Ta štiri živila ne spadajo v hladilnik, saj ta povzroča, da se hitreje pokvarijo in izgubijo okus:
Paradižnik
Le kdo izmed nas ne hrani paradižnika v hladilniku?! Toda strokovnjaki pravijo, da to ni pravo mesto zanj. Hladilnik namreč povzroča, da paradižnik izgublja okus. Najboljše mesto za hrambo tega je prostor s sobno temperaturo. Če želite, da hitreje zori, ga morate dati v papirnato vrečko, v nasprotnem je lahko v plastični.
Krompir
Tudi krompir ne sodi v hladilnik, saj nizke temperature uničujejo njegov okus. Najboljše mesto za hrambo je teman prostor in sobna temperatura.
Čebula
Čebula bo najdlje ostala sveža, če jo boste hranili na sobni temperaturi v mrežasti vrečki. Čebule ne smete hraniti zraven krompirja, saj plini, ki nastajajo, pospešujejo njun razkroj.
Česen
Tudi česen je najboljše hraniti na sobni temperaturi, v temnem prostoru in v mrežasti vrečki, nikakor pa ni mesto zanj hladilnik.