Osvobodite se spon osamljenosti (2/2 strani)

Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
- česa vas je najbolj strah;
- čemu služi ta strah;
- kaj bi bilo, če ta strah odstranite;
- imate kakšno korist od tega stanja;
- in če se tej koristi odpoveste, kaj bi bilo;
- kaj lahko spremenite;
- na katerem področju boste začeli (pokazatelj stopnje motiviranosti za spremembe).

Analiza stanja je pomembna, saj se boste z odgovori hkrati soočili z resnico, pred katero vam ne bo treba več bežati in bo dala uvid na katerih področjih svojega življenja bo potrebo vložiti največ truda.

Četrti korak
: Analizi stanja sledi prevzemanje nadzora nad svojim življenjem in odgovornosti za stanje v katerem ste se znašli. Za to je potrebna notranja moč, ki je že v vas in velika mera potrpežljivosti. Ta faza je podobna zbujanju iz globokega sna. In prav ta prispevek je povabilo nazaj v življenje, (da se vi povabite nazaj v življenje).

Prevzeti nadzor nad svojim življenjem pomeni:
- da se ponovno povežete sami s seboj na čisto drugih ravneh kot ste to počeli doslej,
- da se zaveste tistega notranjega otroka(punčke/ fantka), ki že celo življenje čaka, da se usmerite navznoter in ga potolažite,
- da prepoznate in si dovolite začutiti, da je v samem bistvu ta notranji otrok (punčka/fantek) osamljen, pozabljen, prizadet, neljubljen, …. in,
- da ste vi tisti, ki ga lahko potolažite, ste dobra družba, ga spoštujete, cenite, povabite v kino, na sprehod, kupite igračo, …

Najti tega prestrašenega, osamljenega, pozabljenega notranjega otroka in mu ponuditi vse, za kar ste vi kot otrok bili prikrajšani, po čemer ste hrepeneli, je kot ponovno rojstvo.

Ko se v terapevtskem procesu ljudje zavejo tega notranjega otroka, najprej močno jokajo, sledi olajšanje in ugotovitev, da končno lahko nekaj storijo zase in za to ne potrebujejo nikogar od zunaj.

Peti korak: Za vse, kar vam starši niso zmogli dati (kar jih sicer ne opravičuje), in kar sami sebi niste zmogli dati, je potrebno zelo globoko in iskreno odpuščanje. Odpuščanje je najlepše darilo, ki si ga lahko podarite in vas bo osvobodilo teže preteklosti. Kakršna koli jeza, bes, sovraštvo, iskanje krivca vas bo priklenila na preteklost in vam ne bo pustila, da končno prevzamete odgovornost nad svojim življenjem.

Šesti korak: Ko se zavedate stanja, prevzamete odgovornost za svoje življenje, srečate notranjega otroka, mu začnete izpolnjevati njegova hrepenenja in ko odpustite, sledi zelo pomemben korak v vašem življenju in to je, da si dovolite zaživeti polno, kakovostno in srečno življenje najprej sami s seboj, temu bo samodejno sledilo kakovostno vključevanje v družbo, skrb za svoje telo, za duševno higieno, …

V terapevtski praksi največkrat opažam, da prav dovoljenja za življenje, za srečo, za ljubezen, …vodijo v osvoboditev spon.

 
Z veseljem bom odgovorila tudi na vaša vprašanja in vam poskušala pomagati z nasveti. Vprašanje mi lahko zastavite tukaj.
< Nazaj na začetek članka
Stran: 1 2

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.