NUMEROLOGIJA: Napoved za september

Kaj naredimo, ko nam nekaj nikakor ne gre? Počakamo september? V leto 2017 smo pravzaprav vstopili s številom 2 in ko JAZ ne pride prav do izraza, naše leto poteka bolj v smeri, kako zadovoljiti druge.
September je sonce, je smeh, je druženje s prijetnimi ljudmi. (foto: pexels.com)
September je sonce, je smeh, je druženje s prijetnimi ljudmi. (foto: pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Ta mesec nosi v sebi cel razpon možnosti, saj je med univerzalnim številom 1, ki pripada celemu letu in vrednostjo septembra v številu 9, obilica razmislekov in čustev. Seštevek nam daje število 10, ki je na strani hrabrih in pomeni, da imamo dvojno podporo na tistih področjih, ki so za nas letos glavna. Do odgovorov lahko pridemo na več načinov. Dajte si odpustek. Končno je čas za JAZ!

September je za vsakogar nov poskus na tistem področju, kjer mora narediti najbolj pomembno nalogo leta 2017, saj se ravno v tem mesecu energije zasučejo v podporo vaši letni nalogi. Izkoristite to!

Kje se je zataknilo v prvi polovici leta? Morda nismo zmogli izraziti čustev, morda nismo pravilno zastavili poti, morda je bilo toliko zadev, ki smo jih morali urediti za nazaj. Kakorkoli, popravni izpit je tu in dana nam je možnost, da leto uspešno zapeljemo do konca.

Kaj nam torej prinaša ta mesec? Nove ideje vsekakor. Tudi nova znanja in energijo, kako ideje uresničiti. Najslabše bo, če bomo sami sebe grizli in obžalovali napačne korake v prejšnjih mesecih. Vsi odnosi, ki so zasnovani na »mogoče enkrat«, naj gredo na smetišče zgodovine in res je čas, da si rečete, da zmorete sami, kajti nič človeka ne izčrpa bolj, kot upanje, da bo mogoče bolje in nešteto poskusov krpanja srca v nas naseli praznino in utrujenost. Čas je za rezanje vezi, za puščanje na svobodo, za odhajanja in osamosvajanje.

Poslovno delovanje tistih, ki ste se lovili zadnje 3 mesece, bo steklo bolj gladko in kar brez strahu delujte in ustvarjajte. Energija števila 1 nam zvesto služi, če so naši cilji jasni in namera izražena. Vsi tisti, ki ste vlagali veliko časa in dela v projekte, pa niso stekli, se boste verjetno čudili, kaj je drugače, da nenadoma priložnosti kar same prihajajo.

Znati bo treba sprejeti stare lekcije. Ste prepričani, da znate opaziti priložnost, ko pride mimo? Če zrete v preteklost, zagotovo ne morete videti niti tega, kar je pred nosom.

Vam je kdo mimogrede omenil, če bi sodelovali z njim in je to šlo bežno mimo, ker ste imeli polno glavo nerazrešenih dilem? Potegnite to na plano, pokličite, dogovorite se za sestanek, pozanimajte se o možnostih in kaj bi lahko naredili.

Bi vas nekdo zaposlil za 4 ure, vi pa ne bi pristali na to, ker ste do sedaj delali polni delovnik in se vam zdi, da to pa že ni resno in primerno za vas? Zagrabite priložnost! Medtem, ko delate, se na obzorju kažejo nove priložnosti, ki jih doma zagotovo ne morete videti.

Kdaj ste se nazadnje razvajali? Ja, dopust je mimo, spočiti ste, plavali ste, noge so se bolj radostno premikale ali pa ste bili tako utrujeni od celega leta, da ste na dopustu samo nepremično obležali in je šel mimo. Če ste utrujeni že po dveh dneh, ko pridete nazaj v službo, nekaj ni v redu, kajne? Bi mogoče iskali novo zaposlitev? Noben mesec ni namera tega, kar si želimo (tiho ali naglas), bolj podprta, kot v septembru. Začnite delovati.

