Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusna, sladka in hitra sladica. Štruklji s prelivom. Mmmmm...
Slastni Jožičini štruklji s prelivom. (Foto: Jožica Ostrožnik s Facebooka)
Slastni Jožičini štruklji s prelivom. (Foto: Jožica Ostrožnik s Facebooka)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Recept

Potrebujete:
2 lista vlečenega testa
1/2 kg skute
2 žlici kisle smetane
2 žlici sladke smetane
1 jajce
ščep soli
2 žlici masla
1 žlica drobtin
Za preliv :
15 dkg sladkorja
1.5 dcl sladke smetane

Priprava nadeva:
Skuto, obe smetani, jajce in sol z žlico premešajte. Skuta naj ostane v grudicah.

Izdelava:
Najprej zmočite kuhinjsko krpo (ne sme biti od praška oziroma mehčalca) in jo položite na delovno površino. Nanjo razgrnite 2 lista vlečenega testa (eden vrh drugega).To bo pripomoglo pri zvijanju, da se listi testa ne bodo lomili. Na testo enakomerno potrosite drobtine, zarumenele na maslu. Na drobtine nanesite nadev, ga enakomerno razmažite po celi površini, le ob straneh pustite za 1 cm brez nadeva, da ne bo pri zvijanju pogledal ven. S pomočjo krpe zvijte kot zavitek.
Sedaj štruklje le še ovijte v krpo,s katero ste si pomagali pri zvijanju, na koncih povežite s sukancem. Če vas krpa moti, jih zavijte v živilsko folijo. Štruklje kuhajte v slani vodi dobrih 20 minut pokrite tako, da jih vsaj polovica gleda iz vode. Na sredini kuhanja jih obrnite.
Ko kuhane štruklje vzamete iz vode, jih pustite nekaj časa stati, da se malce sprimejo in otrdijo. Med tem časom pripravite preliv.

V teflon ponvi raztopite sladkor, da postane tekoč in lepe zlato rjave barve (pozor!!!! to delajte na malem plamenu, počasi in mešajte, sicer se vam bo sladkor hitro zažgal, potemnel, posledica pa bo grenkoba). V raztopljenega vlijte sladko smetano in pokuhajte le toliko, da se nastala karamela razpusti v gladek preliv. Preliv mora biti barve bele kave, naredite ga tik pred serviranjem.

Štruklje narežite,prelijte in ponudite.

Lahko pa debelejše narezane popečete na ponvi, da dobijo lepo barvo in prelijete.

Recept zadostuje za 4 porcije.

PREBERITE TUDI: Recepti iz Jožičine kuhinje: Kokosova rolada s čokolado (brez peke)

NAMIG: tako lahko naredite pehtranove, orehove ali ajdove štruklje.
Ponudite jih z pokuhano omako iz gozdnih sadežev.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Recept: Goveji golaž s kruhovimi cmoki

Goveji golaž je kulinarična poslastica, kjer veliko vlo...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Sirove štručke

Si želite mehko, dišeče in dobro pekovsko pecivo? Pote...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

Recept: Limonina krema s sivko in kokosovim sladkorjem

Ideja za izjemno okusno in slastno sladico, ki bo navdu...

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...

Pasulj – kako skuhamo dober pasulj?

Pasulj je srbska fižolova enolončnica ,ljubitelji pasul...

Iz Jožičine kuhinje: Čevapčiči v listnatem testu

Odlična ideja za hitro kosilo, hladno predjed, prigrize...

Iz Jožičine kuhinje: Polpete iz mesa in bučk

Odličen recept za zelenjavno-mesne polpete, ki prihaja ...

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Iz Jožičine kuhinje: srčki za posebne priložnosti

Pridejo posebni trenutki: poroke, obhajila, birme, praz...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.