Čokoladna osnova je že sama po sebi zelo okusna, ko ji dodamo kepico vanilijevega sladoleda, ki ga prelijemo z vročimi jagodami, pa smo hitro in enostavno pripravili top posladek!
Za čokoladno sladico z oreščki in brez moke, ter s sladoledom in vročimi jagodami, bomo potrebovali: mamljiv čokoladni biskvit z oreščki in brez moke - recept boste našli
tukaj 250 g jagod
vanilijev sladoled
Postopek: Za to čokoladno sladico najprej spečemo čokoladni biskvit z oreščki in brez moke. Ko se ohladi, jo iz pekača za torte prestavimo na krožnik, kjer jo bomo lahko sproti rezali in stregli.
Potem pripravimo jagodni preliv. Zanj jagodam odrežemo zgornji del z listi, jih operemo pod tekočo vodo in jih damo v kozico. S paličnim mešalnikom jih spasiramo, nato pa kozico pristavimo na štedilnik, kjer jih pustimo, da zavrejo in medtem večkrat premešamo, saj med brbotanjem šprica naokoli. Pokuhamo jih le na hitro, toliko, da postanejo vroče in se bodo v ustih zlile z mrzlim sladoledom.
Pripravimo si še banjico s sladoledom. Jaz sem uporabila vanilijevega, lahko pa seveda izberete drug okus. Za posamezno porcijo te čokoladne sladice odrežemo kos čokoladnega biskvita, ga položimo na servirni krožnik, nanj damo kepico izbranega sladoleda in čez prelijemo nekaj žlic vročih jagod. Postrežemo takoj in uživamo v okusih, kombinacijah in nasprotjih.
Še več okusnih receptov boste našli tukaj.