NUMEROLOGIJA: Napoved za maj

Mini počitnic je konec. Današnja sreda je most med aprilom in majem. Olajšanje teh par prostih dni se ne bo kar tako umaknilo delu, ki ga je treba opraviti. Malce bi še tavali med navdihi in idejami brezčasja, kajne?
Kaj lepega nam bo prinesel maj? (foto: pexels.com)
Kaj lepega nam bo prinesel maj? (foto: pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Se še kdo spomni, kaj si je zadal za leto 2017? April je bil mesec, ko smo si želeli poleteti, vendar smo imeli okoli gležnjev nekakšne uteži in premiki so bili bolj počasni. Ves čas smo hoteli naprej in ves čas nas je vleklo nazaj. Kot vreme in zimske temperature.

Končno je maj in čas, da uresničimo nekatere ideje. Bolj domiselni bomo in naša želja po sproščenem druženju bo večja. Mesec maj bo zanimiva mešanica premikanja in hkrati potrebe, da opravimo tudi rutinsko delo z malo več veselja in novimi navdihi.

Število, ki bo vladalo mesecu maju, bo število 6.

Na mnogih področjih bomo našli nove rešitve. To pa seveda ne pomeni, da ob tem vse spustimo iz rok in se predamo sanjarjenju. Ideje, ki jih dobimo, moramo nekako spraviti v resničnost, kar pomeni, da moramo obojemu posvečati pozornost. Dobra novica je, da se ob tem ne bomo počutili utrujeni in teža, ki smo jo še prejšnji mesec nosili s seboj, se bo razblinila.

Maj bo kot sejanje rastlin. Pripraviš lep okrasni lonček in zaseješ semena. Ob rednem zalivanju in negi, bo zraslo nekaj novega. Brez teh, na videz rutinskih, opravil, ne bo zraslo nič. Torej, samo ideja o tem, da bi imeli nove rastline, ne bo obrodila sadov. Lahko pa se sprostimo, saj je vse nekoč nastalo s sanjarjenjem in brez navdihov in večkratnega poskušanja, naš svet ne bi bil tak, kot je.

Če ste samski, bo to mesec, ko se odprejo nova vrata upanju. Hrepenenje, da bi našli nekoga, ki bi vam ogrel srce, bo večje, vendar boste na vse gledali tudi z lažjim srcem, saj priložnosti za druženje ne bo manjkalo. Mogoče bi se morali bolj prepustiti toku in iti med ljudi, saj si s tem sami kreiramo okoliščine, da nekoga spoznamo. Pa zabrišite že poster filmske igralke v koš za smeti.

Za tiste, ki ste v zvezi, bo lahko sprememba tudi naporna, ker si boste nenadoma želeli več osebne svobode in boste večkrat pomislili na to, kaj si sploh želite ali pa se boste počutili malce utesnjeni. Mogoče ni partner kriv za te vaše občutke, ker ste tudi sami pozabili, kdo sploh ste in ta občutek samo prelagate nanj. Spomnite se, kako je bilo na začetku? Ste v njegovi družbi kdaj občutili dolgčas? Ste bili večkrat pripravljeni na izlet v neznano? Ste enostavno zaupali? So se vam šibila kolena, ko se je približal? Mogoče si preveč želite ugajati in ne veste več, kdo sploh ste v tem nenehnem prizadevanju za pozornost?

Kdaj ste se nazadnje odzvali z radostjo na nek trenutek in enostavno sledili navdihom? Preproste reči so vedno tiste, ki se seštevajo. Pojdite z nekom na kavo. Pokličite starega prijatelja. Povejte, kar mislite. Zapeljite se na izlet.

Ste pestovali neko poslovno idejo in razmišljali, kako bi jo uresničili? Ta mesec si naredite načrt in se o njej pogovorite z nekom, ki ima izkušnje. Pretehtati morate vaš način marketinga. Če še sami niste navdušeni nad vašo idejo, ne morete pričakovati, da bodo drugi občutili navdušenje. Izkoristite trenutek, saj je v poslu dostikrat pomembno, da smo v pravem trenutku na pravem mestu.

Zadnjica na kavču, ni slika, ki bi jo želeli ta mesec.
Sprehod v naravi, premik telesa in uma, prosti tok misli, smeh in zabava, radostna srečanja, neobremenjeni klepeti….sprostite se malo. Če v vas spi neprebujeni umetnik, pojdite na kakšno umetniško razstavo. Če v vas spi navdušen športnik, prenesite to navdušenje na prijatelje. Če ste po dolgem času v roke prijeli kitaro, organizirajte piknik in povabite tiste, ki vas imajo radi.

