranu

V Portorožu in Piranu so turistično leto začeli v pozit...

Astrološka napoved: Kaj vas čaka ta teden (22.4. - 28.4. 2024)?

Energija Sonca v znamenju bika vas bo popeljala v sladk...

Kaj pomeni biti upokojen?

Zakaj je upokojitev ena najbolj travmatičnih izkušenj z...

Kinodvor za gluhe in naglušne

V Kinodvoru bodo v letošnjem letu izvedli deset filmski...

Metka Klevišar: PREMAJHNA TABLETA

"Pritoževala pa se je zato, ker je bila nova tableta pr...

Pozor! Prepoznajte zavajajoče oglase: kako spletni goljufi od vas dobijo denar?

Ko brskamo po spletu, se pogosto srečujemo z različnimi...

Starost kot priložnost: skriti razvojni potencial starosti

V zavodu OPRO menijo, da mnoge današnje politike, progr...

IDEJE ZA POMLADNO USTVARJANJE: Ustvarjalne minutke z vnuki

Ku-ku, ku-ku, pomlad je že tu. Narava se prebuja in nek...

Univerza za tretje življenjsko obdobje praznuje izjemnih 40 let

V teh dneh Univerza za tretje življenjsko obdobje prazn...

Izšla je aprilska revija Vzajemnost 2024

V aprilski Vzajemnosti pišemo tudi o tem, kako živijo u...

Numerološka napoved za APRIL: April nas bo postavil na realna tla

April, kot četrti mesec povezujemo s fizičnim elementom...

STROKOVNJAKINJA ODGOVARJA: Spletni zmenki in iskanje ljubezni preko spleta - kako začeti?

Včasih smo se spoznavali na zabavah, veselicah in podob...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Mito Trefalt

Mito Trefalt
igralec, TV voditelj, urednik (1939 - 2016)


"Če imaš to srečo, da v življenju delaš, kar imaš rad - moraš biti zadovoljen."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.