Sestavine za veganske polpete iz bučk za 2 osebi:
- 1 /3 velike bučke
- 1 por
- 1 skodelica drobljenih ovsenih kosmičev
- 1 čebula
- 1 žlička sode bikarbone
- kokosova maščoba ali olje za peko
- 1 žlička kurkume
- 1 žlička bazilike
- 1 žlička origama
- 1/3 skodelice riževega napitka
- ščepec soli z začimbami
PREBERITE TUDI: RECEPTI: 3 slastne jedi iz špargljev
Postopek priprave veganskih polpet iz bučk:
1) Najprej operem bučke in por ter olupim čebulo. Bučko olupim in jo narežem na kocke, por in čebulo narežem.
2) Narezano zelenjavo zložim v palični mešalnik in vse skupaj zmeljem.
3) Zmleto zelenjavo stresem v večjo posodo ter ji dodam kurkumo, baziliko, origano in sol. Mešanici dodam tudi žličko sode bikarbone, da bodo polpeti lepo narasli.
4) Zmesi dodam pol skodelice drobljenih ovsenih kosmičev ter vse skupaj zmešam z žlico. Masi dodam še malo riževega napitka in pustim stati vsaj deset minut. Če je masa preredka, dodam še malo kosmičev, če je presuha, pa še malo riževega napitka.
5) V ponev dam žličko kokosove maščobe ali olja ter z vlažnimi rokami oblikujem polpete. V ponvi jih pustim pet minut, da se lepo zapečejo in jih z lopatico obrnem ter zapečem še na drugi strani.
K veganskim polpetom se lepo poda pire iz sladkega krompirja.
Še več okusnih receptov najdete tukaj.