Pokažite, kdo ste! Zlezite iz školjke in dajte glas vašim navdihom! Zaljubite se spet v življenje! Vriskajte, ko se spustite s kolesom po hribu navzdol! Veselite se dneva, ko zjutraj odprete oči!

Vsi poznamo pregovor, da gre osel samo enkrat na led. No, če se vam zgodi, da boste v tem mesecu šli še drugič ali tretjič, ne bodite jezni na ves svet, temveč se raje iz srca nasmejite lastni neumnosti. Mogoče je čas, da nehate sami sebe dojemati kot nekaj grozno resnega in odgovornega, kajti ta recept vas ni nikamor pripeljal. Če predolgo strmimo v neka zaprta vrata, jih to še vedno ne bo odprlo. Mogoče bi imeli več možnosti, če tudi primemo za kljuko in poskusimo.

V tem mesecu se vprašajmo: Česa ne želim videti in slišati? Kaj pravzaprav čakam? Koga čakam?

Uživajmo tudi v vsakdanjih opravilih, ki v naše življenje vnašajo red, kajti vleklo nas bo na več koncev in da ne bomo preveč razpršeni, začnimo tam, kjer je najlažje. Spremenite kakšno malenkost v vašem domu, prepleskajte stanovanje, poslušajte novo glasbo, vzemite v roko kakšno knjigo…isto velja za pisarne. Ideje, ki bodo nastale ob tem čiščenju prahu, si zapišimo, kajti čas ne bo naš gospodar v mesecu maju. Malce bomo raztreseni, klepetavi... čuvajte skrivnosti, ki jih vam zaupajo prijatelji. Pa še nekaj…blebetanje ni pogovor in če pridete k nekomu po nasvet, poslušajte in ne govorite.

Obzorja si nikoli ne razširimo z zrenjem v eno točko in tudi cilji, ki smo si jih postavili, niso dosegljivi na ta način. Poglejte lastno življenje z več plati in ker je maj, se ob tem igrajte in nasmehnite lastni podobi v zrcalu. Ljudje, ki nas imajo radi, nas podpirajo, prijatelji nam svetujejo…konec dneva pa moramo vedno odločitev sprejeti sami. Naredite to brez strahu. Maj je mesec, ko lahko poskusite večkrat in ob tem vseeno napredujete.

Malce se primite za denarnico. Nenadni navdihi so za težo denarnice bolj škodljivi, kot položnice. Nova oblika frizure pa včasih odpre kakšna nova vrata in nasmeh zadovoljstva tudi.

Pregovor meseca: »Zmedene misli nikoli ne vodijo spretnih rok in nog. Spretne noge in roke nikoli ne nastanejo brez vaje.«

Lep mesec ljubezni vam želim! Če bo ob tem nastalo še kakšno novo bitje, toliko bolje!

Kontaktirate me lahko na tel: 041 256 802 ali e-mail: pusnikblanka@gmail.com

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Živahni prvomajski prazniki v Portorožu in Piranu

V Portorožu in Piranu so turistično leto začeli v pozit...

Astrološka napoved: Kaj vas čaka ta teden (22.4. - 28.4. 2024)?

Energija Sonca v znamenju bika vas bo popeljala v sladk...

Kaj pomeni biti upokojen?

Zakaj je upokojitev ena najbolj travmatičnih izkušenj z...

Kinodvor za gluhe in naglušne

V Kinodvoru bodo v letošnjem letu izvedli deset filmski...

Metka Klevišar: PREMAJHNA TABLETA

"Pritoževala pa se je zato, ker je bila nova tableta pr...

Pozor! Prepoznajte zavajajoče oglase: kako spletni goljufi od vas dobijo denar?

Ko brskamo po spletu, se pogosto srečujemo z različnimi...

Starost kot priložnost: skriti razvojni potencial starosti

V zavodu OPRO menijo, da mnoge današnje politike, progr...

IDEJE ZA POMLADNO USTVARJANJE: Ustvarjalne minutke z vnuki

Ku-ku, ku-ku, pomlad je že tu. Narava se prebuja in nek...

Univerza za tretje življenjsko obdobje praznuje izjemnih 40 let

V teh dneh Univerza za tretje življenjsko obdobje prazn...

Izšla je aprilska revija Vzajemnost 2024

V aprilski Vzajemnosti pišemo tudi o tem, kako živijo u...

Numerološka napoved za APRIL: April nas bo postavil na realna tla

April, kot četrti mesec povezujemo s fizičnim elementom...

STROKOVNJAKINJA ODGOVARJA: Spletni zmenki in iskanje ljubezni preko spleta - kako začeti?

Včasih smo se spoznavali na zabavah, veselicah in podob...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.