Vam je nekdo všeč in vaše srce zatrepeta, ko ga srečate? Beseda ni konj. Bodite iskrivi in s komunikacijo najdite tisto iskro v sebi, da boste končno odprli usta in izdavili povabilo na kavo. Ali pa so vas poletni meseci zavrteli v romanco in sedaj se nič ne dogaja? Čakate s telefonom v roki? Nikar…če po dveh mesecih ni več prave energije, usmerite pogled v drugo smer. Saj niste odlagalna polica za tuje skrbi in blazina za jokanje od nekoga, ki ne vidi v vas svoje priložnosti. Pojdite naprej in ne cincajte kot kakšna kmečka nevesta. Zelene livade čakajo…

Se vam dogaja krivica? Vedno potegnete krajšo paličico? Vas nihče ne upošteva? Energija, ki jo oddajamo, je vedno rezultat našega počutja, naših sposobnosti, da se postavimo zase in naše namere, da uveljavimo lastno voljo. Ste vsem na razpolago, v upanju, da bo mogoče nekdo pa le rekel, da ste dragoceni? Se razdajate in dopuščate, da vsak, ki ima pet minut časa, na vas odloži obveznosti? Vedno vse postorite takoj, ste potrpežljivi, uho za težave vseh?

Kdaj ste se nazadnje vprašali: "Kaj pa jaz? Kaj pa moj čas? Kaj pa moje srce? Kaj pa moja utrujenost? Kaj pa moja radost? Kaj pa moja želja? Kaj pa moj glas? Kaj pa moje telo?"

Resnica je, da tudi sami včasih pozabimo nase in si ne zastavimo vseh teh vprašanj zadosti pogosto. Nismo dosledni niti do sebe, ne vztrajamo na dogovorjenem, ne upamo se izpostaviti in naivno pričakujemo, da se bodo stvari uredile same od sebe. Vsak, ki se počuti kot žrtev, je to zato, ker je, nekje v preteklosti, sprejemal napačne odločitve in se ni imel zadosti rad. Imejte se radi in poiščite v sebi moč, da prenehati razmišljati kot žrtev okoliščin.

September je sonce, je smeh, je druženje s prijetnimi ljudmi, je ubiranje novih poti in enkratna priložnost, da se dotaknemo naše mehke sredice in jo ovijemo s pozornostjo. Razgibajte noge, razgibajte misli in pretresite srce. Bodite pozorni na to, da stopate zravnano, da imate noge na toplem in se oblecite v rdečo in zlato barvo. Ena nosi modrost o nas samih in svetu, druga pa nas požene v dir, da se bo kar kadilo. Če JAZ ne poskrbim zase, kdo bo? Če se jaz ne ljubim, kdo me bo ljubil? Če se jaz ne slišim, me ne sliši nihče!
Prepevajte, plešite, hodite zravnano in lahek naj bo vaš korak!

Pregovor meseca: "Nič, kar smo si kadarkoli zamislili, ne presega naše moči, temveč zgolj naše trenutno poznavanje samih sebe." (T. Rozak)

Lep skok v jesen vam želim!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Živahni prvomajski prazniki v Portorožu in Piranu

V Portorožu in Piranu so turistično leto začeli v pozit...

Astrološka napoved: Kaj vas čaka ta teden (22.4. - 28.4. 2024)?

Energija Sonca v znamenju bika vas bo popeljala v sladk...

Kaj pomeni biti upokojen?

Zakaj je upokojitev ena najbolj travmatičnih izkušenj z...

Kinodvor za gluhe in naglušne

V Kinodvoru bodo v letošnjem letu izvedli deset filmski...

Metka Klevišar: PREMAJHNA TABLETA

"Pritoževala pa se je zato, ker je bila nova tableta pr...

Pozor! Prepoznajte zavajajoče oglase: kako spletni goljufi od vas dobijo denar?

Ko brskamo po spletu, se pogosto srečujemo z različnimi...

Starost kot priložnost: skriti razvojni potencial starosti

V zavodu OPRO menijo, da mnoge današnje politike, progr...

IDEJE ZA POMLADNO USTVARJANJE: Ustvarjalne minutke z vnuki

Ku-ku, ku-ku, pomlad je že tu. Narava se prebuja in nek...

Univerza za tretje življenjsko obdobje praznuje izjemnih 40 let

V teh dneh Univerza za tretje življenjsko obdobje prazn...

Izšla je aprilska revija Vzajemnost 2024

V aprilski Vzajemnosti pišemo tudi o tem, kako živijo u...

Numerološka napoved za APRIL: April nas bo postavil na realna tla

April, kot četrti mesec povezujemo s fizičnim elementom...

STROKOVNJAKINJA ODGOVARJA: Spletni zmenki in iskanje ljubezni preko spleta - kako začeti?

Včasih smo se spoznavali na zabavah, veselicah in podob...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.