Slovenski štruklji iz tatarske ajde

Aktualno > Dogodki | piše: Uredništvo | 12.2.2015
Slovenski štruklji iz tatarske ajde so po mnenju predstavnikov Inštituta za nutricionistiko najbolj inovativno slovensko živilo, ki je bilo predstavljeno na trgu v preteklem letu.
Podelitev nagrade.
Podelitev nagrade.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Predstavniki Inštituta za nutricionistiko so podelili nagrade za najbolj inovativna slovenska živila, ki so bila predstavljena na trgu preteklo leto. V skupini predpripravljenih živil je odličje pripadlo Slovenskim štrukljem iz tatarske ajde s skuto, ki so kupcem na voljo v sklopu Tuševe premium linije Slovenske dobrote. Nagrajeni štruklji pa niso le izdelek vrhunske kakovosti, temveč tudi odličen primer dobre prakse sodelovanja znotraj slovenske prehrambne verige – od pridelovalca, proizvajalca do trgovca.

Pri proizvodnji Slovenskih štrukljev iz tatarske ajde s skuto sta svoje znanje, inovativnost in edinstvene sestavine združila gorenjski proizvajalec Fine Culinar ter pridelovalec, Mlinarstvo Rangus z Dolenjske. Pri tem so ju podprli v Tušu, ki kupcem kakovostne štruklje, prav takšne kot jih poznajo naše babice in slovenska tradicija, ekskluzivno ponuja pod okriljem premium blagovne znamke Slovenske dobrote.

Strokovna komisija Inštituta za nutricionistiko je v izdelku prepoznala kreativnost in visoko kakovost ter skutine štruklje iz tatarske ajde proglasila za zmagovalca v skupini predpripravljenih živil. Zmagovalni izdelek je največ glasov žirije prejel na podlagi analize številnih vidikov inovativnosti - od posebne formulacije živila (hranilna vrednost, sestava), koristi za zdravje, kakovosti in varnosti živila, posebnosti embalaže, prijaznosti živila do kupcev, uporabljene posebne tehnologije proizvodnje, vse do okoljskega vidika.

Tradicionalne Slovenske dobrote, izdelane na sodoben način
Nagrajeni štruklji, ki jih kupci najdejo pod Tuševo premium blagovno znamko Slovenske dobrote, so izdelani po tradicionalni recepturi, v kateri se prepletata slovensko znanje in subtilna nota sodobnosti. Izdelani so ročno, odlikujejo pa jih tudi uporabljene surovine. Zgodovina štrukljev iz tatarske ajde sega v leto 1816, ko je Žiga Zois iz Češke na naša tla pripeljal posebno vrsto ajde, ki je s svojo prilagodljivostjo rešila številne Slovence pred grozečo lakoto v tistih časih. Ta edinstvenost nagrajene štruklje iz linije Slovenskih dobrot v recepturi, ki jo je razvilo podjetje Fine Culinar, preveva še danes. Izročilo pridelovanja tatarske ajde, ki s posebnim okusom štrukljem daje še dodatno žlahtnost, nadaljujejo v Mlinarstvu Rangus. Fine Culinar pri izdelavi testa uporablja svežo moko ter svojevrstno pripravo zaključi s tanko razvaljanim testom, polnjenim s polnilom domače skute z Jezerskega.

Tradicionalni, ročni način priprave, se zliva z duhom časa, kjer hiter tempo prežema vse vidike življenja. Štruklji kupcem na Tuševih policah pričakajo v priročni embalaži – skuhani, narezani in zamrznjeni. Sodobnemu potrošniku pri pripravi kakovostnega in okusnega obroka tako omogočajo znaten prihranek časa, saj jih je le pogreti in že so pripravljeni na serviranje.

V Tušu nagrado vidijo kot dodatno potrditev in spodbudo za povezovanje z manjšimi domačimi pridelovalci in proizvajalci hrane, ki jim že od začetkov nudijo podporo pri preboju na tržišče. Ker želijo postati slovenski trgovec najbolj zadovoljnih in zvestih kupcev, je to za njih tudi spodbuda, da nadaljujejo s svojo vizijo razvoja in širitve ponudbe izdelkov lokalnega porekla. To je Tušev poklon domači tradiciji, kakovosti in nenazadnje tudi kreativnosti.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Janko Kozel (zgodba o presaditvi srca): "Zavedal sem se, da je smrt zelo blizu."

"Bolj ljubim življenje, vsak dan znova, vsak dan je zam...

Pozor! Kako goljufi pridejo do vaše kreditne kartice? Obstaja 5 načinov

Najpogostejši cilj spletnih goljufov je vaša kreditna k...

Divji kostanj – naravni zaveznik pri težavah z venami (+recepti za zdravilne pripravke)

Divji kostanj se ponaša z močnimi protivnetnimi in astr...

KUHALNICA: Drugačen jesenski zavitek

Jesenski 'štrudelj' je malce drugačen od običajnega. V ...

Dolgotrajna oskrba v praksi – resnični obrazi in odprta vprašanja

Ko govorimo o staranju, ne govorimo le o statistiki, te...

MojaLeta darila: Kdo so srečni nagrajenci? Preverite!

Znano je, kdo prejme Mojaleta darila! Preverite, ali st...

Najbolj uporabne aplikacije, ki vam olajšajo vsakdan in vas povežejo z bližnjimi

Pametni telefoni so postali del vsakdanjega življenja. ...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Astrološka napoved po znamenjih: Kaj vas čaka ta teden (15. - 21. 9. 2025)?

Z energijo Sonca v devici se lahko prebudi strah pred m...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.