Novembrski recept: Hokaido maslena cimetova pogača

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: Fala | 13.11.2022
Recept za okusno hokaido masleno cimetovo pogačo boste našli v prispevku.
Hokaido maslena cimetova pogača (foto: Fala)
Hokaido maslena cimetova pogača (foto: Fala)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Testo:
1 kocka svežega ali 2 vrečki suhega kvasa Fala
Pol vrečke kislega testa Fala
750 g moke
250 g mleka
130 g kisle smetane
90 g masla
70 g sladkorja
4 rumenjaki
2 žlici pečene hokaido buče
1,5 male žličke soli

Nadev:
80 g masla
120 g sladkorja
cimet

Kvas Fala raztopimo v polovici toplega mleka in ga prilijemo k moki. Moki primešamo kislo testo Fala, prilijemo raztopljeni kvas, dodamo ostale sestavine brez masla in zamesimo kvašeno testo. Najprej mešamo počasi in med mešanjem postopno dodajamo zmehčano maslo. Na koncu mešamo nekaj minut na najvišji hitrosti, da postane testo gladko. Zatem posodo pokrijemo s folijo in pustimo testo na toplem vzhajati.

Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo, pustimo počivati nekaj minut, nato razvaljamo. Testo premažemo s staljenim maslom, posujemo sladkor in cimet ter zvijemo v zavitek.

Odrežemo kos, ki je nekoliko krajši od premera okroglega pekača in tega položimo na sredino pekača, tako da se na eni strani dotika roba, na drugi pa ostane še malo praznega prostora. Preostali zavitek razrežemo na rezine, ki jih zložimo ob zunanjem robu pekača na vsaki strani zavitka ter zatem zapolnimo še prazen prostor med rezinami in zavitkom na sredini. Zatem še s škarjami razrežemo zavitek na sredini; s škarjami malenkost postrani zarežemo v prvo rezino in jo obrnemo navzgor – kjer smo na začetku, ko smo položili zavitek v model, pustili malo praznega prostora. Naslednje rezine, ki jih zarežemo s škarjami, obračamo izmenjaje v levo oziroma desno stran ter malenkost prekrijemo rezine, ki smo jih pred tem zložili v model.

Oblikovano pogačo pustimo na toplem vzhajati, nato jo premažemo s stepenim jajcem in prestavimo v vročo pečico.
Pogačo pečemo približno 45 minut pri 180 °C, po potrebi jo pokrijemo, da bi se ne obarvala preveč.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Zdravje po 50. letu: Kaj se dogaja s telesom in kako ga lahko podpremo?

Po 50. letu se telo sooča s številnimi spremembami, ki ...

Imunski sistem: živila, ki na imunski sistem vplivajo slabo in dobro

V prispevku boste spoznali nekaj živil, ki imunski sist...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Recept za najbolj okusno gobovo juho s krompirjem

Gobova juha s krompirjem je okusna enolončnica, seved...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Naj Fala Kruh 2024 in Pizza Masterclass

Letošnji natečaj v peki kruha Naj Fala Kruh 2024 prinaš...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Barbara Bizovičar

Barbara Bizovičar
popotnica


"Sklenila sem, da ne bom več sanjala o življenju, ampak svoje sanje živela!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.